Povestea fetitei care avea un catel

Noapte bună, copii din Belgia!

A fost odată ca niciodată o fetiță din Belgia care avea un cățel. Într-o zi, fetița s-a îmbolnăvit foarte tare, iar părinții ei au dus-o la spital. După ce a consultat-o, doctorul a clătinat din cap.

– Îmi pare rău, le spuse el părinților, nu pot face nimic, fetița voastră are o boală incurabilă. Dar, dacă doriți, ați putea să o eutanasiați. Ne ocupăm noi, nu vă costă nimic.

Și privi spre fetița care se juca liniștită cu cățelul.

– Ce zici, puișor, ai fi de acord?

Copilul se uită bănuitor în ochii doctorului.

– Da’ nu mă doare?

– Nu, nici vorbă, spuse hotărât doctorul. O-nțepătură, uite-așa.

Și o ciupi ușor de mânuță, făcând din ochi părinților.

– Nu sunt de acord, interveni tatăl fetiței. Adică, vreau să spun, poate ar fi mai bine să-i prelevați organele. Ar putea fi salvate alte vieți, nu-i așa, draga mea?

– Știu și eu, răspunse mama, sorbindu-și copilul din ochi. Parcă n-aș vrea să-i dau organele. Dar mă gândesc, domnule doctor, n-ar fi posibil să o congelați, pentru experimente?

Doctorul lăsă privirea în jos.

– Doamnă, vă înțeleg durerea, dar îmi cereți ceva imposibil. Cercetările științifice nu se fac pe cadavre congelate. Pe urmă, murmură el, suntem și noi oameni, înainte de a fi medici…

– Iertați-ne, domnule doctor, interveni iarăși tatăl, durerea e mare, de aceea nu știm ce vorbim. Atunci, să rămână eutanasierea.

Își mângâie fetița pe cap.

– Da, puiuț?

Fetița îl aprobă cuminte.

– Mai rămâne o problemă, spuse doctorul. Cum doriți? O cremăm sau o îngropăm?

– Bună întrebare, observă tatăl. Să o întrebăm tot pe ea. Ce zici, puișor, după ce te eutanasiem, ai vrea să te ardem sau să te-ngropăm?

Fetița se gândi un pic.

– Da’ n-ați putea să mă prefaceți într-o jucărie?

– Ce jucărie? se miră doctorul.

– Un os de jucărie, zise fetița, și arătă spre cățel.

Izbucniră cu toții în râs. Mama își îmbrățișă copilul, iar tatăl îi ciufuli în joacă bretonul blond. Doctorul privi cu admirație acest tablou al unei familii brave.

– Uite, de-asta iubesc eu copiii! Numai ei pot să spună lucruri atât de trăsnite.

Și așa au eutanasiat-o pe fetiță, cățelul a primit drept compensație un os de jucărie, iar părinții și doctorul au rămas prieteni și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți și poate mai trăiesc și astăzi, dacă nu s-o fi deschis pământul sub ei, să-i înghită de vii.

sursa articol

http://ioanflorin.wordpress.com/2014/02/15/noapte-buna-copii-din-belgia/

==============================

Parlamentul Belgiei a adoptat legea care permite eutanasierea copiilor

Parlamentul Belgian a adoptat legea care permite eutanasierea minorilor cu boli incurabile. Sub condiţii extrem de stricte şi numai cu acordul părinţilor, legea permite copiilor bolnavi să poata fi eutanasiați. Belgia devine astfel a doua țara din lume, după Olanda, care permite eutanasierea copiilor.

Potrivit legii adoptate în Camera Reprezentanţilor, minorul trebuie să se afle într-o situaţie medicală fără ieşire care să conducă oricum la deces şi să aibă o suferinţă fizică insuportabilă pentru a putea opta pentru terminarea vieţii. În plus, eutanasierea se poate face numai cu acordul părinţilor şi doar după testarea psihologică a minorului care să confirme faptul că el înţelege că face un lucru ireversibil.

„Cu această lege ce oferim noi copiilor care trăiesc într-o suferinţă foarte mare, în condiţii dificile atât pentru părinţi, cât şi pentru copiii lor? Oferim posibilitatea ca ei să moară cu demnitate şi fără dureri de nesuportat”, a spus Karine Lalieux, parlamentar socialist.

Biserica Catolică a dezaprobat proiectul, în timp ce în lumea medicală părerile sunt împărţite. Potrivit sondajelor, 73 la sută dintre belgieni sunt de acord cu aplicarea eutanasiei în cazul minorilor. Cu toate acestea, faptul că în lege nu e prevăzută o vârstă minimă a iscat numeroase dispute.

„Copiii, ca şi adulţii, sunt influenţabili de cei aflaţi în jurul lor. Ne putem întreba dacă ei ştiu suficient de bine ce înseamnă moartea, faptul că este ireversibilă, că nu te mai poţi întoarce”, a spus Sonja Becq, parlamentar creştin-democrat.

Decizia, luată la 12 ani după legalizarea eutanasiei pentru adulţi, va intra în vigoare în câteva săptămâni. Belgia devine astfel a doua ţară din lume, după Olanda care aprobă eutanasierea copiilor. Încheierea asistată a vieţii mai este posibilă, dar doar pentru adulţi în Germania, Luxemburg, Elveţia, Estonia, Albania şi în statele americane Washington, Oregon şi Montana.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s