Implantat sub piele cu rol de portofel cu monede virtuale

Un întreprinzător olandez specializat în monede virtuale (bitcoin) a reuşit să le stocheze sub piele cu ajutorul a două cipuri minuscule. Cipurile electronice, protejate de un strat de sticlă ”biocompatibilă” de 12 mm x 2 mm, au fost injectate cu o seringă de un specialist, relatează 20minutes.ch.
Ele funcţionează datorită unui sistem fără fir numit NFC şi pot stoca până la 888 biţi de informaţie fiecare. Martijn Wismeijer şi-a implantat cipurile pe 3 noiembrie împreună cu alte câteva persoane. După ce acţiunea sa a fost mult mediatizată, şi le-a retras, relatează Agerpres.

”Am vrut să facem această experienţă ca să ducem mai departe conceptul de portofel virtual”, arată cofondatorul firmei MrBitcoin, specializată în bancomate de monede virtuale.

Cipurile electronice comunică cu aparate ca smartphone-urile care folosesc sistemul Android. ”Ceea ce se stochează pe cipuri poate fi considerat o economie”, explică el. ”Terminalul de plată rămâne smartphone-ul, dar se pot transfera monede virtuale de pe cipurile electronice”, adaugă Wismeijer.

Cipurile se pot procura pe internet, fiind livrate cu seringi de firma ”Dangerous Things”. Un pachet costă 99 de dolari. ”Se recomandă implantarea lor de către un specialist pentru a evita infecţiile”, arată întreprinzătorul olandez.

În afară de stocarea de monede virtuale, cipurile pot fi programate printr-un smartphone, de exemplu, să deschidă uşi fără chei, să oprească un ceas deşteptător când mâinile sunt ocupate sau să deblocheze anumite aparate electronice.

sursa

http://www.evz.ro/un-intreprinzator-olandez-si-a-implantat-sub-piele-un-portofel-cu-monezi-virtuale.html

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s