Protejarea producătorilor locali de fructe şi legume

Măsura luată de ministrul bulgar al Agriculturii în favoarea producătorilor locali de fructe şi legume

 

Ministrul bulgar al Agriculturii, Dimitar Grekov, a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii marilor lanţuri comerciale să se aprovizioneze pe tot parcursul anului cu fructe şi cu legume produse la nivel local, informează  Novinite.

Grekov a explicat luni, în cadrul unui interviu, că punerea în vigoare a acestei propuneri a fost îngreunată de faptul că fermierii au avut nevoie de mult timp pentru a-şi nominaliza liderii care să participe la negocierile legate de termenii contractelor de aprovizionare.

El a spus, de asemenea, că retailerii au cerut documente financiare, certificate de calitate şi modalităţi adecvate de ambalare din partea producătorilor agricoli, adăugând că o parte din producţie va fi exportată către alte state membre ale Uniunii Europene.

Ministrul bulgar a anunţat şi că următoarea rectificare bugetară va aduce circa 7,6 milioane de euro sectorului agricol, dintre care 5,6 milioane de euro vor fi alocaţi pentru cultivarea tutunului, iar restul pentru producţia de legume.

O altă măsură pe care oficialii bulgari vor să o ia pentru a sprijini producătorii locali de fructe şi de legume este şi introducerea „stelelor verzi” pentru clasificarea hotelurilor şi a restaurantelor.

Această propunere a venit din partea ministrului adjunct al Economiei, iar în cazul în care va fi pusă în vigoare, facilităţile turistice care servesc mâncare produsă la nivel local, de la lapte şi iaurt, la legume şi fructe, vor fi semnalizate cu ajutorul stelelor colorate în verde.

sursa

http://www.gandul.info/financiar/masura-luata-de-ministrul-bulgar-al-agriculturii-in-favoarea-producatorilor-locali-de-fructe-si-legume-11248143

Iata ca la bulgari se poate la noi niciodata.Noi nu avem nevoie de dusmani exteriori pentru ca avem suficienti in randurile noastre .

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s