,,Români, nimeni nu îşi va trimite copiii să vă apere”

PROFEŢIA lui George Friedman din 2010: „Atacul Rusiei asupra Georgiei a fost un mesaj către Kiev; iată cât valorează garanţiile SUA. Români, nimeni nu îşi va trimite copiii să vă apere”

George Friedman este un reputat analist american de origine maghiar-evreiască, preşedinte-fondator al STRATFOR, una din cele mai mari corporaţii private de informaţii, din lume.

Este autorul a numeroase cărţi, între care: The Next 100 Years, The Next Decade, America’s Secret War, The Intelligence Edge, The Coming War With Japan, The Future of War.

În 2010, Friedman a vizitat România şi în cadrul unui interviu acordat Hotnews a spus, referitor la influenţa Rusiei asupra României şi a ţărilor din fostul bloc sovietic.

Hotnews: O altă analiză Stratfor spunea că România are două opţiuni: ca o ţară ca Rusia să găsească în România un partener de dialog, sau ca România să devină terenul de confruntare între Rusia şi Occident. Spre care dintre aceste opţiuni ne îndreptăm?
Acum ruşii sunt mulţumiti cu poziţia pe care o au. Din cauza războaielor din Irak şi Afghanistan, forţele americane s-au retras. Asta a deschis o fereastră de oportunităţi pentru ruşi să susţină forţele prin care să răstoarne rezultatele obţinute prin revoluţiile colorate: atacul asupra Georgiei a fost un mesaj transmis Kievului sau Rigăi.

Iar mesajul a fost: atât valorează garanţiile americanilor. Iar acest mesaj a fost auzit.

Tot atunci, Friedman a explicat ce trebuie să facă România pentru a fi băgată în seamă de Marile Puteri.

„Ca să-şi păstreze poziţia, România trebuie să aibă ceva care să îngrijoreze ruşii sau germanii sau chiar americanii. România nu poate fi luata ca atare”.

Tot în 2010, Friedman lansa un avertisment la adresa conducătorilor statului român:

Un alt lucru pe care trebuie să îl aibă este o armată. Nu eşti ascultat cu atenţie în lumea asta dacă nu ai o armată. Veţi zice că e costisitoare. Iar eu vă voi spune să vă uitaţi la secolul trecut: 5% din PIB ar fi o sumă colosală, dar ce aţi fi plătit să evitaţi ruşii şi germanii. Dacă voi credeţi că nu mai exista ameninţări şi nu vor mai exista, atunci sunteţi într-o poziţie foarte raţională. Pe de altă parte, trebuie să vă gândiţi că în această parte de lume nu a fost un secol fără vreo tragedie. Şi în aceste condiţii 5% nu înseamnă atât de mult.

Polonia credea în 1939 că are o relaţie cu germanii şi cu ruşii, care a făcut radicala modernizare a armatei sale nenecesară.

Sunt două chestiuni: nu poţi ajuta o ţară care se prăbuşeste într-o săptămână. Şi în al doilea rând, în această lume nimeni nu ajută o ţară care nu se poate ajuta singură. Ideea că germanii vor trimite tinerii să lupte şi să moară în interesul României nu e raţională. Poţi argumenta că Rusia nu va fi agresivă, poate că nu va fi, dar în trecut, de fiecare dată când o ţară est-europeană a pariat că o alta nu va fi agresivă, a pierdut.

Dacă îţi construieşti apărarea şi nu sunt agresivi, ai irosit ceva bani. Dacă îţi construiesti apărarea şi de aceea nu sunt agresivi, nu vei şti niciodată. Dar dacă îţi construieşti apărarea şi vor veni, atunci alianţele înseamnă ceva. Nimeni nu îşi va trimite copiii să vă apere. Am doi copii în armata americană: fiica mea a fost în Irak, timp de 25 de luni, fiul meu este în aviaţie. Ei nu vin aici să apere românii.

sursa

http://activenews.ro/profetia-lui-george-friedman-din-2010-atacul-rusiei-asupra-georgiei-fost-un-mesaj-catre-kiev-iata

Reclame

7 responses to “,,Români, nimeni nu îşi va trimite copiii să vă apere”

 1. Romania, doar carne de tun , intre cele doua armate Rusia si Nato.

 2. Sunt de acord ca un implant care are 666 este pecetea antihristica. Dar un implant medical care nu are nici un 666 nu vad cu ce ar putea dauna. Stiti bancul ala cu ciobanul care minte ca a venit lupul, si a doua oara cand lupul chiar vine, nu il mai crede nimeni. Asa si cu cipurile, astia care cu obsesie fac apologia anti-cipismului, dar fara sa poate aduce dovada lui 666, sau alte dovezi anti-cip, nu fac decat deservicii ortodoxiei, ca in bancul cu lupul. Cand o sa vina cipurile cu 666 real, nimeni nu o sa ii mai bage in seama pe acesti mistici ai irationalului. Ce parere aveti despre aceste argumente :
  https://adevaruldoaresielibereaza.wordpress.com/
  care ne duc la concluzia ca generatia cipurilor de acuma pot fi acceptate, inclusiv cele rfid ?

  • Aici e vorba de o anumita problema si nu vad legatura cu cipurile.Daca credeti ca nu e nimic cu cipurile nimeni nu va obliga sa nu le luati e o alegere personala.Cand o sa vina cipurile cu 666 se vor lua cu usurinta deja fiind obisnuiti cu astea de acum.Nu neaparat trebuie sa fie cipuri implantate ,poate fi si ceva imprimat cu laser si care poate fi citit de scanere.

   • Din punctul meu de vedere, nu e chiar asa. Intre cipuri cu un 666 demonstrabil si cipuri care nu au 666 ( astea de acum ), vad o diferenta ca de la cer la pamant. Deci motiv de a le refuza pe astea nu vad, in afara de cateva idei preconcepute gresite ale societatii, pe cand cipurile cu 666 care o sa fie intr-o zi, va trebui sa le refuz.
    De altfel, cum am mai zis si am demonstrat in studiul de la linkul care l-am dat : nu este nici o diferenta intre cipurile din carduri si cele din calculatoare. Deci daca ar fi adevarat ce spuneti, precum ca din cauza ca le primim pe astea de acum rezulta ca le vom primi si pe alea cu pecetea, inseamna ca toti bloggerii de pe internet le vor primi. Stii tu care bloggeri. Dar din fericire nu e adevarata rationamentul. Did you get it ?

   • Mai intai sa traim pana atunci si ramane de vazut ce facem fiecare.Asta e parerea ta eu am alta.Nu ma intereseaza ce fac alti bloggari ma preocupa ce fac eu.Am citit linkul e o propaganda procip vicleana care prinde la oameni slab documentati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s