Acordul Ucrainei cu Rusia

Dupa ce o intreaga Uniune Europeana este in pragul colapsului si intr-un proces de degradare economica ireversibil, liderii acestei organizatii a minciunii si decalajelor economice, a incercat sa ademeneasca cu bani, o alta tara est europeana, Ucraina.

Era foarte clar ca le ofereau niste bani, dupa care le impuneau sa distruga intreaga economie, in speranta ca o vor reface dupa un sistem propriu al UE. Scenariul a mai fost testat si in alte tari est europene printre care si Romania. A doua faza era cea in care cei din UE ar fi transformat tara in consumator net si ar fi exportat acolo toate gunoaiele lor, cerindu-le ucrainienilor sa accepte un salariu de mizerie si o structura de consum dicatata  la Bruxelles si Strasburg.

Este mai mult decit evident faptul ca la un moment dat, UE i-ar fi dat pe ucrainieni pe mina FMI pentru a le impune si programe economice ce favorizau atit organismele financiare internationale teroriste de genul BM, FMI, BCE si altele.

Cu o obraznicie demna de un lider capitalist, Barroso indemna pe ucrainieni la demonstratii de strada pentru “liberatea de a alege”, gasind in campionul mondial la categoria grea Klitschko, un aliat in demersul lui de a mai distruge o tara. Boxerul este normal sa „creada” in rezolvare pentru ca el a trait si traieste in Germania si a fost trimis in Ucraina „la tema”, facindu-se  ris, dupa o activitate sportiva de exceptie si dupa unele studii in economie care se pare ca nu l-au ajutat deloc, din moment ce cele mai multe popoare din UE nu mai sint multumite de modul cum evolueaza aceasta uniune.

Deocamdata, Primul  Ministru Azarov si Presedintele Yanukovici, au adus un balon de oxigen pentru Ucraina si au facut sa se inteleaga faptul ca un eventual colaps al Ucrainei, ar fi deasemenea, un colaps economic al Rusiei.

Acordul Ucrainei cu Rusia a fost si de natura a “cumpara” un timp necesar pentru refacere economica si a o salva de la un colaps economic foarte comun in zona UE.

Putin s-a oferit sa cumpere datorii de peste 15 miliarde de dolari ale Ucrainei si 3 miliarde in eurobonduri pe termen de doi ani, care au scadenta la sfirsitul acestui an. Rusia a oferit aceste fonduri, din Fondul National de Ajutor, care este de 88 de miliarde de dolari.

In numele Gazprom, Putin a promis o reducere a pretului de livrare a gazului rusesc catre Ucraina, cu peste 33% din Ianuarie 2014, pret care va fi de 268,5 $/1000 de metri cubi, fata de 400 de dolari cit este acum, ceea ce va duce iminent la o productivitate mai mare in industria ucrainiana si la o deschidere catre investitori si atragerea de fonduri si locuri de munca. Romania ramine la un pret de peste 450 de dolari si devine din ce in ce mai necompetitiva, multumita binefacerilor UE.

Presedintele Putin si presedintele Yanukovici au semnat 14 acorduri in intilnirea de la Moscova si Ucraina se indreapta cu pasi rapizi catre uniunea economica EurAsia (Rusia, Belarus, Kazastan), urmind Armenia, Tadjikistan si Kyrghistan, care se doreste o contrapondere la UE, care de fapt este macinata de lipsa de autoritate si coruptie specifica vestului.

Este evident ca locul Ucrainei este in rindul acestor tari si ca acolo va beneficia de o piata de desfacere si o furnizare de materii prime pe masura necesitatilor economiei.

Ce putea oferii UE acestor tineri, care ca si romanii, cred in minciuna bine ticluita a vestului, dar dupa cum vedem, ei sint in strada pe 21 Decembrie si miscarea lor este una anti sistem, ceea ce incepe sa semene a Revolutie constienta ?

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1231:liderii-ucrainieni-evolueaza-impotriva-jocului-murdar-al-ue

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s