Comportamente care denota distrugerea mentala a românilor

Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75)

Exemple comportamente distrugerea mentala a romanilor Reactia gresita a oamenilor diferite situatii Societatea romaneasca distrusa atitudine Romania ignoranta egoism obedienta educatie creierAm scris de curând pe blog despre cum românii (nu toţi) sunt distruşi mental. Citiţi acel text ÎNAINTE de a citi continuarea articolului de faţă. Am explicat în textul trecut că atunci când vorbesc de distrugerea mentală a românilor NU mă refer la inteligenţă, cultură generală, IQ sau alte chestii de genul ăsta ci mă refer la gradul de CONŞTIENTIZARE A LUMII ÎN CARE TRĂIM şi la modul în care ne raportăm la viaţa pe care o avem şi lumea în care trăim. De fapt, nu doar românii sunt distruşi mental din acest punct de vedere, ci chiar şi mase de cetăţeni din alte popoare europene, mai “civilizate” decât al nostru.

Acum, am zis că poate ar fi interesantă şi o continuare a textului trecut, cu nişte exemple concrete de comportamente care denotă ideea de distrugere mentală a românilor la care făceam referire. Cu toţii suntem distruşi mental. Unii într-o măsură ma mică, alţii într-o măsură mai mare. Simplul fapt că în prezent România este UN DEZASTRU economic – politic – social demonstrează acest lucru. Am închis ochii (noi, ca popor) şi am acceptat tot ce au făcut politicienii corupţi, până când România a ajuns pe moarte. Suntem cu toţii vinovaţi, într-o măsură mai mică sau mai mare. La aproape toţi oamenii se pot observa una sau mai multe dintre reacţiile negative şi nocive societăţii prezentate mai jos. Luaţi aminte şi încercaţi să îmbunătăţiţi la voi ce e de îmbunătăţit.

Citiţi în continuare exemple de reacţii greşite ale oamenilor în diferite situaţii, şi observaţi cum toate acestea susţin o societate distrusă la cap. Detalii în continuare:

Românii distruşi mental sunt cei care nu sunt în stare (din multiple motive explicate în textul trecut) să conştientizeze ce se întâmplă în jurul lor, să conştientizeze adevărul, realitatea reală din viaţa lor. De ce este importantă conştientizarea realităţii din jur? PENTRU CĂ PLECÂND DE LA O MINCIUNĂ, DE LA O ILUZIE, NU AI CUM SĂ AI O VIAŢĂ FERICITĂ! NU ai cum să ai bunăstare (fizică şi/sau psihică). NU ai cum să ai o viaţă normală dacă FUNDAŢIA este ceva greşit, ceva fals, de proastă calitate. INFORMAŢIA de bună calitate este o componentă DE BAZĂ a fundaţiei vieţii noastre. Iar informaţie relevantă şi benefică vieţii noastre EXISTĂ DIN BELŞUG ÎN JURUL NOSTRU. Dar… pentru că oamenii sunt distruşi mental, refuză să o caute, să o găsească, să o conştientizeze şi mai ales să o aplice. De fapt ideea generală asta este: românii sunt distruşi mental pentru că IGNORĂ informaţii care le-ar putea îmbunătăţi viaţa.

Detalii găsiţi şi în textul Cea mai mare problemă a omenirii. Realitatea reală din jur o găsiţi în textul Review on Romania.

Nu pot să încep cu exemplele de distrugere mentală până când nu repet ceea ce am spus şi în textul trecut: DISTRUGEREA MENTALĂ A ROMÂNILOR A FOST PREMEDITATĂ. A fost premeditată pentru că, oriunde pe planetă, un popor prost educat, îndobitocit, distrus mental, ESTE MULT MAI UŞOR DE CONTROLAT! De aceea şi alte popoare ale Europei şi lumii sunt distruse mental – pentru a fi mai uşor controlate! Pentru că despre asta este vorba. Să fim nişte oi, să fim nişte sclavi cuminţi. Reţeta de distrugere mentală a popoarelor (explicată detaliat în textul trecut) se aplică peste tot în lume. În România era MUSAI să se aplice pentru că poporul nostru a demonstrat deja în istoria sa că ESTE CAPABIL DE LUCRURI MINUNATE care au ameninţat într-un fel sau altul MONOPOLUL, CONDUCEREA MAFIOTĂ a celor care conduc lumea din umbră. Un exemplu elocvent în acest sens este ECONOMIA ROMÂNIEI din ultimii ani de comunism. Sigur că propaganda celor care conduc lumea din umbră şi care au orchestrat Lovitura de stat din ’89, ne-a intoxicat în ultimii ani cu chestii de genul “Comunismul = Moartea” , “Ceauşescu = un dictator criminal nenorocit = MOARTEA” etc. Nu stau să intru în detalii, să ne referim doar la economia României. Păi, în anii premergători loviturii de stat, Economia României patronată de dictatorul (na!)  CEAUŞESCU era FOARTE ŞMECHERĂ! DAR PE BUNE! NU cum “duduia economia” României în 2008 – o iluzie imbecilă creată de bula imobiliară. Deci, în 1989, ERAM FOARTE ŞMECHERI CA ŢARĂ. Poporul nostru a reuşit să creeze şi să susţină o economie extraordinară PE PLAN MONDIAL, economie care NU AVEA NEVOIE de ajutor extern. ERAM INDEPENDENŢI şi exportam în toată lumea la greu! Iar Ceauşescu urma (după ce a plătit integral datoria externă a României) să ajute şi alte state să fie independente de finanţele mondiale mârşave din occident (gen FMI), prin crearea unei bănci de rang internaţional, cu sediul la Bucureşti. Toate aceste lucruri nu au convenit “marilor puteri” şi celor care conduc lumea din umbră, aşa că Ceauşescu a ajuns să fie într-un final asasinat, la fel ca Saddam Hussein, Gaddafi etc. (despre Gaddafi ceva bun AICI, despre Ceauşescu şi economia lui AICI).

Dar să revenim la distrugerea noastră mentală.

Distrugerea poporului român a avut loc după 1990 într-un mod premeditat, prin “concursul” marionetelor politice de la Bucureşti – instrumente în mâna celor care conduc lumea, prin distrugerea industriei, economiei, privatizări împotriva interesului României, sărăcirea populaţiei, distrugerea sistemului de învăţământ şi cumpărarea mass-mediei -> singurele entităţi care ar fi putut să educe oamenii (la scară largă) privind realitatea reală din jur.

