Aproximativ 2% din preoţii, diaconii şi episcopii Bisericii Anglicane consideră că Dumnezeu este o construcţie a omului

Aproximativ 2% din preoţii, diaconii şi episcopii Bisericii Anglicane consideră că Dumnezeu este o construcţie a omului, dezvăluie un uluitor sondaj realizat de Institutul YouGov şi publicat marţi, relatează AFP, conform Mediafax.
Studiul, efectuat asupra unui număr de peste 1.500 de membri ai clerului din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia, arată că doar 83% dintre cei chestionaţi cred că există un „Dumnezeu personal”.
În total, 3% apreciază că există „o formă de forţă spirituală sau vitală”, iar 9% afirmă că „nimeni nu poate şti cum arată Dumnezeu”. De asemenea, 2% susţin că „nu sunt siguri că Dumnezeu este altceva decât o contrucţie a omului”.
Totodată 2% nu sunt de acord cu niciuna dintre aceste afirmaţii, iar 1% preferă să nu răspundă.
Biserica Anglicană, o aripă a creştinismului, oferă clerului său o libertate destul de largă în interpretarea credinţei.
Citat de cotidianul The Independent, reverendul David Paterson, un preot pensionar din Biserica Angliei, susţine că este perfect posibil să predici cuvântul lui Dumnezeu fără să crezi în el.
„Odată ce ai acceptat că religia este o creaţie a omului, ea devine la fel ca arta şi literatura, şi anume un mijloc foarte preţios de a te cunoaşte pe tine-însuţi”, afimă el.
Anunțuri

3 responses to “Aproximativ 2% din preoţii, diaconii şi episcopii Bisericii Anglicane consideră că Dumnezeu este o construcţie a omului

  1. adevarat,religia este o creatie a omului-a se face diferenta intre religie si credinta.credinta vine de sus,credinta mantuieste!

  2. o alta tiribomba care a aparut in presa, si anume ca papa francisc vrea ca sai crestineze pe extraterestri
    si iar o alta stire aparuta este aceia ca ”b.o.r” nu vede nici un pericol in cardurile de sanatate, ”parintele” stoica purtatorul de cuvant al acesteia, celebrul militant pro cip, aceasta stire am citito pe blogul saccsiv, citez din stirea aparuta: b.o.r nu este impotriva cardului de ”sanatate”

  3. numai ca anglicanii nu sunt nici biserica, nu au nici diaconi, nici preoti si nici episcopi. Sorry!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s