Evoluția robotului umanoid atinge noi culmi

Aceasta este o actualizare de misiunea in curs de desfasurare pentru a înlocui oamenii cu roboți .

În domeniul calculatoarelor , lucrurile evoluează exponențial . În doar câteva generații roboți au plecat de la o fantezie științifică ,  o curiozitate un joc au  aintrat pe câmpul de luptă pentru a înlocui sau spori omologii lor umani.

Suntem deja în punctul în care trebuie să se ia în considerare  următorul pas al evoluției in robotica si arata ca  potrivit inginerilor roboticieni , se pare că la un moment dat în viitorul apropiat, următorul pas ar putea fi foarte bine , indiferent de robotul urmatoarei generatii ca acesta sa hotareasca pentru sine .

Robotul umanoid este acum gata să ia un salt de la o simpla imitatie a comportamentului uman la unul in care futuriștii sugerează ca va fi ca un om  va avea conștiința de sine , precum și o gamă completă de analiză high-tech spectru de calcul și capabilități  chiar și emoții.

Până în prezent , dezvoltarea  umanoida a robotilor a fost limitat la fizica lor . Un nivel de avansare a fost acum realizat si ne duce la îngrijorare cu privire la impactul economic in privinta oamenilor activitatile lor  fiind externalizate către roboți pentru activități diverse, precum servicii , producție , asistență medicală , gospodărie , întreținere curte și activitati agricole . Unii prezic ca robotii de toate tipurile ar putea înlocui în totalitate oamenii in anul 2045 . Inteligența artificială este acum avansează la un punct în care un nou tip de creier pot fi oferite pentru a compliment sarcinile relativ modeste ale roboticii moderne – zi , aluzie la următoarea etapă de evoluție .

Este tipic pentru orice știință, cu aplicatii militare pentru a evolua într- un dual – sau chiar multi-utilizare de moda . De exemplu , roboti umanoizi au fost inițial promovati ca fiind un studiu în modul de a beneficia cei care și-au pierdut membrele , și , într-adevăr , acesta a fost un beneficiu remarcabil. Cu toate acestea ,bani reali – banii bugetului negru – merge în aplicații care pot fi dea dreptul înfricoșător .
I DARPA , care are deja in lucru  proiecte proprii ,  prin  Robotica Grand Challenge a stimulat un aflux mare de inventatori care doresc să beneficieze de finanțare DARPA pentru a oferi următoarea generație de umanoizi .
Scopul principal al programului Challenge DARPA Robotica este de a dezvolta capacitățile robotizate de teren pentru a executa sarcini complexe în medii periculoase , degradate , om -inginerie . Programul se va concentra pe roboți care pot utiliza instrumentele umane disponibile , variind de la scule de mână la autovehicule . Programul are drept scop de a avansa tehnologiile -cheie robotizate de autonomie supravegheată, montat  , demontat  , dexteritate , puterea  și  rezistenta . Autonomia supravegheat va fi dezvoltat pentru a permite controlul robotului de operatori non – experti , pentru a reduce volumul de muncă ai operatorilor , și pentru a permite funcționarea eficientă în ciuda comunicații scăzut de fidelitate ( lățime de bandă mică , latenta mare , intermitenta ) . ( Sursa )
Din secțiunea activitate :
Sarcinile specifice sunt :
1 )Robotul va manevra pentru un vehicul utilitar cadru deschis , cum ar fi un John Deere Gator sau un Polaris Ranger . Robotul este capabil de a ajunge în scaunul șoferului  conduce la o locație specificată .
2 ) Robotul este capabil de a ieși din vehicul , manevra de o ușă încuiată , debloca cu o cheie , deschide ușa , și du-te înăuntru .
3 ) Robotul va traversa un metru , moloz hol presărat cu 100 .
4 ) La capătul coridorului , robotul va urca o scara .
5 ) Robotul va găsi o conductă din care se scurge un gaz de culoare galbenă ( non – toxic , non – coroziv ) . Robotul va identifica apoi va sigila conducta
6 ) Robotul va localiza o pompă defecta și o va înlocui .

