Cateva motive pentru care nu doresc sa plec de acasa in caz de dezastru

Planul pare simplu nu? Ai nevoie de cea mai bună șansă de supraviețuire pentru familia ta  ai unelte si un  rucsac bine aprovizionat ,  monitorizezi atent  ceea ce se întâmplă în jurul tau. Cu aceste baze acoperite vei fi un prepper foarte informat și vei fi capabil sa treci toate obstacolele dacă se întâmplă ceva rău. Vei încărca familia cu bagajele pentru plecare mai înainte de decesul iminent și distrugere. Ai un plan de scapare in afară.

Suna perfect, dar în acest articol am de gând să încerc  să va conving care ar fi cea mai bună  opțiune care ar  trebui să se ia în considerare. Există multe motive și situații  in care ar fi mai bine sa nu parasesti  casa ta. Exista si exceptie in cazului în care esti un luptător instruitDacă ești ca mine doar un tip mediu cu o familie …

Iată câteva motive:

  O mulțime din aceste motive va vor părea incredibil de simple și evidente.  Probabil ati început colectarea unor provizii pentru a vă ajuta să supravietuiti in situații de urgență pe termen scurt si lung. Unii dintre voi ați stocat o multime de bunuri  pentru o lungă perioadă de timp.

Aveți  hrană și apă de rezeva pentru 10 zile. Tot ce ai este stocat, probabil, în containere bine organizate pentru o găsirea ușoară. A părăsi casa ta va face sa renunti la mai toate proviziile de supravietuire de la domiciliu. Ai putea pune o parte din provizii intr-un vehicul  cu remorca, nu? Sigur ai putea, dar esti sigur că camionul va fi întotdeauna în posesia ta? Nu este mai bine să stați la baza de acasă pentru că acolo sunt tone de avantaje cum ar fi …

Chiar podeaua de bucatarie este mai confortabila decât dormitul în pădure

Da, știu că unii oameni dorm foarte bine în pădure  dupa ce s-au epuizat  in drumeții toată ziua. Sincer, eu  as prefera sa dorm intr-o clădire abandonată sau chiar  hamac. De ce este atât de important?

  Somnul bun are un impact enorm asupra sănătății noastre. Lipsa lui afectează nu numai starea de spirit, dar si vigilenta si chiar sistemul imunitar. Într-un dezastru va fi subliniat în moduri pe care nici măcar nu au fost luate in considerare. Un loc confortabil și relativ sigur pentru ati odihni capul, chiar dacă aceasta este podeaua camerei de zi va fi un avantaj fata de cei care cred ca pot rezista afară în pădure.

INTEGREAZA-TE INTR-O COMUNITATE

În vremuri de criză, aproape vă pot garanta că comunitățile vor face front comun în anumite privințe Iau în considerare cartierul, stradă fundătură o comunitate, dar lasa unele dezastru se întâmple și veți vedea oameni vin împreună pentru sprijin, siguranta si pentru a se ajuta  fiecare unul pe altul. Fiind în jur chiar doar câteva vecini ce cunoștințe aveți, puteți oferi avantaje dacă aveți nevoie de asistență pentru lucruri cum ar fi un plan de securitate pe cartier.

Chiar vecinii care nu te intelegi va depăși, probabil, ranchiunea, dacă dezastrul este destul de sever. Desigur există posibilitatea ca vecinii tai te-ar putea transforma pe tine pentru a a nu fi un prepper singuratic, dar cred că, în cele mai multe cazuri, lucrurile nu vor merge bine.  Va trebui să te adaptezi, insa eu cred că majoritatea oamenilor ar putea avea numai beneficii prin formarea unui grup cu vecinii lor pentru sprijin. Ai putea avea o oportunitate pentru  a fi lider ajutând pe cei care nu s-au pregătit. Este mult mai bine să faci eforturi pentru acest tip de relație cu oamenii decât sa iesi afară pe ușă și sa te confrunti cu lumea si primejdiile cu doar ceea ce cari in spate.

Frigul te poate ucide

Pun pariu că majoritatea dintre vor dori să păstreze termostatul undeva în partea superioară de 20/25  de grade în  timpul iernii. . Indiferent de temperatura este in aer liber este ceea ce vor fi traiesc cu. Poți face un foc  pentru a rezolva temperatura corpului ? Desigur, dar ultimul unde vreau să fiu într-o noapte rece de iarnă este ghemuit în sacul meu de dormit sub o prelată, chiar dacă am un foc frumos lângă mine.

Există unele situații în care nu poti sa faci un foc. Poate dacă ploua și nu ai găsit lemn uscat sau iască, sau  exista oameni care nu sunt prietenosi cu tine.In casa ta, chiar și fără putere vă poate oferi avantaje si adăpost care nu le veți găsi cu ușurință în aer liber. Puteți inchide camerele și chiar căldura corpului tau va genera un pic de caldura. Puteți acoperi cu perdele , folii de plastic  chiar caldura de la un felinar sau o pereche de lumanari poate scoate o cantitate uimitore de căldură.