În prezent, milioane de români au emigrat pentru o viaţă mai bună. Printre ei şi români conştienţi, informaţi, capabili care ar fi putut construi o Românie glorioasă (ce expresie comunistică) dacă România nu ar fi fost CĂPUŞATĂ la toate nivelurile de către găinarii de politicieni români corupţi mafioţi care ne distrug viaţa în fiecare zi. În ţară au rămas şi oameni valoroşi, care dintr-un motiv sau altul (lipsă de încredere în sine, bătrâneţe, familie, patriotism, “nebunie” etc) au ales să nu plece peste hotare. Din păcate însă, majoritatea românilor rămaşi în ţară (dar, nicio grjiă, şi foarte mulţi din cei plecaţi în afară) sunt din păcate distruşi mental, conform explicaţiilor date deja mai sus şi în textul trecut, adică, raportat la conştientizarea lumii reale din jur.

Distrugerea mentală a românilor se observă concret prin REACŢIILE – COMPORTAMENTELE pe care le au românii în anumite situaţii. Haideţi să luăm, în sfârşit, exemple:

(despre multe dintre aceste lucruri am mai vorbit pe blog, dar să le reluăm pentru o fixare mai bună a informaţiei în capul cititorului)

Exemple comportamente observate la oamenii distruşi mental (distruşi mental legat de conştientizarea lumii şi a vieţii). Distrugerea mentală duce la (ordine aleatorie):

1. IGNORANŢĂ/NEPĂSARE faţă de ce se întâmplă în jur; IGNORANŢĂ FAŢĂ DE NOUA ORDINE MONDIALĂ, faţă de politică şi tot ce ţine de ea (ca şi cum aceste lucruri nu ţi-ar afecta viaţa în mod direct şi dramatic chiar dacă eşti bogat).

Atunci când vedem oameni care refuză pur şi simplu orice informaţii legate de cei care conduc lumea din umbră, de Noua Ordine Mondială etc, avem de-a face cu oameni distruşi mental. Atunci când avem de-a face cu oameni care spun “pe mine nu mă interesează politica” sau “nu mă interesează că mă supraveghează tot timpul – dacă nu fac nimic rău nu e nicio problemă” sau “nu mă interesează că vor fi introduse carduri electronice cu microcip – foarte bine! să fie bine ca să nu fie rău!”… în toate aceste cazuri şi multe multe altele avem de-a face cu oameni distruşi mental. Cum să nu te intereseze când lucrurile astea te afectează atât de mult? Dar… exact asta e scopul celor care ne conduc… să ne distrugă mental ca să nu înţelegem nimic şi să nu ne pese… Au reuşit!

De ce nu sunt interesaţi românii de Noua Ordine Mondială? Detalii AICI.

Lucrurile pe care le ignoră românii le găsiţi înşirate în textul Review on Romania.

2. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE PROPRIA VIAŢĂ, faţă de viaţa copiilor şi a familiei

Lipsa purtării centurii de siguranţă când mergi cu maşina (inclusiv pasagerii din spate); transportarea copiilor în maşină într-un mod greşit (detalii AICI); traversarea străzii ca pieton prin loc necorespunzător cu căşti în urechi şi şapcă pe ochi; stat la terase în centrul vechi din Bucureşti lângă clădiri care stau să cadă; mersul pe trotuare iarna fără să verifici dacă de pe acoperişul clădirii pe lângă care treci urmează să-ţi cadă un ţurţure în cap sau nu; mersul pe bicicletă fără cască; urcatul în maşină cu şoferi cretini care conduc periculos etc etc etc;

3. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE PROPRIA SĂNĂTATE,

Spuneţi voi: dacă îţi ignori propria sănătate eşti întreg la cap sau nu? De ce ţi-ai ignora propria sănătate, când de ea DEPINDE DIRECT BUNĂSTAREA TA? Există un singur răspuns: pentru că eşti distrus mental. Exemple: ignorarea faptului că e uşor să te laşi de fumat (detalii AICI); ignorarea avertizărilor privind otrava din mâncare (monoglutamat, E-uri, aspartam, mezeluri, dulciuri colorate, băuturi carbogazoase, îngheţată, carne injectată cu otravă etc) (detalii AICI); ignorarea avertizărilor privind toxicitatea vaccinurilor (detalii AICI); ignorarea periculozităţii privitului la TV (detalii AICI); ignorarea faptului că industria farmaceutică face o grămadă de bani pe spinarea pacienţilor şi continuarea să foloseşti la greu pastile pentru orice problemă medicală (detalii AICI); ignorarea tratamentelor naturiste; lipsa de mişcare (atunci când oamenii sănătoşi, fără probleme locomotorii, odihniţi şi mâncaţi o iau pe scările rulante la metrou – aia este distrugere mentală – pentru că iroseşti oportunitatea de a face puţină mişcare pe scările normale, punând astfel sistemul limfatic în acţiune, sistem care îţi detoxifică organismul); ignorarea calităţii aerului respirat; ignorarea calităţii apei băute; ignorarea faptului că solarele de bronzat sunt cancerigene; ignorarea importanţei luminii solare (detalii AICI), ignorarea faptului că TE POŢI VINDECA DE CANCER dacă aplici tratamentele corecte, ignorarea faptului că îţi distrugi ochii dacă priveşti prea mult timp la distanţă mică (tv, calculator, laptop, telefon mobil, tabletă, citit etc) şi că îţi distrugi urechile dacă asculţi muzică prea tare la căşti, ignorarea faptului că radiaţiile telefoanelor mobile sunt nocive creierului şi că vorbirea la telefon fără hands free CU FIR este cea mai nocivă etc etc etc;

4. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE IMPORANŢA EDUCAŢIEI COPIILOR

Copiii sunt viitorul unei naţiuni. Cu copii distruşi avem o naţiune distrusă. De aceea copii sunt de bază, iar educaţia copiilor este esenţială pentru a avea un popor viitor VIU, nu adormit cum este în prezent.