Robotul va fi teleghidat , cel puțin la nivelul de supraveghere . DARPA va controla lățimea de bandă de comunicații și latență , în scopul de a nu face sarcina mai dificilă și forța niveluri mai ridicate de comportament autonom . Dacă este necesar , acest control asupra comunicațiilor vor fi utilizate pentru determinarea nivelurilor de performanță între concurenți și selectat un câștigător .

Scopul acestei Grand Challenge este de a crea un robot umanoid care poate funcționa într-un mediu construit de oameni  pentru oameni . Provocare specifică este construit în jurul unui răspuns dezastru industrial .
Gama actuală de roboți concepute în ultimii ani, pentru a se potrivi capacitatea umana a demonstra ceea ce este listat mai sus , și apoi unele :

PETMAN : un robot antropomorf proiectat pentru testarea îmbrăcăminte de protecție chimică . Gama de mișcare îi permite să echilibru , merge , se taraie , și chiar urca scari , având în același timp , de asemenea, capacitatea de a simula fiziologia umana , cum ar fi transpirație . ( Sursa )

B.E.A.R : Extracția Battlefield Assist Robot . Demonstrează o gamă largă de capacități , în timp ce adăugarea unui aspect semi – umană .

ARM : Un nou nivel de mana robotic care are un deget opozabil de a crește dexteritate vs robotul văzut mai sus, care folosește prindere clește – ca . ARM este capabil de deblocarea și deschiderea ușilor , precum și ridicarea obiectelor subțiri , cum ar fi carduri sau chei . ( Sursa )

Golf robot: Acest lucru ar putea părea ca o noutate nătărău , dar Golf este un sport extrem de precis , cu o mulțime de cameră pentru eroare – oamenii pot juca de zeci de ani și niciodată nu ajunge la un nivel de măiestrie . Robotul de golf poate trage cadru după cadru cu precizie uimitoare de la o distanță lungă . Acest anunt pentru Turneul European are avantajul suplimentar de a oferi factorului ” cool ” pentru toate vârstele . ( Sursa )

Și , în mod natural , acest lucru a evoluat tot în nimic , dar distractiv și jocuri . Evoluția PETMAN este un real Terminator , cum ar fi robotul numit ATLAS . Între timp , chiar și instituțiile consacrate , cum ar fi Cambridge și mari grupuri internaționale pentru drepturile omului spun că ” terminatori ” sunt una dintre cele mai mari amenințări la adresa umanității .

Cu toate acestea , acestea sunt în continuare doar  instrumente avansate de mimetism uman. Pentru ca aceste creații  sa ajunge la nivelul următor , trebuie să devină conștient de sine și în cele din urmă autonom . Puterea de calcul este cu siguranță sosesc după cum reiese din ceea ce a fost realizat prin zbor roiurile drone și de muncă se face pe autonome , sisteme de luptă interconectate , cum ar fi muzica .

Site-ul transumanist pictograma Ray Kurzweil a prezentat o poveste despre Roboray Samsung , care tocmai a primit un upgrade major . Roboray are încă un aspect fizic evident robotizat , dar  ” inteligenta ” este în creștere :
Roboray pot construi acum hărți vizuale 3D în timp real , astfel încât el poate merge în jurul fără a fi eșalonate și rătăcire off .
Roboray are camere video ( una în fiecare ochi ) , permițându-i pentru a construi o harta mentala din împrejurimile sale , și de asi aminti  unde a fost înainte . Acest tip de autonomie robot de navigare va veni , de asemenea, la îndemână , în locuri unde nu există nici un semnal GPS .
În plus , demo de mers pe jos așa cum se arată în clipul de mai jos face să pară mai umanoid mult de aspectul său inițial exterior , ceva de dorit pentru cei care caută să facă legătura om – la – robot de emoțională :
Roboray merge într-un mod mai uman , cum ar fi prin utilizarea ” mers pe jos dinamic ” – de fapt, care se încadrează la fiecare pas , și cu gravitatea pentru a se duce mai departe .
Care este modul în care oamenii mers pe jos în mod natural . Deci, acest lucru îl face mai bine acceptate de către oameni și mai eficiente energetic , spune liderul echipei Dr. Walterio Mayol – Cuevas , director adjunct al Bristol Robotica Lab .
Pentru următoarea fază de dezvoltare , este întotdeauna important pentru a viziona câmpul de luptă , dar noi ar trebui să urmăriți , de asemenea, pentru semne de marketing, care are scopul de a normaliza prezența robotul în viața noastră de zi cu zi .

