Rusia: Romania are un plan de anexare a Republicii Moldova

Rusia: Romania are un plan de anexare a Republicii Moldova. Planul nu va reusi, pentru ca Rusia se va opune

 

La Moscova se vorbeste tot mai mult despre existenta unui asa-numit plan al Romaniei de anexare a Republicii Moldova, relateaza Televiziunea Romana.

Aceasta este concluzia unei dezbateri, care a fost organizata de agentia rusa de presa RIA Novosti si la care au participat istorici si politologi de la Moscova si de la Chisinau.

Tema dezbaterii a fost “Rusia, in contextul relatiilor moldo-romane”, iar ea a fost organizata ca un multiplex intre Moscova si Chisinau. La acest multiplex au fost prezenti si corespondentii TVR la Moscova si Chisinau, Liviu Iurea, respectiv, Doru Dendiu.

Politica expansionista a Romaniei

Istoricul Serghei Nazaria sustine ca presedintele Traian Basescu, prin implicarea Republicii Moldova in campania antirusa, urmareste anexarea Republicii Moldova. De asemenea, si fostul ambasador al Republicii Moldova in Romania, Emilian Ciobu, sustine ca tara noastra ar avea o politica expansionista.

„Toata atitudinea Romaniei fata de noi se afla la suprafata. De douazeci de ani, Bucurestiul refuza sa semneze cu noi tratatul de baza cu privire la frontiera”, a precizat Ciobu.

Securitatea europeana

Astfel, participantii la dezbatere au acuzat Romania si pe presedintele Traian Basescu ca submineaza securitatea europeana prin acest gen de actiuni.

La finalul dezbaterii, s-a ajuns la concluzia ca Romaniei nu-i va reusi acest proiect de anexare a Republicii Moldova, deoarece Rusia va continua sa sustina Moldova ca tara independenta, de sine statatoare.

 de Dana Mihailovici

Lasă un comentariu