Daca vrea, poate invada, in doua zile, Ucraina, Polonia, Romania

Vladimir Putin l-ar fi amenintat pe Petro Poroshenko ca, daca vrea, poate invada in doua zile Ucraina, Polonia, Romania si tarile baltice

 
Vladimir Putin
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi declarat, intr-o discutie cu omologul sau ucrainean Petro Poroshenko ca, daca vrea, poate invada, in doua zile, Ucraina, Polonia, Romania si tarile baltice, potrivit cotidianului german Suddeutsche Zeitung, citat de AFP.„Daca vreau, trupele rusesti ar putea fi in doua zile nu doar la Kiev, dar si in Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia si Bucuresti”, ar fi spus Putin. Cotidianul nu precizeaza data la care ar fi avut loc aceasta prezumtiva discutie.

Amenintarile i-ar fi fost relatate de catre Poroshenko presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in cadrul vizitei pe care acesta din urma a efectuat-o la Kiev, in 12 septembrie, spune ziarul german, care citeaza un raport al serviciului diplomatic al UE.

In septembrie, cotidianul italian La Repubblica relata ca in cadrul unei convorbiri telefonice dintre Barroso si Putin, presedintele Rusiei a refuzat sa raspunda la o intrebare legate de prezenta soldatilor rusi in Ucraina si s-a aratat amenintator, declarand: „Daca vreau, in doua saptamani cuceresc Kievul„.

Kremlinul a respins aceasta varianta si a afirmat ca este dispus sa publice inregistrarea convorbirii telefonice dintre Putin si Barroso „pentru a inlatura orice neintelegere”.

Comisia Europeana a refuzat joi sa comenteze aceste informatii. Astfel, Comisia a precizat ca nu are intentia de a face „diplomatie prin intermediul mass media” si nu comenteaza „extrase din convorbiri confidentiale”. „Ceea ce conteaza pentru UE este sa contribuie la o pace durabila, la prosperitate si la stabilitate in Ucraina”, a adaugat purtatorul de cuvant Pia Ahrenkilde Hansen.

Presedintele Poroshenko a avut mai multe discutii cu Vladimir Putin in aceste ultime saptamani pentru a negocia o incetare a focului in estul Ucrainei si planul sau de pace pentru stoparea conflictului.

Potrivit Suddeutsche Zeitunag, Vladimir Putin l-ar fi avertizat pe Petro Poroshenko sa nu conteze prea mult pe Uniunea European, afirmand ca isi poate folosi influenta aasupra mai multor state membre pentru a obtine o „minoritate de blocaj” impotriva deciziilor defavorabile la adresa Moscovei.

de R.M.     HotNews.ro
sursa
Reclame

One response to “Daca vrea, poate invada, in doua zile, Ucraina, Polonia, Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s