Acest lucru se încearcă prin inteligență următorul nivel artificial numit Întruchipat Generale de Informații ( în esență , bun simț ) . Următoarea fază de roboti umanoizi sunt cele care devin practic imposibil de distins de la noi . Nu există nici o lipsa de efort pentru a încerca să facă acest lucru . Aici este un proiect Indiogogo în curs de desfășurare pentru a oferi robot umanoid Adam Z1 un creier reală . Acesta este un efort care are , de asemenea, paralele cu NeuroGaming . Aceste două filme nu lasă nimic la imaginație ca la ceea ce Endgame este : nu numai acceptarea economic de roboți , dar acceptarea emoțională .
Nu cu mult timp de acum , roboti umanoizi full – dimensiuni va fi utilizat la scară largă în calitate de asistenți personali , etc Și versiuni mai ieftine va fi răspândită ca jucării, înainte de mult timp : că ” Robosapien cu un chip drăguț și o minte cloud-based . ”
GENI Lab
Deci, echipa a format GENI Lab , al cărui obiectiv pe termen mediu este ” crearea unui robot umanoid  care dispune de un chip realist , emoționale și de personalitate , un organism fluid în mișcare , bazat pe integrarea datelor de control analogice , digitale și mecanice ; o inteligență generală adaptivă , folosind arhitectura OpenCog și sistemul de masina de viziune Destin , capacitatea de simplu – dar punct de vedere social și emotional – de comunicare în limba engleză și în cele din urmă alte limbi naturale; și comunicare cu privire la mediul său fizic și sarcinile și comportamente cadrul acesteia” .

iCub

Acest robot este o încercare de a pune totul împreună , inclusiv senzații tactile și de a învăța din aceste interacțiuni de contact . De la World Report Știință :

Ce se întâmplă dacă un robot ar putea acționa și chiar simt ca un om ? Cercetatorii sunt obtinerea un pic mai aproape de realizarea că feat . Sunt de lucru pe un robot care se simte , vede , gândește și învață cum noi ca liniile dintre om și mașină să devină un pic mai neclare .
Robotul este numit robotul iCub . În prezent , douăzeci de laboratoare europene au o iCub , care a fost dezvoltat în Italia . În viitor , cercetatorii spera sa dezvolte robotul suficient, astfel încât să poată învăța și cred ca un om nu . Deși acest lucru poate parea exagerata , zeci de ani de cercetare în psihologia cognitivă și creierul uman au dat cercetatori cunostinte despre limbajul , memoria , abilitățile motorii și percepția că ar putea ajuta la proiectarea astfel de un robot .
„Cererea de cunoaștere în sisteme tehnice ar trebui să însemne , de asemenea, că robotul învață din experiențele sale și acțiunile pe care le îndeplinește „, a declarat Frank van der Velde , unul dintre cercetatori , intr-un comunicat de presă . ” Un exemplu simplu : un robot care se scurge prea mult atunci când turnarea o ceașcă de cafea poate afla atunci cum ar trebui să fie făcut . ”
[ … ]
” Noul iCub are o piele și degetele care au o mult mai bine simțul tactil și poate simți puterea „, a spus Van der Velde . ” Asta face ca interacțiunea cu oameni mult mai natural . Vrem să ne asigurăm că acest robot continuă să învețe și înțelege cum funcționează oamenii . Această cercetare asigură , de exemplu , că roboții aduna de fapt cunoașterea de către concentrându-se pe anumite obiecte sau persoane . În zonele de aplicare cum ar fi asistenta medicala si asistenta medicala , astfel de roboți pot juca un rol important . un exemplu bun ar fi ca în zece ani veți vedea o persoana orb de mers pe jos , cu un câine ghid robotul ” . [ sublinierea noastră ]
Aparent , chiar și câinii însoțitori sunt programate pentru a fi parte din outsourcing de calculatoare și roboți , care amenință să stingă până la jumătate din totalul locurilor de muncă în viitorul apropiat .