Din păcate, părinţii români cred că un copil are în principal nevoie de HRANĂ (mâncare) şi SĂ FIE FERICIT (să râdă). Dacă un părinte vede la copilul lui aceste 2 elemente împlinite, GATA! Şi-a făcut datoria de părinte model excelent! Din păcate însă, o componentă de bază în viaţa copilului (viitorului adult) este EDUCAŢIA. Părinţii români NU ŞTIU SĂ ÎŞI EDUCE COPII (este logic, pentru că foarte mulţi dintre ei nu sunt nici ei educaţi la rândul lor – motive explicate deja în textul trecut). Deşi acest lucru este larg răspândit, poate că nu este un exemplu chiar atât de evident de distrugere mentală. Aşa că haideţi să vă dau unul, pe acelaşi subiect, mai concret: Am o cunoştinţă care a făcut 2 copii. La un moment dat a realizat în sinea ei, şi a şi verbalizat (mi-a zis) că nu prea ştie cum să îşi educe copii. Şi sunt multe aspecte la care nu făcea faţă (alimentaţie, şcoală, cumpărături, socializare cu alţi copii, agresivitate în casă etc). I-am zis: “Sunt o grămadă de materiale pe internet care te învaţă cum să faci aia, cum să faci ailaltă. Se găsesc o grămadă de sfaturi bune despre CUM să-ţi creşti copiii. Trebuie doar să le citeşti şi să le aplici! Atât!” Dându-mi seama (ştiind deja) că oamenii în general nu sunt în stare să mişte un băţ pentru schimbarea unui comportament greşit, i-am trimis şi link prin mail către arhiva unui site cu articole relevante pentru creşterea copiilor. Şi i-am zis: “Uite, intri o dată pe zi pe link-ul ăsta şi citeşti doar UN ARTICOL de acolo. Le iei pe toate pe rând şi citeşti DOAR UN ARTICOL PE ZI! Îţi ia 3 minute să îl citeşti!” … A citit ceva? NU! Acest refuz al informaţiei relevante şi utile pentru bunăstarea vieţii tale, CHIAR ŞI CÂND E MURĂ ÎN GURĂ, denotă o distrugere mentală a creierului capului. Dar atenţie: ce v-am povestit este un caz semi-fericit. Persoana respectivă CONŞTIENTIZASE că nu prea se pricepe să crească copii. Şi nu doar atât, dar a şi căutat să înveţe, a întrebat pe cineva în legătură cu asta. S-a poticnit la partea cu cititu-aplicatul informaţiei, dar TOT E CEVA faţă de CEI MAI MULŢI părinţi care NICI MĂCAR NU SE GÂNDESC O SECUNDĂ LA EDUCAŢIA COPIILOR LOR. Tot ce e important pentru masele de părinţi români este să aibă copilu’ ce băga la maţ (hidoasă expresie dar denotă exact ce îi preocupă pe ei în primul rând – de aceea vedem părinţi care aleargă cu linguriţa de mâncare după al lor copil deşi are deja 8-9 ani), să râdă copilul (nu contează că mai târziu societatea, dar şi el, te vor înjura că nu l-ai educat calumea) şi privind educaţia – dacă a intrat copilu la şcoală GATA- “BOIERIE! Mi-l educă şcoala!” (Da da, s-o crezi tu!). Apoi… dacă a intrat la liceu “Dăşteptu’ lu’ mama!”. Dacă a ajuns copilu’ la Facultate – părinţii români sunt în extaz. Nu mai contează că mediul universitar românesc este în principiu UN GUNOI care produce rebuturi care nu sunt acceptate pe piaţa muncii… important este că va avea o bucată de hârtie numită diplomă, cu care se va putea şterge la fund.

EDUCAŢIA REALĂ a copilului este DE BAZĂ pentru bunăstarea lui atunci când va ajunge adult, pentru bunăstarea familiei în care este crescut şi pentru bunăstarea SOCIETĂŢII! Neconştientizarea acestui lucru denotă distrugere mentală. Detalii şi aici: Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti. Ce înseamnă educaţie reală găsiţi pe scurt AICI.

5. GÂNDIREA PE TERMEN SCURT ÎN LOC DE GÂNDIRE PE TERMEN LUNG

Atunci când tot ce facem este pentru binele nostru de acum, din prezent, NU avem nicio şansă să ne asigurăm binele din viitor. Ce este mai important? Binele de acum, din prezent, sau bunăstarea tot restului vieţii noastre? Dacă gândim doar de pe azi pe mâine nu avem nicio şansă să distrugem sistemul putred, corupt şi mafiot care ne controlează ca popoare. Faptul că în prezent oamenii nu pot (nu sunt în stare) sau nu vor să gândească şi să acţioneze pentru binele pe termen lung denotă distrugere mentală. Mai multe detalii despre asta (inclusiv exemple concrete) în textul de AICI.

6. EGOISM faţă de binele comunităţii în care trăim, LIPSA DE UNITATE, LIPSA DE SOLIDARITATE

Trăirea vieţii după legile junglei, în mod egoistic – “să-mi fie mie bine, nu mă interesează de restul!”, denotă distrugere mentală, acesta fiind un comportament ideal pentru elitele care ne ţin drept sclavi, pentru că un popor dezbinat, cu oameni care nu sunt în stare să se unească pentru atingerea unui ţel comun, cu oameni care nu sunt în stare să fie uniţi şi să manifeste solidaritate, este un popor DISTRUS care nu are nicio şansă la independenţă, suveranitate şi bunăstare. Observ “legea junglei” în fiecare zi în Bucureşti, atunci când oamenii sunt orbi la problemele celorlalţi oameni şi când oamenii acţionează DOAR pentru a-şi atinge interesul personal, INDIFERENT dacă asta înseamnă să calce peste cadavrele altora. Exemplele sunt nenumărate, nici nu mai stau să le înşir. Există oameni care au impresia că altruism înseamnă să dai un ban unui cerşetor şi GATA, nici nu realizând că de fapt, chiar şi oferirea de bani unui cerşetor poate fi un act pur egoistic, pe care îl faci pentru a te simţi tu mai bine psihic. Altruism înseamnă să-ţi pese pe bune de soarta celor din jur (NU DOAR A FAMILIEI, PRIETENILOR şi CUNOŞTINŢELOR) şi înseamnă să acţionezi în consecinţă, prin chestii micuţe zi de zi şi prin chestii mai importante atunci când se iveşte ocazia.

7. IMPRESIA CĂ TU ŞTII DEJA TOT CE E DE ŞTIUT. Lipsa de conştientizare a faptului că NU SUNTEM DUMNEZEI!

Lipsa de conştientizare a faptului că poţi greşi

Oamenii trebuie să realizeze că pot greşi şi că pot cunoaşte informaţii eronate. Atunci când ne susţinem un punct de vedere trebuie să fim tot timpul dispuşi să ni-l schimbăm, dacă cineva ne aduce argumente logice, plauzibile, imporante şi relevante. Cei mai mulţi oameni ŢIN MORŢIŞ de părerea lor. Părerea lor e Dumnezeu! EI SUNT DUMNEZEU. Când vom realiza că NU suntem Dumnezeu şi că nu deţinem adevărul absolut şi că nu avem tot timpul dreptate şi că nu cunoaştem cele mai bune şi perfecte soluţii etc etc etc, poporul român va fi evoluat cu câteva trepte. Trebuie să conştientizăm tot timpul că există foarte multe şanse ca pe planeta asta să existe undeva accesibil nişte informaţii care să ne demonstreze că ceea ce ştim-credem-gândim este greşit. Ignorarea, nepăsarea, neconştientizarea acestui lucru denotă distrugere mentală.

Lipsa de căutare a altor informaţii

Dacă am realizat că nu suntem Dumnezei, tre să căutăm pe net sau în altă parte mai multe informaţii atunci când nu ştim ceva sau când presupunem ceva. Mintea noastră nu este Dumnezeu. NOI nu ştim tot. Dar ne putem informa. Prea mulţi cred că ştiu suficient pe un anumit subiect fără să fi citit mai mult de 2 pagini. Un exemplu este aici lăsatul de fumat. Fumătorii au impresia că ştiu ce presupune lăsatul de fumat. În realitate, cei mai mulţi dintre ei habar n-au. Dar nici n-ar fi dispuşi să citească mai mult, de exemplu când le recomanzi acest GHID.

