American Dream

In timp ce romanii sint inebuniti cu loteria vizelor si mireasma perversa americana, sau noul „American Dream”, din tara „democratiei totale” pleaca tot mai multi oameni.

 Numarul americanilor care parasesc America, este in crestere permanenta. Unii dintre ei o fac din ratiuni legate de taxele impuse de regimul Obama, altii pentru ca nu mai vad solutie sa isi faca familia fericita si sa aiba o viata echilibrata, altii pentru ca vad viitorul extrem de sumbru si fara sanse pentru America.

SUA a mers prea departe cu minciuna si cu fraudele  de proportii in toate domeniile si foarte putini mai vad o posibilitate de revenire economica, iar dezastrul se amplifica pe zi ce trece.

 Multi americani au renuntat si renunta la cetatenie in semn tacit de protest fata de viata de calvar pe care au trait-o in aceasta tara. Dupa cum ne anunta Bloomberg, numarul americanilor care au renuntat la cetatenie in al doilea trimestru al anului 2013, este de sase ori mai mare decit numarul celor care au renuntat la cetatenie in al doilea trimestru al anului trecut.

Numarul americanilor care au renuntat la cetatenie , dintre cei care traiesc in afara granitelor SUA si care au apelat la ambasadele americane pentru acest proces, a fost  1.131 din Aprilie pina in Iunie 2013 , fata de nmai 189 citi renuntasera la cetatenia amaericana, dintre americanii care traiesc in afara tarii, dupa cum a publicat in urma cu citeva zile Federal Register.

 Nu este simplu sa iei decizia de a renunta la cetatenia cistigata prin nastere in tara ta si americanii incearca acum acest șentiment amar, prin care steagul american nu mai este al lor, nu mai doresc sa priveasca la paradele de Ziaua Nationala si nu ii mai interesea cintecele de propaganda americane.

In loc sa mai spuna :”I am American” , multi dintre ei prefera sa spuna :”I am human being”(sint fiinta umana). Au trecut secole, pentru a se atinge acest punct critic pentru America.

Poporul american a fost pentru o perioada, cel mai patriot popor de pe planeta. Mai se poate pune problema acestui sentiment pentru ei ? Se paca NU.

Ratiunile pentru care pleaca americani si se stabilesc in afara tarilor lor definitiv sint cu mult mai multe. Saracia a explodat, clasa de mijloc nu mai exista si deci multi nu mai au spre ce sa tinda, mediul social din cele mai multe orase americane este in putrefactie si periculos pentru cei ce au copii si trebuie sa ii educe, cultura americana practic nu mai exista ci numai o insiruire de gunoaie emanate pe toate canalele media, sistemul medical nu este accesibil la o mare parte dintre americani, iar sumele necesare pentru a primii o ingrijire medicala in SUA, sint enrome si nu sint la indemina unui numar mare de americani, sistemul educational este o afacere la indemina unui grup si fara nici o finalitate pentru americanul de rind. Politicienii au devenit niste clovni si nimeni nu mai crede ce spun. America a devenit din ce in ce mai mult un stat politienesc, in care fiecare este obsedat de urmariri, interceptari, simulari in strada si alte actiuni de natura sa le ingradeasca libertatea  in fiecare zi.

Cam asa ratata sentimentul de “mindrie” fata de tara lor si de “binefacerile” capitaliste.

Adrian Cosereanu

SURSA

http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1144:in-timp-ce-romanii-sint-inebuniti-cu-loteria-vizelor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s