Atentie au dat drumul la „teroristi”

Interpol lansează o ALERTĂ GLOBALĂ: Al-Qaida, suspectată că ar fi implicată în evadarea din închisoare a unor terorişti

 

Interpol suspectează Al-Qaida de a fi implicată în evadările unor terorişti, mai ales în Irak, Libia şi Pakistan, şi a lansat sâmbătă o alertă globală de securitate solicitând o vigilenţă sporită în toate statele membre ale organizaţiei de cooperare poliţienească.

Interpol a decis că lanseze alerta „după o serie de evadări din închisori în nouă state membre, printre care Irak, Libia şi Pakistan”, a anunţat sâmbătă într-un comunicat organizaţia internaţională cu sediul la Lyon (centru-estul Franţei).

„Suspectând implicarea Al-Qaida în mai multe evadări care au dus la eliberarea a sute de terorişti şi criminali, alerta Interpol solicită asistenţa celor 190 state membre pentru a determina dacă aceste evenimente recente sunt coordonate sau legate”, a adăugat organizaţia.

Aceasta a mai cerut de asemenea membrilor săi „să alerteze statele în cauză dacă un terorist evadat este localizat, ceea ce ar preveni un nou atac terorist”.

Interpol aminteşte că luna august este o dată aniversară pentru mai multe „atacuri teroriste violente” în India, Rusia şi Indonezia. „Această săptămână marchează de asemenea cea de-a 15-a aniversare a atentatului împotriva Statelor Unite de la Nairobi în Kenya şi Dar es Salaam când 200 de persoane, majoritatea africani, au fost ucişi, şi alte 4.000 au fost rănite”, a mai subliniat Interpol.

La 7 august 1998, la Nairobi în Kenya şi la Dar es Salaam în Tanzania, două atentate produse la interval de 10 minute au lovit obiective americane.

Interpol aminteşte că Washington a publicat de asemenea o alertă în urma unor informaţii apreciate „credibile”, sugerând că Al-Qaida şi organizaţii afiliate vor continua să organizeze atacuri teroriste în cursul lunii august, în special în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord.

Statele Unite au anunţat că vor închide din motive de securitate 20 de ambasade duminică, o măsură adoptată şi de Londra, Berlin şi Paris.

de Ana Borlescu

http://www.mediafax.ro/externe/interpol-lanseaza-o-alerta-globala-al-qaida-suspectata-ca-ar-fi-implicata-in-evadarea-din-inchisoare-a-unor-teroristi-11203320

 

comentariul meu

Totul pare  o demonstratie de forta a statului politienesc care poate declansa alerta fara sa dea explicatii clare si concrete, poate suspenda viata obisnuita si induce frica in oameni, este cel mai bun mijloc pentru a dresa, in continuare, societatea pentru acceptarea programelor de spionaj electronic total.Nu este exclus nici o inscenare a unui atac terorist.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s