Pregătiţi pentru Apocalipsă

O familie americană crede că Apocalipsa va fi provocată de o undă electromagnetică de şoc (EMP) care va distruge reţelele electrice. Pentru a-şi asigura supravieţuirea, cei 11 membri ai familiei şi-au construit un castel în stil medieval, potrivit Live Science.

Castelul este localizat în pădurile din Carolina şi este dotat cu un pod basculant, o poartă metalică glisantă şi un buncăr subteran.

Familia care a realizat construcţia este subiectul unui nou serial prezentat de postul de televiziune National Geographic Channel, numit „Doomsday Castle“ (trad. „Castelul Apocalipsei“).

Capul familiei este Brent Sr., fost ofiţer de armată şi tată a 10 copii. Ideea de a construi un castel i-a venit înainte de Y2K, când lumea credea că pe 1 ianuarie, anul 2000, un virus pentru computere va distruge lumea.

Fostul soldat susţine că „un bărbat cu 10 copii are o obligaţie divină să îi protejeze“. Pentru a se asigura de acest lucru, Brent Sr. a făcut imposiilă vânzarea castelului în următorii 100 de ani.  El consideră că posibilitatea ca o undă electromagnetică de şoc să distrugă omenirea este foarte mare. „Exploziile nucleare pot crea EMP-uri – dacă o bombă este detonată în stratul superior al atmosferei, aceasta ar putea doborî reţeaua electrică care alimentează un sfert din SUA şi ar distruge computerele care controlează tot. Şi erupţiile solare sunt un factor de risc“, explică bărbatul.

Toţi membrii familiei se pregătesc pentru a se apăra de vandali. Ei trag cu arbaletele şi lucrează chiar şi la construcţia unei catapulte. „Majoritatea oamenilor au mâncare pentru aproximativ 10 zile. Dacă nu există camioane care să reaprovizioneze stocul de hrană, asta este o problemă foarte mare. Dacă guvernul nu poate oferi ajutor, vor începe bătăile şi jafurile – cum a fost şi în cazul Uraganului Katrina – şi, în cele din urmă, s-ar ajunge şi la ţară“, spune fostul soldat. „Cea mai calmă persoană din lume se va transforma într-un sălbatic dacă îşi vede bebeluşul plângând şi copiii suferind de foame. Am construit castelul pentru a mă apăra împotriva tâlharilor şi pentru a avea un loc în care să pot supravieţui fără electricitate“, a mai spus el.

Brent Jr., în vârstă de 41 de ani, nu este de acord cu tatăl său. „Cred că ideea este de-a dreptul absurdă. Dar nu pentru asta sunt eu aici – sunt aici pentru a mă conecta cu familia mea. Sunt total împotriva violenţei“, a declarat Brent II (cum preferă să i se spună).

Brent Sr. este un om credincios care crede că Dumnezeu nu vorbeşte direct cu oamenii, dar „le şopteşte, insuflându-le un sentiment de frică sau precauţie şi le oferă avertismente, cum ar fi cutremurele sau alte fenomene“. El este de părere că atunci când „imoralitatea ajunge în punctul în care este în societatea noastră, dacă Dumnezeu nu-şi manifestă furia, îşi îndepărtează mâna şi lasă ca lucrurile rele să se întâmple. Dar va veni o vreme, cred cu adevărat, când furia va veni şi atunci va veni şi sfârşitul, iar cartea Apocalipsei se va adeveri“.

Familia a acceptat să realizeze serialul pentru ca oamenii din toată lumea să se pregătească pentru o eventuală catastrofă.

 SURSA ARTICOL

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s