Vă puteți pune într-o situație mai rea

Problema cu cele mai multe  planuri de plecare  este că nu ai o destinație sigura. Unde pleci ? Credeți că in Pădurea Națională va fi rezervată exclusiv pentru tine si familia ta? Crezi că doar tu vei înființa un cort și vei începe o vânătoare pentru vânat mic? Într-un dezastru regional  mar, ar putea exista milioane de oameni care părăsesc orașele. Conceptul se numește Hoarda de Aur și multi vor fi în competiție cu tine pentru resursele naturale.Cu câteva zeci de vânători în aceași  zonă resursele de hrana vor fi epuizate în cateva  zile . Atunci vei fi blocat lângă o grămadă de alte persoane infoametate care se vor bate pentru a prinde  ultima veverita.

Fiind pe drum te faci o țintă ușoară

Unul dintre avantajele de a rămâne la domiciliu este avantajul de teren . Când te duci afară, nu știi cu cine te intalnesti  sau  cine te conduce .Rămânând în casa ta, puteți organiza in cartier cu colegii dvs. vecinii si monitoriza persoanele straine care vin. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a configura poziții defensive

Dacă nimeni nu te cunoaște, ești un străin

Ai mers vreodata prin alt cartier unde nu te cunosc oamenii si te privesc curios? Pana si caini care te latra pentru ca le creezi  o anumita suspiciune si neincredere? Cu asta te vei confrunta  rătăcind prin alte orașe. În cartierul dumneavoastră acasă ai de-a face cu oameni cunoscuți care deja ai dezvoltat o relație mai profundă . Există un nivel de de încredere pentru că au trăit aproape de tine de ani de zile. Dacă începeți sa mergeti pe jos într-un oraș  cu rucsacul tau și eventual arma si o vesta antiglont cum crezi ca veti fi privit?

Vorbind de mers pe jos cu vestă antiglonț și unelte  câți dintre voi ați mers timp de 3 zile cu rucsacul de supravietuire? OK, sa adaugăm acum o gamă completă de gloanțe și orice altceva care credeți că veți  avea nevoie să va aparat. Acestea nu au fost menite sa va ajunga pentru o lungă perioadă de timp. Alimentele se vor epuiza, eventual muniția și care vă si ingreuneaza  Credeți că  Mallurile vor fi deschise atunci când sunt dezastre si sa va reaprovizionati?

Poate că esti unul dintre cei norocosi care au un loc pentru a merge  sus în munți. Dacă nu pleci cu mult mai înainte oricine altcineva ar putea sa te blocheze pe drum. Ce se întâmplă  proviziile din vehicul se strică? Toate aceste bunuri stocate în spatele remorcii odata vazute de o mulțime de alți oameni de pe autostrada vei fi nevoit sa le aperi si chiar sa-ti pierzi viata pentru ele.  Dacă nu esti deja in locul de retragerea înainte de a se intampla dezastrul, va trebui să fie incredibil de rapid pentru a evita gravele probleme ce apar pe drum. 

 

Dacă ați fi rănit unde vrei să fii aproape de un adăpost securizat sau sub sub o prelată ori adapost improvizat in padure?

Am un kit decent de prim ajutor. Eu  am ceva medicamente,  pot să am grijă de leziuni  destul de bine. Imaginați-vă insa că  va fracturati piciorul Ai prefera sa tragi langa o casă, sau să fii blocat în pădure de săptămâni incapabil să te miști? Cele mai multe spitale pot gazdui pacienti si sa ofere un acoperis in curtea din spate pentru a asigura o protectie climatica , aceasta va fi un loc relativ curat și sigur pentru vindecare.

Deci asta inseamna  sa nu plec de acasa in nici un caz?

Voi scrie un post despre cateva motive pentru a parasi locuinta cu rucsacul  de urgenta si uneltele de supravietuire . Cred că fiecare situație trebuie să fie luată în considerare cu privire la care actiune este mai bună pentru tine si familia ta. Firește, dacă există un incendiu bombardament sau atacuri chimice  a sta la domiciliu este o prostie. Este foarte bine sa gandim si sa formam planuri diferite pentru diferite situatii. Ai in minte ceva  planuri ?

 

13 responses to “Cateva motive pentru care nu doresc sa plec de acasa in caz de dezastru

 1. articolul pare facut in sua si tradus, pentru cine e interesat cautati cartea manual de supravetuire scris de serban derlogea cartea e ieftina puteti sa o cititi si online

  • Este din SUA la noi nu exista curente prepper foarte putini sunt interesati de supravietuire in cazuri extreme.Multi oameni cred ca pe ei nu-i poate atinge nimic si nenorocirile se intampla altora niciodata lor.

