In ultima vreme divorturile s-au triplat

IPS Andrei: Ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturi

IPS Andrei: Ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturiFoto: napocanews.ro
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a vorbit, joi, in predica sustinuta la Manastirea Nicula cu prilejul sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, despre familie ca temelie a societatii si le-a cerut tinerilor sa intemeieze familii puternice pentru binele Romaniei. „Familia este celula de temelie a societatii omenesti si are un rol esential in mersul inainte al acestei societati. Familia traditionala sufera, intra intr-o criza. In ultima vreme, divorturile s-au triplat si ma doare sufletul cand aud despre atatea divorturi. Criza familiei este o criza a societatii contemporane. Observam ce se intampla, se vorbeste tot mai des de uniune consensuala, se fac casatorii de proba, dar un lucru si mai grav este ca se vorbeste de casatorii intre persoane de acelasi sex.
Biserica noastra militeaza pentru stipularea in Constitutie ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie si copilasii lor. Nu pedepsim pe nimeni, dar vrem ca normalitatea sa fie subliniata. In fata acestei stari de lucruri, ce face biserica? Biserica vine si afirma ca aceasta institutie fundamentala, familia, reflecta misterul Sfintei Treimi”, a spus mitropolitul Clujului in predica tinuta in fata celor aproape 70.000 de pelerini, relateaza Mediafax.
IPS Andrei i-a indemnat pe credinciosii prezenti sa se roage Maicii Domnului sa mijloceasca pentru ca tinerii „sa intemeieze familii puternice, pentru ca Romania sa nu se prabuseasca si sa mearga inainte”.
IPS Andrei Andreicut a oficiat, joi, la Manastirea Nicula, slujba de Liturghie, in fruntea unui sobor de preoti din care mai fac parte episcopul Timotei al Spaniei si Portugaliei si Ignatie Muresanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei.
surse
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s