8. OBEDIENŢĂ faţă de autoritate, faţă de sistem. ÎNCREDERE NEMĂSURATĂ şi/sau ORBEASCă în autoritate

Există nenumărate surse de “autorităţi”. Iată câteva:

Autoritatea poate fi TELEVIZORUL, postul de televiziune în care avem încredere, site-ul sau ziarul pe care îl citim – se poate vedea distrugerea mentală atunci când oamenii urmăresc DOAR un singur post de ştiri pentru a se informa sau DOAR un singur site pe net. Un exemplu aici este încrederea orbească a anti-băsiştilor sinceri în Antena3. Sau… încrederea orbească a băsiştilor în B1 Tv şi Hotnews :). Distrugerea mentală se vede atunci când luăm de bune toate informaţiile primite prin aceste canale media, fără să le trecem vreun pic prin filtrul gândirii, fără să verificăm şi alte surse etc; citiţi şi ASTA.

Autoritatea poate fi PREŞEDINTELE STATULUI (încă mai există distruşi mental care au încredere în Băsescu, deşi, în cele 2 mandate de preşedinte “jucător” a contribuit activ la distrugerea ţării mai mult ca oricine).

Autoritatea poate fi DOCTORUL la care mergem pentru consult şi tratament (cei mai mulţi români consideră că doctorii sunt Dumnezei şi îi ascultă orbeşte, deşi există nenumărate motive pentru care să nu o facă, mai ales în anumite situaţii, gen CANCER. – câteva detalii AICI şi AICI)

Autoritatea poate fi PROFESORUL care ne învaţă ce şi cum, şi în care avem încredere infinită că el ştie cel mai bine ce vorbeşte şi deţine adevărul absolut în materia respectivă – distrugerea mentală se observă atunci când elevii, studenţii NU caută şi alte informaţii pe net, când NU STUDIAZĂ mai mult despre subiectul respectiv, ci se mulţumesc cu informaţiile venite de la Autoritate (în cazul nostru profesor). Un exemplu dur la acest capitol se observă în facultăţile de medicină, unde studenţii învaţă că pentru Cancer singura soluţie (care oricum nu oferă prea multe şanse de supravieţuire) este OTRAVA MINCINOASĂ NUMITĂ CHIMIOTERAPIE. Studenţii o iau de bună, n-ar sta, din cauza distrugerii lor mentale, să caute să citească şi alte informaţii privind ADEVĂRUL despre CANCER (de exemplu AICI), şi aplică mai departe, în viaţa lor de viitori DOCTORI, aceleaşi învăţături aflate în facultate, omorând (la propriu, chiar dacă involuntar) mulţi oameni. Despre ineficienţa tratamentelor convenţionale de cancer găsiţi detalii AICI. N-aş vrea să fiu doctor şi să răspund la un moment dat în faţa lui Dumnezeu pentru faptul că nu m-am documentat suficient înainte de a recomanda CEL MAI BUN tratament pentru bolile pacienţilor care mă vizitează…

Autoritatea poate fi SUPERMARKETUL sau magazinul de la care cumpărăm alimente. Distrugerea mentală se vede prin raţionamente (inconştiente) de genul “hai să luăm de mâncare; mergem la supermarket; tot ce găsim pe rafturi este bun de mâncat, că altfel, nu le-ar permite autorităţile statului responsabile să verifice industria alimentară să comercializeze aceste produse; deci… să umplem coşul de cumpărături cu toate “bunătăţile” de pe raft: mezeluri (otravă), carne injectată (otravă), alimente procesate şi pline de chimicale (otravă), băuturi răcoritoare colorate artificial şi pline de e-uri (otravă); gumă de mestecat cu aspartam (otravă), supe şi condimente la plic cu monoglutamat de sodiu (otravă), ciocolată şi dulciuri la greu pline de chimicale toxice (otravă), pâine albă cât mai multă (otravă), zahăr alb (otravă), ulei de floarea soarelui – să facem cartofi prăjiţi (otravă), maioneză plină de chimicale (otravă), margarină toxică (otravă), carne plină de grăsimi (otravă) etc etc etc.    Faptul că, inconştient sau conştient, românii cred că tot ce se găseşte în magazine de vânzare, este bun de mâncat, denotă distrugere mentală.  Iată câteva motive:

a. Legislaţia românească privind industria alimentară NU este corelată cu ultimele descoperiri în materie de alimentaţie şi sănătate. DEŞI EXISTĂ O GRĂMADĂ DE STUDII, CERCETĂRI, CONCLUZII ŞTIINŢIFICE privind OTRAVA DIN MÂNCAREA MODERNĂ, această mâncare este comercializată LEGAL în continuare, pentru că legea românească (şi nu doar ea, chiar şi cea europeană) permite anumite cantităţi de otravă în alimentele comercializate din România. Doar 4 exemple de chestii toxice comercializate legal: MSG (monoglutamat de sodiu) este OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o GRĂMADĂ de produse alimentare (câteva detalii AICI1 şi AICI2); ASPARTAMul este o OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o grămadă de produse alimentare (mai ales cele destinate copiilor – gume de mestecat, ciocolată, ciubuce, dulciuri etc) (detalii despre aspartam AICI), FLUORUL este o otravă toxică dar încă îl găsim fără nicio problemă în pastele de dinţi pe care le folosim zi de zi, şi care sunt comercializate legal în magazine (detalii despre fluor AICI), OMG-urile (organismele modificate genetic) s-au dovedit în urma STUDIILOR ŞTIINŢIFICE că sunt CANCERIGENE şi FOARTE PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE. Cu toate acestea legile statului român acceptă comercializarea de produse care conţin OMG şi chiar cultivarea de câteva soiuri de OMG pe teritoriul României (deşi cultivarea lor implică o poluare crâncenă a mediului). Noi deja mâncăm la greu organisme modificate genetic şi NICI MĂCAR NU ŞTIM CHESTIA ASTA pentru că legea nu îi obligă pe producători să specifice pe eticheta produsului dacă acesta conţine OMG sau nu. Detalii despre organismele modificate genetic aflaţi în textele din categoria OMG de pe site, adică AICI. Sigur că putem vorbi şi de toate chimicalele şi aromele şi îndulcitorii şi conservanţii şi E-urile puse LEGAL în alimentele pe care le mâncăm zi de zi, dar… cui îi pasă?

b. Un alt motiv pentru care mâncarea modernă este otravă îl reprezintă faptul că la controalele făcute în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ ! Tre să fii pur si simplu nebun (de fapt distrus mental) ca să ai încredere în autorităţile de control din România. Treziţi-vă! În România se dă şpagă la greu!!! ÎN TOATE DOMENIILE! INCLUSIV ÎN SECTORUL ALIMENTAR!!! Deci, când un producător sau un supermarket strecoară nişte otravă nepermisă în alimente (ca să îi dea gust mai bun, aromă mai puternică sau o anumită consistenţă), sau când au loc ORICE nereguli care fac produsele de pe raft să fie nocive pentru consumator, atunci când este prins de “organele de control” acesta PUR ŞI SIMPLU DĂ ŞPAGĂ şi a scăpat. Iar produsele AJUNG PE RAF şi sunt cumpărate de consumatorul final. ADICĂ DE NOI! Cât de imbecili să fim să avem încredere că “instituţiile Statului Român veghează la siguranţa şi binele populaţiei” ? Suntem pur şi simplu cretini la cap? Unde am trăit în ultimii 20 de ani? Pe Marte? Nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru?

