Succesul din conflictul sirian, si slabiciunea presedintelui american l-au facut pe Putin mare

Rusia intr-o ofensiva puternica in Orientul Mijlociu

Dupa deja previzibilul succces in blocarea atacarii Siriei, Vladimir Putin face deja urmatoarea miscare si trece la contraofensiva. Intr-o discutie tete-a-tete cu nou-alesul presedinte al Iranului, Hassan Rowhani, desfasurata vineri in Kyrgyzstan, Putin a oferit Iranului arme si ajutor in construirea unui al doilea reactor nuclear la centrala nucleara din  Bushehr.

Mai mult decat atat Moscova este dispusa sa reia discutile pe marginea contractului anulat in 2010 privind achizitia de catre Iran a sistemelor AA S-300PMU 1, sisteme pe care acum Rusia pare dispusa sa le puna la dispozitia Teheranului, fara sa mai tina cont de opozitia Israelului si a SUA, sau macar sa discute pe marginea achizitiei lor.

Desi purtatorul de cuvant al Presedentiei Ruse nu a recunoscut ca intre cei doi presedinti s-a discutat despre achizitile iraniene de armament, surse independente dau ca sigure aceste discutii. Deocamdata surse apropiate de cei doi presedinti  spun ca oferta Moscovei fata de sistemele S-300 se refera deocamdata la o versiune mai speciala a acestui sistem si anume S-300VM Antey-2500 (o oferta mai veche a Kremlinului), in timp ce Iranul insista pentru obtinerea de PMU 1, dar in acest moment Putin pare dispus la concesii astfel ca negocierile au fost relansate in favoare PMU 1.

Problema iranienilor nu rezida in faptul ca S-300VM nu ar fi un excelent sistem AA si anti-racheta, acesta fiind de fapt specializat anti-racheta, ci in faptul ca S 300 PMU1 este compatibil cu mai vechile sisteme S-200 detinute de Iran si care ar putea fi incluse intr-un sistem integrat AA si anti-racheta, ghidate fiind de radarele si sitemul de control al focului al bateriilor PMU 1.

Bataie pestelui nu rezida in rachetele S-300 PMU, ci in radarele acestora si sistemul integrat de achizitie si management al focului oferit de catre S-300. Dar pana la urma pe langa S-300VM nu se pot importa si ceva componente ale S 300 PMU si integra?! Astfel Rusia nu ar livra PMU 1, ci doar un S-300VM impreuna cu 2-3 radare independente, ori radarele sunt sisteme de lupta strict defensive si astfel nu se afla pe lista embargoului impus de ONU.

Deocamdata putem doar observa cum succesul din conflictul sirian, si slabiciunea presedintelui american l-au facut pe Putin mare, iar de acum incolo s-ar putea sa contabilizam o crestere serioasa a influentei Rusiei in zona Orientului Mijlociu si nu numai. Americanii au incasat-o rau, rusii au castigat, asadar normal ar fi ca Rusia sa contra-atace acum, cand inamicul este inca buimac dupa bataie primita in public si in aplauzele sirienilor guvernamentali.

Pentru ca oricum am privi problema siriana rezultatul actiunilor marilor puteri pe marginea acesteia reprezinta o imensa victorie a Rusiei, mai ales pe plan mediatic si politic, in fata aliatilor occidentali, poate cea mai mare victorie de dupa caderea Uniunii Sovietice in 1991, iar amatorismul si slabiciunea lui Barak Obama ne-a facut “cadou” o Rusie mai puternica si mai sigura pe ea, iar aceste noi atribute se vor revarsa neintarziat asupra celor mici si slabi aflati la doar o aruncatura de bat de Ursul rusesc!

Thank Mister Obama and God bless you, de caricatura de presedinte ce esti! John Adams, Abraham Lincoln, Franklin Delano Roosevelt, Truman, Kennedy si acum Obama, un presedinte al carui singur merit este acela sa arate lumii ca democratia americana poate promova la Casa Alba pe orice imbecil, indiferent de rasa, religia sau IQ-ul propriu si personal. Thanks US, thanks very much!

Cum zic baietii nostri, la fel de prosti ca aia de l-au votat pe monkey-president?! NATO-UE-F16sh, NATO-UE-F 16sh…   Sa ne fereasca Dumnezeu sa avem nevoie de NATO cu Obama la conducere, ca pana intraba el Congresul ce sa faca ajung rusii la Adriatica, via Bucuresti, Craiova, Timisoara…

Sursa: France-Presse via Defensetalk

GeorgeGMT

Sursa: Romania Military

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s