Cea mai originala taxa din Romania – taxa pe nevasta

Taxa pe nevasta. De ce e in stare guvernarea

Taxa pe nevasta. De ce e in stare guvernarea
Am vazut zilele astea in toata presa din Romania ca se pregateste introducerea celei mai originale taxe din Romania – taxa pe nevasta. Botezata original de presa, „taxa” inseamna, in fapt, ca intr-o familie ceva mai instarita, cel care lucreaza trebuie sa plateasca asigurari de sanatate si pentru sotul sau sotia care n-au loc de munca, dar si pentru copiii majori aflati in aceasta situatie. Initiativa ar fi o premiera in Romania, asa ca te intrebi „care e rostul ei?” E simplu. Pur si simplu, Guvernul Victor Ponta e disperat sa gaseasca resurse pentru acoperirea gaurilor tot mai mari de la buget. Pentru ca, in ultimele luni, ele cresc.
Sa luam cateva exemple. Somajul a atins cel mai ridicat nivel din ultimii ani, fiind la 7,5%, asa ca scad incasarile la bugetul de stat si la cel de asigurari sociale si cresc, implicit, cheltuielile cu toti oamenii care n-au un loc de munca. Investitiile straine au scazut dramatic in primele luni ale lui 2013, cu o treime sub nivelul din 2012, sub pastorirea „inteleapta” a lui Dan Sova. Privatizarile care ar trebui sa aduca bani sau macar sa stopeze pierderile se transforma intr-un dezastru, asa cum a fost cazul Oltchim sau chiar si al CFR Marfa In plus, au scazut cheltuielile cu investitii si avem acelasi blocaj al fondurilor europene.
Pe langa asta, se reduce TVA la paine, se pune forfetarul in unele zone, se cresc ajutoarele sociale pentru categoriile care voteaza USL si e nevoie de bani pentru multe, multe promisiuni facute votantilor, dar si clientelei politice.
De unde sa iei? Iei de la categoriile care mai au, chiar daca au putin. Spre exemplu, cresti salariul minim, chiar daca asta inseamna o presiune mult mai mare pe micii comercianti, care si asa abia o duc. Si pui taxe. Pe alcool, pe chirii, pe nevasta, pe tot ce poti. Cu grija, ca sa nu-i afectezi pe votantii tai traditionali.
Vorbim aici de un model etatist, stangist, prin care se crede ca cei care fac bani mai multi trebuie taxati mai mult si ca statul stie cel mai bine cum sa-ti cheltuiasca banii. Oricat ar spune PNL ca e de dreapta, pare a nu vedea ca politicile astea sunt de stanga.
Trendul asta va continua – vom vedea tot mai multe taxe, din simplul motiv ca asta e capacitatea Guvernului, in momentul asta. Marea lovitura data evaziunii fiscale, care sa aduca bani la buget, nu a venit, colectarea la bugetul de stat e tot extrem de scazuta, fondurile europene sunt unde nu-s, cresterea economica e inca prea modesta. Si, cand oamenii iti cer, n-ai incotro.
sursa
comentariul meu
Ha ,ha, ha ,ha… sunt disperati politrucii nu mai sunt bani de furat asa ca fac colecta de la amarati.Pe cand taxa de ferestre,fum si cotete de gaini si porci?Aveti zilele numarate asta este foarte clar. O sa sfarsiti ca Ceausescu  un inger fata de voi toti care ati dat din coate sa ajungeti sus sa puteti fura si distruge tara.Tradatori de neam vor sfarsi tragic pentru ca asa si merita.Infectia trebuie oprita si responsabili cu ea cauterizati.Somajul este mult mai mare poate 30% chiar mai mult pe cine mint ei?Crestere economica?Dezastru economic poate…urmeaza incapacitatea de plata sau inflatie alte cai nu exista avand la conducere de 22 de ani numai incompetent si slugi ale UE.In iarna va cadea si guvernul asta care inafara de taxe si saracire nu a aratat nimic.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s