Obtinerea apei in situatii extreme

Omul poate supravietui fara aer 4 minute fara apa 4 zile si fara hrana 4 saptamani

Dacă nu aveți un pahar sau alt tip de recipient, improvizati unul de plastic sau pânză impermeabila. Pliati   plasticul sau pânză ca un bol. Utilizați ace sau alte obiecte adecvate – chiar și mâinile – să obtineti pliul cu forma de bolAproape orice mediu are apa prezentă într-o anumită măsură.

Dacă nu aveți o sursă de încredere pentru a va aproviziona cu apa, fiți atent pentru moduri în care mediul dvs. vă pot ajuta.

Roua  poate furniza apă. Atasati cârpe sau smocuri de iarbă fină în jurul gleznelor și plimbati-va prin iarba acoperita cu rouă înainte de răsăritul soarelui. Carpele sau smocurile de iarbă absorb roua, stoarceți apa într-un recipient. Repetați procesul până când aveți o sursă de apă sau până roua dispare. Nativii australieni uneori aduna  un litru intr-o oră în acest fel. Albinele sau furnicile care merg într-o gaură într-un copac pot indica o gaura umpluta cu apă. Sifonati apa cu tuburi de plastic sau colectati cu o lingura cu un căuș improvizat. Puteți, de asemenea introduce o pânză în gaura  care va absorbii apa si apoi stoarceți pânza

Apă, uneori, adună în crapaturi de copac sau fisuri in piatra. Folosiți procedurile de mai sus pentru a obține apă. În zonele aride, excremente de păsări langa o crăpătură în roca pot indica existenta apei.

Tufărișuri bambus verzi sunt o sursa excelenta de apă proaspătă. Apa din bambus verde este clara și inodora. Pentru a obține apă, îndoiți-o tulpină de bambus verde și tăiat pe partea de sus. Apa va picura liber în timpul nopții.

ATENȚIE: purifică apa înainte de a o bea

Oriunde sunt  copaci, puteți obține apă. Taie copacul, lasand aproximativ un ciot de 30 de centimetri și  in centrul bontului fa o adâncitura  formă de castron. Apa din rădăcinile vor începe imediat pentru a umple golul. Primele trei umpluturi de apă vor fi amare, dar umpluturile succesive vor fi gustoase. Butucul poate furniza apă  până la patru zile. Asigurați-vă si să-l acoperiti pentru a tine departe insectele.

Unele viță de vie tropicale poate da apă. Tăiați o crestătură în viță la fel de mare ca tine poate ajunge, apoi se taie vița de pe aproape de sol. Prinde lichidul scade într-un container sau direct în gură.

ATENȚIE: Nu beți lichidul dacă este lipicios, lăptos sau  amar.

Laptele de la nucile de cocos (necoapte) este  bun stingator de sete. Cu toate acestea, laptele de cocos mature conține un ulei care actioneaza ca un laxativ. Bea doar cu moderatie. La tropice puteți găsi copaci mari ale căror ramuri susține plante in  aer. Aceste plante in aer poate deține o cantitate considerabilă de apă de ploaie în suprapunerea lor, în creștere strat gros de frunze. Strecurati apa printr-un cârpă pentru a îndepărta insectele și resturi.

Puteți obține apă din plante  umede, cărnoase. Taiati o secțiune  sau spargeti pulpa, astfel încât lichidul sa iasa. Aduna lichidul într-un recipient. Rădăcinile plantelor poate furniza apa.Trageți rădăcinile din pământ taie în bucăți mici și sparge pulpa, astfel încât sa puteti strange lichidul. Frunzele cărnoase, tulpinile sau radacinile plantelor si copacilor conțin apă.

sursa informatii

  Manualul US Army supraviețuire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s