Reactii la situatia din Ucraina

34

Autorităţile ucrainene au sporit măsurile de securitate la frontiere, pe fondul informaţiilor privind prezenţa trupelor ruse la graniţa estică, relatează site-ul agenţiei Interfax Ukraine.

Oleg Tiahnibok, liderul grupului parlamentar al partidului Svoboda, a declarat luni, în Parlament, că Rusia a mobilizat trupe la frontiera Ucrainei, sugerând că Moscova ar pregăti o invazie.

În acest context, Agenţia pentru protejarea frontierelor a decis consolidarea măsurilor de securitate.

“Serviciul pentru protejarea frontierelor este în alertă. Nu au fost observate mişcări de trupe la frontiera cu Ucraina”, a declarat Serghei Astahov, purtătorul de cuvânt al instituţiei.mediafax.ro

Crimeea: “Iesim din componenta Ucrainei”

Sovietul Suprem din Crimeea a adoptat astăzi, cu 78 de voturi din 81,  o declaraţie specială în care anunţă oficial despre intenţia de a ieşi oficial din componenţa Ucrainei. În declaraţie se spune că de vină pentru situaţia din ţară se fac “provocatorii politici” Klitschko, Yatseniuk şi Teagnibok, ambiţiile cărora care “au dus la vărsările de sânge”. Mai mult, deputaţii din Crimeea spun că nu vor participa la alegerile anticipate din mai şi că din cauza “maidanizării ţării” vor declara ieşirea din componernţa Ucrainei.

Reamintim că ministrul interimar de interne de la Kiev a anunțat astăzi dimineaţa că împotriva fostului președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici, a fost emis un mandat de arestare, sub acuzația de a fi ordonat ucideri de masă.

În aceaşi timp, deputatul din partea fracțiunii UDAR, Vladimir Kurennoi, a scris pe una din reţelele de socializare că fostul preşedinte al Ucrainei, Victor Ianukovici, ar fi fost arestat în Crimeea.

 “Reținut! În Crimeea – se pare că este adus, însă informația trebuie verificată. Nu garantez, dar sursele sunt de încredere”, a postat Kurennoi

surse

.http://www.nasul.tv/

deveghepatriei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s