O boală ciudată afectează tot mai mulţi tineri

Stai pe Facebook? ŞI TU poţi păţi aşa ceva! BOALA ŞOCANTĂ care face RAVAGII în rândul tinerilor (VIDEO)
Lumea medicală este în şoc după ce o boală ciudată afectează tot mai mulţi tineri.

La prima vedere, aceştia se comportă ca şi cum ar suferi de sindromul Tourette: îşi mişcă involuntar membrele, în mod repeat, ca şi cum ar avea spasme. Dacă la unii dintre ei afecţiunea se manifestă foarte uşor, alţii ajung să nu mai aibă efectiv niciun control asupra propriului corp.

Medicii care au analizat cazurile spun că tinerii suferă de „epidemia dansului”, o boală care odată apărută, nu poate fi tratată. Ce este şi mai şocant e că tot medicii sunt de părere că filmuleţele care apar pe YouTube şi  reţelele de socializare nu fac decât să agraveze şi să răspândească această maladie ciudată.

================

Mister medical

2012 la 09:43 ET

18 ianuarie 

S-a raportat un caz naucitoar  12 adolescente de la o școală  s-au  inbolnavit misterios avand simptome Tourette’s-cum ar fi  ticuri și izbucniri verbale, un medic care tratează unele dintre fete a venit pentru a oferi unele explicație. Dr. Laszlo Mechtler, un neurolog de la Amherst, New York, spune ca diagnosticul este „tulburare de conversie”, sau isterie în masă.

„Sa mai întâmplat, în întreaga lume, în diferite părți ale lumii. Este un fenomen rar. Medicii sunt intrigati de aceasta”, a declarat Mechtler astăzi. „Speranta este ca acești adolescenți vor fi mai bine.”

„Ele nu se prefac Sunt simptome reale, „a continuat Saltz. „Au nevoie de un tratament psihiatric sau psihologic. Tratamentele nu funcționează.”

Oficialii de la Junior-Senior School LeRoy din în nordul statului New York, unde toate fetele care au participat atunci când au început simptomele lor, au lansat rapoarte de mediu, realizate de o agenție externă, arată ca nici un fel de substanța nu a existat în oricare dintre clădirile școlare care ar putea cauza probleme de sanatate.

Dar unii dintre părinții fetelor spun că nu sunt mulțumiti cu explicațiile de până acum.

„Evident, noi nu sunt toate doar să accepte că acesta este un lucru de stres,” Jim Dupont, tatăl uneia dintre fetele afectate, a declarat astăzi,. „E vorba de suferinta, te temi ca  fiica ta ca nu va avea o viață normală.”

Citiți povestea originala, de mai jos.

Liceul de majoreta și student la arte Thera Sanchez a luat un pui de somn rapid, o zi în octombrie anul trecut, iar când sa trezit, viața pe care a cunoscut a fost plecat.

În locul său, a fost afectat de mișcări necontrolate ale corpului, ticuri și izbucniri verbale, similare cu sindromul Tourette. Sa dovedit Sanchez nu a fost singur, ca ea este una dintre cele 12 fete de la LeRoy Junior-Senior High School din New York, care  prezintă simptome a unei afectiuni  misterioase, care a uimit doctorii.

„Sunt foarte supărata,” a spus Sanchez  Annei Curry în timpul unui interviu acordat marți. „Sunt foarte frustrata. Nimeni nu mi-a dat raspunsuri.”

Sanchez a aparut pe ziua de azi alături de mama ei, Melisa Phillips, precum și cu una dintre fetele confruntă cu simptome, Katie Krautwurst, și mama ei, Elizabeth Miller.

Mamele celor două fete se lupta pentru răspunsuri după ce oficialii  au declarat  că nimic din liceu în sine nu ar fi putut fi declanșat boala colectiva.Fiecare fată a fost examinata de un medic privat care a dat un diagnostic. După o anchetă de 3 luni jumatate oficiali din domeniul sanatatii exclus monoxidul de carbon, droguri ilegale și alți factori ca si cauze posibile. Oficialii spun nimeni de la școală nu este în pericol.

„Am exclus definitiv orice forma de infectie sau boli transmisibile și nu există nici o dovadă de orice factor de mediu,” Dr. Grigore Young de la New York Departamentul de Sanatate, a declarat NBC News.

Fetele  au spus ce diagnosticul care fost dat de medicii  la debutul simptomelor lor a fost legat de stres.

Sanchez, o majoreta senior de 17 de ani, prezinta mișcări necontrolate și ticuri verbale în timpul interviului, în timp ce simptomele  lui Krautwurst o fata de la un alt liceu, nu au fost la fel de pronunțate.

La data de 7 octombrie, Sanchez sa culcat iar cand sa trezit, a început să balbaie incontrolabil si prezenta simptomele ei de atunci, în conformitate cu cele spuse de mama ei. De atunci, ea a renuntat la majorete și la participarea în mod regulat la aceste antrenamente

„Aproape că e stres-induse,” Sanchez a spus despre ceea ce medicii i-au spus.”Am fost bine. Am fost foarte bine. Nu sa intamplat nimic pana atunci  m-am trezit, și atunci a început sa ma balbai.

„Eu nu-mi pot explica,” a spus Krautwurst. „Ne-au spus că am fost traumatizate, dar eu chiar nu cred că vreunul dintre noi au avut ceva traumatizant in viață mai înainte.”

Psiholog Și astăzi colaborator Gail Saltz a spus că nu poate face nici un diagnostic specific  dar  a subliniat  că cauza poate fi psihologic nu înseamnă si simptome de durere fizica

„Când ai exclus totul și se spune la tine e legate de stres, atunci s-ar putea ceva numit” tulburare de conversie „sau” boli psihosomatice, „ceea ce înseamnă că simptomele au fost convertite de la ceva psihologic în ceva fizic  a spus” Saltz. „Acest fenomen este de obicei precedat dupa stres.

„Ele nu se prefac. Sunt simptome reale, „a continuat Saltz. „Ei au nevoie de un tratament psihiatric sau psihologic. Tratamentul nu funcționează.”

Pentru Sanchez, tot ce vrea este de a ști ce se întâmplă cu ea și de ce.

„Vreau un răspuns,” a spus ea. „Un răspuns direct.”

sursa

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.today.com/health/teen-girls-medical-mystery-baffles-doctors-

Reclame

One response to “O boală ciudată afectează tot mai mulţi tineri

  1. E tradus ca……google translate
    In rest nu, chiar apreciez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s