Generatia Bumerang

Generatia Bumerang, in crestere numerica exponentiala, genereaza un mediu social tensionat. Tineretul nu mai are nici o sansa. Ii putem ajuta?

Prin generatia Bumerang, este definita tinara generatie, care inceraca sa se desperinda de cuibul parintesc, pleaca in viata ca intr-o aventura in acest sistem distrugator pentru ei, capitalismul, dupa care revin cu coada intre picioare la casa parinteasca. Peste  38% dintre tinerii americani care parasesc locuinta parintilor in ideea de a-si construi propria lor viata, se intorc inapoi pentru a treia oara, o statistica de o tristete de neimaginat, care reflecta rolul tinarului in societate si modul cum este vazuta viata si integrarea lui sociala si profesionala.

 Peste 21,6 milioane de americani, cu virstele cuprinse intre 18 si 31 de ani, care reprezinta peste 36% din totalul acestui segment de populatie, locuiesc cu parintii, dupa cum releva un studiu recent al Pew Research Center.

Este cel mai mare procent de tineri care locuresc cu parinti, incepind din 1968, de cind a fost intitiat acest studiu statistic.

Pentru ca ei sa se desparta de casa parinteasca, primul pas ar fi ca ei sa aiba un loc  munca sau propria lor afacere pe care sa o dezvolte. Statisticile arata ca peste 16% dintre tinerii cu virste cuprinse intre 16 si 24 de ani, sint someri, multi altii nedeclarindu-se in aceasta postura, dar fiind fara loc de munca.

Sursa: ALTERNATIVA ROMANIEI

comentariul meu

Fenomenul acesta se intampla si pe la noi.Tineri foarte greu poate sa cumpere o casa si sa intemeieze o familie.Nu este totusi chiar rau caci astfel familia ramane mai apropiata.Multi tineri sunt casatoriti dar tot la parinti stau astfel rezista mai usor vremurilor de criza in care ne aflam.Foarte interesant studiul dupa parerea mea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s