Deci, aceste două elemente – legislaţia de rahat care permite introducerea de otravă în mâncare (ŞI APĂ sau alte băuturi!) şi faptul că atunci când apar nereguli în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ iar produsele ajung pe raft, deşi sunt NOCIVE, fac ca o grămadă dintre lucrurile pe care le cumpărăm din magazine şi supermarket să fie pur şi simplu nişte gunoaie nehrănitoare care doar umplu maţu’ (urăsc expresia asta dar se potriveşte), fiind nişte otrăvuri (la propriu) pentru organism (adică îi fac foarte mult rău – pe termen scurt şi/sau pe termen lung) care se acumulează în corpul nostru cu fiecare produs toxic ingerat.

Ignorarea sau neconştientizarea lucrurilor prezentate mai sus legat de industria alimentară şi această încredere orbească în produsele vândute legal de supermarketuri sau magazine (care funcţionează pe post de “autoritate”), denotă distrugere mentală.

Cum să renunţaţi la mâncarea otravă aflaţi AICI.

Obedienţa faţă de sistem este în principiu acceptarea fără probleme a faptului că SUNTEM SCLAVI! (detalii mai jos).

9. LIPSĂ DE REACŢIE faţă de nedreptăţi şi FRICA de a reacţiona (APATIE)

Atunci când se întâmplă în viaţa noastră tot felul de nedreptăţi (există infinite exemple), şi noi stăm şi ne uităm la ele precum curca’n lemne, fără nicio reacţie, poate doar cu puţină indignare şi cu gura deschisă şi o bală curgândă din ea, fiind pur şi simplu parcă hipnotizaţi, fiind INAPŢI de a reacţiona (fiecare din motivul sau motivele lui) – asta este DISTRUGERE MENTALĂ! Vedem cu toţii zilnic cum oamenii acceptă să li se facă atâtea mizerii, de către atât de mulţi oameni (cu precădere politicieni corupţi, mafioţi, funcţionari publici nesimţiţi şi/sau corupţi, dar şi simpli concetăţeni), fără să reacţioneze în niciun fel. Pur şi simplu înghit în sec şi merg mai departe (dacă mai pot). Acest lucru pleacă şi dintr-o condiţie nativă a românilor, de blândeţe şi bunătate, însă această condiţie nativă ne afectează GRAV bunăstarea în prezent. Această distrugere mentală se observă cel mai bine când funcţionarii publici îşi permit cu tupeu să se răstească la cetăţeni, iar cetăţenii (neconştientizând că ei sunt angajatorii funcţionarilor publici pe care îi plătesc din banii lor) acceptă să fie batjocoriţi în acest fel de nu ştiu ce tanti de la nu ştiu ce ghişeu sau nu ştiu ce asistentă sau doctor plătiţi din bani publici. Această distrugere mentală se mai observă şi când românii NU ies în stradă nici măcar când aproape că mor de foame la propriu, din cauza politicilor publice cretine şi din cauza relei credinţe a politicienilor corupţi. Cred sincer că mulţi români ar aştepta să moară de foame (la propriu) înainte să iasă în stradă pentru dreptate şi normalitate şi o viaţă mai bună. Păcat că după ce mori, nu mai ai cum să ieşi în stradă… Dacă trăim într-o ţară dezastru (detalii AICI) şi NU ieşim în stradă împotriva politicienilor corupţi care ne conduc şi care menţin această stare de DEZASTRU, înseamnă simplu, logic, obiectiv şi clar că SUNTEM DISTRUŞI MENTAL. (De ce nu protestează oamenii în stradă am explicat AICI – motive concrete).

10. IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII RĂULUI faţă de bine

Aici e vorba de mai multe chestii: manipulare-propagandă, stare de confuzie indusă premeditat în rândurile populaţiei, distrugerea creierului la propriu, distrugerea sistemului de valori, impunerea unor non-valori sau unor false valori (ca repere de moralitate), impunerea ideii de “politically corect” etc. Această distrugere mentală se observă când nu ştim cu cine să votăm la alegeri, când nu ştim care politician minte şi care spune adevărul (există şi dăştia?), când acceptăm manifestările gay în public, când acceptăm acte electronice cu cip, când acceptăm proiecte precum Roşia Montană, Gaze de şist, când acceptăm să ne vaccinăm, când acceptăm să mâncăm OMG-uri şi otravă de mezeluri şi sucuri colorate, şi, în principiu, când acceptăm ORICE chestie REA ca fiind bună…

Pentru alegerea politicienilor de bună credinţă am creat un set de criterii obiective AICI1 şi încă un set AICI2.

11. IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII VINOVAŢILOR pentru problemele la care iei parte

Această imposibilitate se observă când întrebi pe cineva care sunt cauzele problemelor pe care le întâmpină şi când primeşti răspunsuri halucinante precum “soarele se învârte în jurul pământului”. Un exemplu de distrugere mentală la acest capitol este comportamentul băsiştilor (iubitorilor de Băsescu) şi al minorităţii maghiare (oameni obedienţi orbeşte faţă de premierul Ungariei) atunci când la referendumul de demitere al preşedintelui Băsescu fie s-au dus să voteze NU (împotriva demiterii), fie nu s-au prezentat la vot special ca să nu se atingă cvorumul…, deşi Băsescu Traian a demonstrat cu vârf şi îndesat în cele 2 mandate de preşedinte că este un NEMERNIC MAFIOT INFECT CRIMINAL. Cred sincer că toate aceste apelative sunt perfect valabile pentru Băsescu, la propriu! Dacă aveţi dubii la “infect” – e vorba de atunci când bea de stinge. Dacă aveţi dubii la “criminal”, păi… din cauza activităţii lui din cele 2 mandate de preşedinte, AU MURIT ROMÂNI la propriu (sigur că nu i-a omorât el direct cu mâna lui, ci au murit indirect, din prisma acţiunii negative (mafie, coruptie, distrugerea României) şi non-acţiunii pozitive care l-au definit ca preşedinte). Cine nu a înţeles până în prezent că BĂSESCU = MOARTEA este după părerea mea prea tânăr, prea neinformat şi/sau prea distrus mental. Detalii despre referendumul din 2012 găsiţi şi AICI. În prezent (ca să nu mă acuze lumea în mod idiotic că sunt USL-ist sau ceva de genul ăsta), Ponta prezintă o ameninţare şi mai mare pentru România decât Băsescu. (detalii despre Ponta AICI)

12. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ AVEREA PRODUSĂ DE SOCIETATE SE ÎMPARTE TOTAL INECHITABIL ÎNTRE MEMBRII SOCIETĂŢII

Averea, productivitatea muncii, rezultatele, produsele create etc obţinute de o societate la nivel naţional sau de o comunitate locală SE DATOREAZĂ TUTUROR MEMBRILOR ACELEI SOCIETĂŢI UMANE, care fiecare, de pe poziţia lui, a contribuit într-un fel sau altul, mai mult sau mai puţin la crearea unei anumite “averi”. Din păcate însă, acea avere creată, obţinută în principiu DE TOŢI MEMBRII SOCIETĂŢII (de angajaţi, de patroni, de IMMuri, de PFAuri, de corporaţii etc) SE IMPARTE TOTAL INECHITABIL la membrii societăţii. Pe scurt, toţi (sau aproape toţi, nu contează) muncim, toţi punem umărul la dezvoltarea societăţii, şi ROADELE le preiau doar UNII dintre membrii societăţii. Pentru a înţelege şi a vedea mai clar acest fapt, vă recomand să citiţi textul următor + VIDEO (foarte scurt) pentru a vedea situaţia din SUA (unde există date). Despre România nu ştim, că nu există date, dar probabil să situaţia este la fel sau mai rău:

VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Perceptia cetatenilor americani despre bogatia averea Statelor Unite. Realitatea ascunsa (nom21)

Acceptarea acestor lucruri înseamnă distrugere mentală.

13. RENUNŢAREA LA BANUL PUBLIC

BANII PUBLICI SUNT BANI MUNCIŢI TOT DE NOI! Banii publici sunt alcătuiţi din taxe, impozite, TVA, cotizaţii ale angajaţilor şi ale angajatorilor pentru şomaj, pensie, sănătate etc etc etc. TOŢI BANII STRÂNŞI LA BUGETUL NAŢIONAL SAU ÎN BUGETELE LOCALE SUNT BANI MUNCIŢI DE POPOR. Renunţarea la acei bani (“nu mă interesează ce se întâmplă cu diferenţa dintre salariul BRUT şi cel NET, pe mine mă interesează doar ce iau în mână”) DENOTĂ O DISTRUGERE MENTALĂ GRAVĂ. Detalii despre renunţarea la banii publici găsiţi AICICitiţi şi Statul ne ia tot mai mult din salarii

14. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ NU MAI DECIDE POPORUL PENTRU EL, CI ALŢII, UNII, NIŞTE “BĂEŢI dăştepţi” la costum şi care vorbesc frumos

Poporul român (şi nu doar el) este îndobitocit cu ideea că o dată la 4 sau 5 ani îşi alege în fruntea lui liderii, conducătorii pentru următoarea perioadă, oameni care să îl reprezinte, care să îi vrea binele şi care să îl ajute să o ducă din ce în ce mai bine. Toata această chestie este O MARE ŢEAPĂ, O MANIPULARE, O MINCIUNĂ SFRUNTATĂ. Este doar o ILUZIE că noi alegem oamenii care să conducă ţara. De ce spun asta? Păi din următoarele motive:

a. sistemul de vot actual este prost, imoral şi coruptibil – prin actualul sistem de vot pot ajunge în faţă doar “oamenii de partid” (adică politicienii clasici acceptaţi de mai marii partidelor); oamenii de bună credinţă independenţi au piedici birocratice în accederea la putere şi nu ajung niciodată să ocupe o funcţie publică, şi din cauza sistemului de vot; sistemul de vot actual se fraudează la greu în diferite moduri.

b. românii sunt nevoiţi tot timpul să aleagă între două rele.

c. românii votează ce li se serveşte de către cei care conduc ţara şi lumea, nu votează niciodată un om de-al lor, din popor, căruia să-i pese pe bune de binele acestei ţări; oferta de vot este prestabilită de către cei care trag sforile; oamenii de bună credinţă nu au aproape nicio şansă să ajungă să conducă.

Legat de sistemul de vot actual este perfect reprezentativă imaginea următoare:

Iluzia alegerii politicienilor conducatorilor liderilor in fruntea poporului sistem de vot imoral fraudabil incorect oameni de partid alesi candidatii independenti nu au sanse sa ajunga la putere

Detalii despre sistemul de vot actual şi ce ar presupune un sistem de vot ideal găsiţi AICI.

Un alt lucru care evidenţiază clar că NU ROMÂNII ÎŞI DECID SOARTA, şi că poporul român nu mai este de mult suveran şi cel care decide lucrurile, este situaţia de la ultimele 2 referendumuri naţionale:

a. Românii au votat prin referendum naţional (chiar dacă a fost o schemă mârşavă a lu’ Băsescu) ca parlamentul să aibă maxim 300 de parlamentari şi o singură cameră (o singură cameră este o imbecilitate, dar maxim 300 de parlamentari ar fi ok). Ce s-a întâmplat? Păi clasa politică a ignorat perfect ce a zis poporul şi a făcut în aşa fel încât în prezent avem vreo 580 de parlamentari. A decis poporul? NU! Au decis “nişte băeţi”. PERFECT!

b. Românii au votat în majoritate covârşitoare la referendumul naţional din 2012 pentru DEMITEREA CRIMINALULUI BĂSESCU din funcţia de preşedinte al României. Au respectat clasa politică şi instituţiile statului ce a hotărât poporul prin referendum naţional? NU! Au decis să-i permită Băsescului să se întoarcă la loc până în 2014 când îi expiră mandatul. Deci, deşi Băsescu a fost demis clar de popor la referendum, ACEST LUCRU NU A CONTAT. Pentru că… NU POPORUL DECIDE SOARTA LUI… (not any more…) Detalii despre cum s-au implicat şi PUTERILE STRĂINE în treaba asta aflaţi AICI.

FAPTUL CĂ NU REALIZĂM, NU CONŞTIENTIZĂM ŞI NU NE PASĂ CĂ NOI NU MAI DECIDEM VIITORUL NOSTRU ESTE UN LUCRU FOARTE FOARTE GRAV ŞI DENOTĂ DISTRUGERE MENTALĂ.

15. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ PUTEM ELIMINA / SCHIMBA POLITICIENII CORUPŢI DOAR PRIN AŞA NUMITELE “ALEGERI DEMOCRATICE”, ADICĂ PRIN VOT, O DATĂ LA 4 sau 5 ANI

E normal ca un om evident putred de corupt şi nenorocit să stea până la sfârşitul mandatului liniştit, să fure în continuare, să distrugă în continuare? Nu e normal deloc! Dar ce fac românii? Acceptă cu umilinţă orice rele le face acel politician şi aşteaptă să vină votul (PESTE 4 ANI !!! ) ca să voteze pe altul care se dovedeşte a fi tot corupt. E normal? NU! E distrugere mentală! Dacă vezi că politicienii fură de rup şi sunt putred de corupţi, dar tu accepţi să stea liniştiţi acolo pe funcţiile lor de conducere până la sfârşitul mandatului, înseamnă că eşti distrus mental. Politicienii sunt ANGAJAŢII NOŞTRI ! Dacă îşi bat joc, fură, sunt corupţi, servesc altui interese decât cel al poporului care i-a votat, ATUNCI TREBUIE ZBURAŢI IMEDIAT! Dar românii nu văd lucrurile aşa pentru că sunt distruşi mental. Eu recomand, în situaţia dezastru a clasei politice actuale, “alegeri anuale pân’ la rezvolvare!”. Detalii despre asta AICI.

16. INCAPACITATEA DE A CITI

Cititul este SFÂNT. Cititul este cea mai rapidă modalitate de acumulare de noi informaţii. Cititul este DE BAZĂ pentru un om VIU. Din păcate, oamenii pur şi simplu nu mai au chef – timp – disponibilitate să citească mai mult pentru a afla mai multe despre adevărul din jur. Cantitatea şi calitatea informaţiilor citite (nu basme, romane şi nuvele!) într-o anumită perioadă de timp, ar putea fi un barometru al distrugerii mentale, deşi ne putem informa şi prin alte metode, dar mai lente (documentare, filmuleţe, audio books etc). Informarea are ca principal scop cunoaşterea şi înţelegerea lumii şi situaţiei în care te afli. Lipsa de cunoaştere şi înţelegere a lumii  şi a situaţiei în care trăieşti te face uşor manipulabil de către cei care controlează Sistemul.

17. INCAPACITATEA CONŞTIENTIZĂRII CĂ SUNTEM ŢINUŢI PE POST DE SCLAVI

Detalii despre sclavia modernă găsiţi AICI.

18. INCAPACITATEA DE A CĂUTA, VEDEA, CONŞTIENTIZA şi ACCEPTA ADEVĂRUL DUR, REALITATEA ÎNCONJURĂTOARE, AŞA CUM ESTE EA.

Despre incapacitatea de a căuta adevărul şi de a-i face faţă psihic (cea mai mare problemă a omenirii) am vorbit pe larg AICI.

19. INCAPACITATEA IMAGINĂRII UNEI LUMI MAI BUNE

Dacă nu ne gândim niciodată la faptul că lumea în care trăim ar putea fi MULT MAI BUNĂ dacă popoarele n-ar fi conduse de politicieni corupţi prin jocuri de culise şi prin satisfacerea unor interese ascunse împotriva interesului general al populaţiei, şi dacă nu ne putem imagina o ALTFEL de lume, MAI BUNĂ, înseamnă că au reuşit să ne distrugă mental şi să ne facă să credem că ăsta este cel mai bun sistem posibil găsit de omenire până în prezent: o FALSĂ democraţie mincinoasă, care este de fapt o dictatură ascunsă a unor grupuri de oameni foarte puternici şi foarte bogaţi, care controlează tot ce mişcă prin marionete politice (şefi de state şi de guvern, şefi de bănci naţionale, miniştri, primari etc), prin mega corporaţiile lor de la nivel mondial, prin BĂNCI, prin şantaj, mită, ameninţări şi asasinate, o dictatură care se manifestă prin prăpastia dintre masele de oameni şi grupul elitist în ceea ce priveşte bunăstarea vieţii, dictatură care se manifestă prin SCLAVIA MODERNĂ. Dacă nu vedem aceste lucruri, dacă nu ne pasă şi/sau dacă nu suntem în stare să ne imaginăm (măcar) o altfel de lume, o lume mai bună, înseamnă că suntem distruşi mental.

În concluzie: Poporul român este în mare parte distrus mental. Acesta este un lucru care trebuie conştientizat cât mai repede, pentru că de la el trebuie plecată reconstrucţia acestei ţări. Asta e, trebuie să lucrăm cu materialul clientului… (n-avem ce-i face). De bază în reconstrucţia României sunt oamenii care NU sunt distruşi mental şi care sunt treziţi la realitate. Citiţi şi ACEST TEXT despre conştientizarea lumii în care trăim. Distrugerea mentală a românilor (şi a altor popoare) a fost PREMEDITATĂ de către cei care conduc lumea din umbră, care doresc să-şi menţină la infinit AVEREA (şi să o crească pe spinarea sclavilor – adică pe spinarea noastră), şi care doresc să deţină MONOPOL asupra PUTERII şi CONTROLULUI GLOBAL AL OMENIRII.

Observaţi că prin această distrugere mentală premeditată s-au obţinut nişte caracteristici ale popoarelor – IDEALE pentru “Elitele” care doresc controlul total al omenirii: IGNORANŢĂ, GÂNDIRE PE TERMEN SCURT, EGOISM, LIPSA DE UNITATE, LIPSA DE SOLIDARITATE, DEZBINARE, “EU ŞTIU MAI BINE!”, OBEDIENŢĂ faţă de Sistem, ÎNCREDERE ÎN AUTORITATE, LIPSA DE REACŢIE, FRICA DE A REACŢIONA, APATIE, IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII RĂULUI, IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII VINOVAŢILOR, ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ AVEREA SE ÎMPARTE TOTAL DISPROPORŢIONAT ŞI INECHITABIL MEMBRILOR SOCIETĂŢII, RENUNŢAREA LA BANII PUBLICI, ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ NU POPORUL ÎŞI DECIDE VIITORUL, CI “NIŞTE BĂEŢI”, ACCEPTAREA CA POLITICIENII CORUPŢI SĂ STEA PE FUNCŢIILE LOR PÂNĂ LA SFÂRŞITUL MANDATULUI, INCAPACITATEA DE A CITI MAI MULT ŞI DE A TE INFORMA SUFICIENT, INCAPACITATEA CONŞTIENTIZĂRII CĂ SUNTEM SCLAVI, INCAPACITATEA CĂUTĂRII ADEVĂRULUI, INCAPACITATEA DE A NE IMAGINA (MĂCAR) O ALTFEL DE LUME, O VIAŢĂ MAI BUNĂ.      PERFECT!

