China intensifica pregatirea profesionala pentru un „razboi scurt si incisiv”

 

 
 

Oficial american: China se pregateste pentru „un razboi scurt si incisiv” cu Japonia

 

 

China intensifica pregatirea profesionala pentru un „razboi scurt si incisiv” cu scopul de a prelua controlul insulelor Senkaku de la Japonia, conform sefului serviciului american de informatii din Pacific, relateaza The Telegraph. Adresandu-se in cadrul unei conferinte organizate de Insitutul Naval din San Diego, California, capitanul James Fannell a declarat ca exercitiile recente din 2013 au fost pentru a pregati invazia asupra arhipelagului nelocuit pe care China il revendica ca fiind teritoriul sau suveran.

„Am ajuns la concluzia ca ‘Armata Populara de Eliberare’ a primit o noua sarcina si anume sa efectueze un razboi scurt si incisiv pentru a distruge fortele japoneze din Marea Chinei de Est, manevra care are ca scop confiscarea Insulelor Senkaku sau chiar a insulei Ryukyu”, a declarat capitanul Fannell, seful serviciului american de informatii din Pacific.

Atat Japonia cat si SUA si-au exprimat ingrijorarea in ultimele 18 luni cu privire la intensificarea rapida a activitatii militare chineze (in special unitatile sale navale si aeriene) si a actiunilor sale provocatoare din Marea Chinei de Sud. Beijingul a trimis deja un portavion sa patruleze in Marea Chinei de Sud si a cumparat doua aeroglisoare din Ucraina. China a anuntat ulterior ca va dezvolta versiuni indigene ale aeroglisoarelor precum si o noua clasa de nave de mari dimensiuni folosite la debarcarea unui numar mare de trupe si echipament pe tarmuri.

 
de Narcis Anton     HotNews.ro
 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s