mac

 

Poppy este cel mai recent robot umanoid și prezintă primul de acest gen : Poppy a fost creat de o imprimantă 3D . Un grup de cercetatori francezi au fost capabili de a reduce costurile de o treime utilizarea cea mai recentă tehnologie 3D . Creatorii de mac s-au concentrat pe o mișcare de mers pe jos biologic inspirat pe care le speram ca va permite o mai bună interacțiune – la – robot de om . Puteti vedea om , cum ar fi , mișcare incredibil de toc – toe în clipul video de mai jos . Are o coloana vertebrala articulata cu cinci motoare – aproape nemaiauzit la alti roboți de această dimensiune , dar unul dintre subiectele de curs de la INRIA ,

 

ACROBAN , de acum câțiva ani . Coloanei vertebrale permite nu numai Poppy să se miște mai natural , dar ajută la echilibrarea robotului prin ajustarea poziției sale . Flexibilitate ajută , de asemenea, atunci când interacționează fizic cu robotul , cum ar fi ghidarea prin mâinile sale , care este cerut în prezent pentru a ajuta la plimbare robotul . ( Sursa )
In afara de militar , de roboti umanoizi cu adevărat inteligente și-au atins doar o statura fizica foarte mici, cum ar fi mai multe de mai sus . Cu toate acestea , o nouă dezvoltare de compania spaniola Robotica , PAL Robotica , este un prim pas spre oferind un robot de dimensiuni umane , care poate presupune că mai bine se potrivesc în împrejurimile sale umane ocupate . După cum veți vedea în clipul video și diagrama de mai jos ,REEM – C este destul de lent , dar nu demonstrează unele dintre mișcările fluide ale altor roboti umanoizi , în timp ce de măsurare în la un respectabil 5 ft 4 inci . Acest lucru marchează un alt nivel , în încercarea de aclimatizare a omului la prezența de roboți inteligenți .

REEM – C

După ce robotul umanoid fuzioneaza cu inteligență complet autonom , vom fi martori la următoarea etapă a evoluției spre visul transumanist plin desingularitate – momentul în care inteligența calculatorului depășește pe cea a oamenilor într-o asemenea măsură încât oamenii devin practic inutili .

 

Roboți deja au transformat lumea noastră umană și evoluează foarte rapid . În cazul în care se ajunge la singularitate , în tandem cu finanțar in directia militară , ne putem aștepta ca versiunea inchisa a science fiction pentru a ridica mai presus de orice noțiune de libertatea umană și petrecere a timpului liber pe spatele omologilor noștri  mașini

Mi se pare ironic faptul că aceste roboți simțitori se face numai atât prin injectarea lor cu umanitatea . Dar suntem continuu bombardați de elita la nivel mondial , cu mesajul că umanitatea este problema de bază . Faptul este că roboții sunt un nimic fără potențialul  care se află în creierul uman , nimic altceva decât un calculator care face diverse trucuri ca sa ne imite . Adevărat , avem un drum lung de parcurs pentru a ajunge la potentialul nostru deplin și atenua tendințele auto – distructive ,  o înlocuire completă a speciei noastre i pe termen scurt și este în mod evident o idee artificial creata .

Cât de mult din această tehnologie ar trebui să fie îmbrățișat , și cât de mult a respinsa ? Acum este momentul pentru a stabili limitele

Sources:
http://www.2045.com
http://www.kurzweilai.net/humanoid-robot-builds-real-time-3d-visual-maps-walks-like-humans

Timeline of humanoid robotics:
https://en.wikipedia.org/wiki/Humanoid_robot

sursa articol

http://www.activistpost.com/2013/07/the-evolution-of-humanoid-robot.html

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s