 2. Off topic:
  Un frumos documentar rusesc despre Cuviosul Gavriil Georgianul, cel nebun pentru Hristos (canonizat in 2012):

 3. CINSTIRE VEȘNICĂ PENTRU EROII NEAMULUI ROMÂNESC!

  ,,Jertfindu-vă, sub steagul sfânt al Patriei,
  prin timp, durate,
  aţi semănat pe acest pământ
  un dor nestins de libertate…”

  Grigore Constantinescu,
  președintele Uniunii Criticilor Muzicali din România (din l990)

  Și LA MULȚI ANI celor care poartă numele de CONSTANTIN și ELENA! Doamne ajută! Multe bucurii duhovnicești!

 4. Motivele de a ramane ‘acasa’ ar fi valabile in varianta ca ‘acasa’ ar fi undeva intr-un sat mai departisor de aglomeratiile urbane.
  Ramasul intr-un oras e alegerea cea mai proasta existind un ‘pomelnic’ de argumente in acest sens. Energie electrica . Nu. Apa . Nu. Canalizare .Nu. Chiar daca ai fi pregatit in subsolul blocului sau vilei mai devreme sau mai tirziu da peste tine gasca de hamesiti si adio rezerve de hrana..in cazul ca te lasa in viata. In caza de disparitia a utiltatilor dupa 72 ore incepe sa se astearna haosul.(vezi Quebec martie ’89 sau mai nou cazurile din SUA,Turcia,Olanda)
  Se recomanda sa ramai in casa, cit mai protejat, in caz de atac nuclear in ‘apropiere’.(si ai sansa sa supravietuiesti)
  Dupa 48 ore radioactivitatea scade cu rata de 1/100 iar dupa 15 zile cu 1/1000.
  Pentru informare :
  http://www.armageddononline.org/disaster-prep-help.html
  ..si nu numai.

 5. Iisus, propovăduit de Patriarhul Daniel evreilor

  Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul evenimentului solemn „Decalogul – fundament al justiției”, organizat de Federaţia Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, vineri, 22 mai 2015, la Templul coral din Bucureşti:

  Decalogul – relaţie a omului cu Dumnezeu şi responsabilitate faţă de semeni

  (…)
  III. Legea morală dată de Dumnezeu lui Moise a fost respectată şi de Domnul Iisus Hristos şi de apostolii Săi:

  Iisus a arătat importanţa Legii, zicând: „Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în Împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în Împărăţia cerurilor” (Matei 5, 17-19).

  Cele două porunci ale iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele, rostite de Iisus Hristos: «Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău» Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: «Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi» (Matei 22, 37-39; Marcu 12, 28-31; Luca 10, 27), nu desfiinţează Decalogul, ci îl rezumă, pentru că El Însuşi spune: „În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii.” (Matei 22, 40). Aşadar, cele două porunci ale iubirii rezumă esenţialul întregii Legi morale.

  Porunca cea nouă dată de Iisus ucenicilor Săi: „Să vă iubiţi unii pe alţii. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul!” (Ioan 13, 34) aduce o noutate privind măsura sau etalonul iubirii omului faţă de aproapele său. Până la Iisus, deşi porunca iubirii aproapelui exista în paginile Sfintei Scripturi (Cf. Leviticul 19, 18), ea nu oferea totuşi un model desăvârşit al împlinirii ei. Porunca nouă ne arată că măsura iubirii faţă de aproapele nu mai este omul însuşi, ci iubirea divino-umană a lui Iisus; adică trebuie să iubim pe aproapele nostru pentru că Dumnezeu Însuşi îl iubeşte mai întâi.

  În concluzie, poruncile Decalogului sunt lumini pentru viaţa persoanelor şi a popoarelor, precum şi o bază comună pentru dialog şi cooperare între creştini şi evrei, dar şi cooperare cu alte religii, pentru apărarea demnităţii omului creat după chipul lui Dumnezeu, promovarea libertăţii şi a responsabilităţii persoanei, pentru realizarea dreptăţii şi solidarităţii sociale în viaţa unui popor şi a păcii şi întrajutorării între popoare, mai ales într-o lume marcată de multă violenţă, de criză economică şi morală, de sărăcie şi nesiguranță.

  În acest sens, este mereu necesară şi o cooperare între îndrumătorii spirituali ai oamenilor şi decidenţii politici din viaţa societăţii, pentru a nu separa libertatea de responsabilitate, nici binele individual de binele comun.

  † DANIEL

  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”
  Sursa: http://basilica.ro/decalogul–relatie-a-omului-cu-dumnezeu-si-responsabilitate-fata-de-semeni-106953.html

 6. uitate la lupta din ucraina care se duce din casa in casa si din bloc in bloc ,uitate in siria unde orasele sunt rase din temelii la propriu ,citeste pe sfintii parinti care spun ” la munte ” nu la subsol ,doar cateva idei .numai bine va doresc

 7. Off topic:
  Un frumos documentar rusesc al mitropolitului Ilarion (Alfeev) despre Sfântul Munte:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s