Ce şanse mai avem să salvăm România? Am scris ceva la sfârşitul textului trecut:

Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31)

Citiţi şi: 

Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29)

Schimbari necesare la poporul român. Abordari si atitudini importante pentru români. Schimbarea comportamentului (edu5)

Cat de distrus este poporul român? Cum sunt românii? (pol8)

by Emilian

sursa articol

http://ceicunoi.wordpress.com/2013/08/14/exemple-de-comportamente-care-denota-distrugerea-mentala-a-romanilor-reactia-gresita-a-oamenilor-in-diferite-situatii-societatea-romaneasca-distrusa-la-cap-edu75/

3 responses to “Comportamente care denota distrugerea mentala a românilor

 1. „PLECÂND DE LA O MINCIUNĂ, DE LA O ILUZIE, NU AI CUM SĂ AI O VIAŢĂ FERICITĂ! NU ai cum să ai bunăstare (fizică şi/sau psihică).”
  O afirmatie falsa. Zecile de milioane de necredinciosi si anticrestini din toata lumea, care traiesc o viata linistita, de bunastare, in cadrul sistemului global actual, sunt o dovada clara ca ignoranta in cele spirituale si/sau in privinta politicii/modului de functionare a societatii la nivelurile superioare, nu sunt impedimente pt. bunastare materiala si psihica, ba chiar ar putea fi considerate avantaje, daca avem in vedere ca oamenii credinciosi, cu viata duhovniceasca si/sau cu principii morale solide si o cunoastere detaliata despre modul functionarii lumii, sunt in general saraci, si agitati d.p.d.v. psihic din pricina ticalosiei si nedreptatii din lume (pe cand de pilda o curva de lux ce castiga 100.000 euro pe an nu are nici batai de cap d.p.d.v. al bunastarii materiale, iar psihic se simte destul de bine, nefacandu-si dureri de cap cu ce ticalosii mai fac mai marii lumii, neinteresandu-o asemenea subiecte).
  Trebuie plecat de la cu totul alte argumente, daca se vrea trezirea oamenilor; nu de alta dar in sistemul actual, bunastarea fizica si psihica tin de acceptarea sistemului, deci sa-l determini pe un om modern sa iese din propria sa lume ingusta si sa priveasca imaginea de ansamblu, promitandu-i ca asta i-ar aduce bunastare materiala si/sau psihica, e o minciuna ce va duce la discreditarea Adevarului.
  Paradoxal sau nu, Adevarul nu e si n-a fost nicicand profitabil (in lumea aceasta materiala), pe cand minciuna, da. De aici, si dificultatea asumarii de catre oameni a unui sistem moral solid (traditional) ce promite rasplata pt. actiunile morale intr-un timp viitor (morala seculara) sau chiar in cealalta viata doar (morala religioasa). Desigur, exista exceptii, dar in general, nu vei intalni prea multi oameni realizati material care sa se impace bine cu Adevarul. Si totusi duc o viata fericita, chiar invidiata de mase (cati oameni saraci se doresc calugari ori asceti, si cati se doresc sa ajunga bogati, vedete, celebritati?).

 2. „1. IGNORANŢĂ/NEPĂSARE faţă de ce se întâmplă în jur; IGNORANŢĂ FAŢĂ DE NOUA ORDINE MONDIALĂ”
  Nu e deloc ignoranta ci o constientizare a neputintei omenesti in a intreprinde ceva care sa se opuna tavalugului globalist. Nu mai exista context international pt. asa ceva, si nici vointa populara (oamenii s-au umplut de prea multe patimi, pe care doar Occidentul le poate satisface, ca sa mai doreasca sa traiasca in alt mod decat au fost obisnuiti, de aia prefera sclavagismul unui autarhism ce limiteaza patimile lor irationale).
  Daca am fi avut la dispozitie o armata bine pusa la punct, printre primele din lume, macar asa, de amuzament, romanii tot s-ar mai fi interesat de astfel de subiecte, stiind ca prin forta bruta si solutia traditionala – viol si ucideri – te poti impune si in lumea civilizata (fapt demonstrat de armata SUA, Israel, Rusia, China din plin). Cum n-avem nici putere militara, nici nimic, iar credinta poporului e destul de slaba, romanii nu prea au ce face sa se opuna globalismului.
  Totusi, in putinele cazuri in care romanii mai pot bloca anumite marsavii (de pilda exploatarea gazelor de sist, exploatarea aurului de la Rosia Montana) o fac. Lipsa de rezultate concrete ale actiunilor lor se datoreaza insa factorului de decizie politic ce are adevarata putere in tara, nu romanilor.
  Intr-un cuvant, romanii nu-s deloc ignoranti in asemenea chestiuni, ci fac si ei ce pot, cum pot si cum stiu (de ex. in socialism, romanii nu s-au opus sistemului, constientizand ca ar fi fost o lupta pierduta, insa pt. a compensa modul de viata de sub regim, „furau” din fabrici sa-si imbunatateasca traiul – in fond asta nu era furt tinand cont ca tot ei, romanii ce produceau in fabrici, au realizat bunurile ce chipurile le „furau” nu?). Sunt multe situatii chiar actuale prin care romanii se opun NOM, dar nu prin legi, nu la modul oficial, ci „facand pe prostii”, profitand de portite interpretabile, ignorand legi si „corupand” oamenii ce sunt insarcinati cu aplicarea acestor legi, improvizand.

 3. In fine as putea analiza punctele din articol pe rand, dar deja m-am extins prea mult si nu intentionez sa scriu un alt articol in care sa analizez critic fiecare opinie exprimata aici :).
  Per ansamblu, articolul pleaca de la niste fapte constatate reale, insa consider ca „explicarea” lor este nerealista si unilaterala.
  Cand nu ai alternative decat pareri, lozinci si vorbe in vant, incerci sa te acomodezi cat mai bine posibil sistemului, astfel incat sa nu te schimbe din temelii, dar nici sa te martirizeze ca „terorist”. Multi dintre romani n-au nici o putere – fie ea lumeasca sau venita din credinta – deci nu pot face nimic, ci doar sa indure raul si ticalosia, sa „coabiteze” cu o putere straina (cum au facut atatea secole ardelenii), nadajduind ca se vor molipsi cat mai putin de metehnele ei (de pilda, sa nu mananci deloc fast food poate fi o utopie pt. generatia tanara, insa sa mananci doar ocazional, obisnuindu-te in rest cu mancare naturala, gatita, de casa, nu e deloc utopic; sa renunti de tot la calculator poate fi iarasi o utopie insa asta nu-nseamna ca nu-ti poti limita considerabil orele de utilizare si eventual sa alegi bine la ce te uiti cat timp esti in fata monitorului; sa fii un crestin pe masura sfintilor poate fi imposibil pentru majoritatea oamenilor insa sa mergi Duminica si in Sarbatori la biserica, sa tii Posturile, sa te spovedesti si sa faci milostenie dupa puteri nu e atat de utopic etc).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s