Taifunul Haiyan, care a lovit Filipine, a devastat comunitati intregi

Cel mai puternic ciclon tropical din lume: Autoritatile nu fac fata cererii de saci pentru cadavre

Taifunul Haiyan, care a lovit Filipine, a devastat comunitati intregi, autoritatile parand depasite de situatie. Pe strazile cu apa pana la mijloc plutesc cadavre, situatia fiind cu adevarat disperata in Tacloban.

Soldatii au sosit in oras, insa s-au vazut neputinciosi, ei cerand superiorilor sa le trimita mai multi saci pentru cadavre, relateaza CNN.Numai in aceasta zona trebuie trimisi circa 100 de saci, a declarat Lt. Jim Aris Alagao pentru agentia de presa de stat din Filipine.Circulatia este insa mult ingreunata, blocata pe alocuri, de apa, dar si de vehiculele care plutesc in deriva, de stalpii cazuti si de copacii rupti de la jumatate.

Se asteapta ca cele mai multe victime omenesti sa fie inregistrate in Tacloban. Deocamdata niciun bilant al mortilor nu este disponibil, pentru ca sistemele de comunicatie sunt nefunctionale. Se crede, insa, ca ar fi peste 100 de oameni care si-au pierdut viata in urma trecerii taifunului numai aici.

Vor trece multe zile pana ce va fi cunoscuta amploarea dezastrului, mai ales ca taifunul ce a lovit este printre cele mai puternice de cand astfel de fenomene sunt inregistrate. Unii spun care putea fi chiar cel mai puternic ciclon tropical inregistrat vreodata.

In afara mortilor, peste 100 de persoane au fost ranite in Tacloban. Populatia totala a orasului de coasta numara 220.000 de suflete. Se fac eforturi majore pentru ca locuitorilor sa le fie aduse paturi, haine, mancare, medicamente si apa.

Mai puternic decat Katrina

Taifunul a lovit intai insula estica Samar, vineri dimineata, inundand strazile si lasand locuitorii fara electricitate si comunicatii. Vantul a atins viteze de 313 si chiar 378 de kilometri pe ora.

Sambata Haiyan a scazut in intensitate, insa situatia se poate schimba in orice moment. Acesta se indreapta catre Vietnam, unde ar putea lovi, duminica dimineata, orasele Da Nang si Hue.

Taifunul Haiyan este mai puternic decat dezastruosul Katrina, care a lovit SUA in 2005 si a facut 1.833 de victime, lasand in urma daune de 108 miliarde de dolari, fiind cel mai scump din istoria SUA.

SURSA
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s