Revoltă pe Muntele Athos-„Ortodoxie sau moarte!”.

Revoltă pe Muntele Athos: călugării au atacat cu sticle incendiare un grup de executori judecătoreşti Autorităţile civile elene susţin că un grup de călugări de pe Muntele Athos, sanctuarul monahal european, au atacat cu pietre şi sticle incendiare executorii judecătoreşti care puneau în aplicare o sentinţă de evacuare a unei mănăstiri, relatează Associated Press. Muntele Athos Nimeni nu a fost rănit în incidentul produs azi dimineaţă la mănăstirea Esphigmenou, în nordul Greciei. Autorităţile nu au raportat eventuale reţineri, dar executorii judecătoreşti s-au retras de la sfântul lăcaş. Aproximativ 100 de călugări din această mănăstire, veche de 1.000 de ani, au fost implicaţi într-o dispută mai veche cu liderul spiritual al creştinilor ortodocşi, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care face eforturi de a îmbunătăţi relaţiile cu Vaticanul. Călugării numiţi „ziloţi” au sfidat ordinele judecătoreşti de a părăsi mănăstirea şi de a permite preluarea sitului de către o nouă comunitate de călugări. Potrivit Agerpres, conflictul dintre vechea mănăstire Esphigmenou şi Patriarhia Constantinopolului, care recunoaşte autoritatea Muntelui Athos, datează încă din 1965, când Patriarhului Ecumenic Athenagoras şi papa Paul al VI-lea s-au întâlnit şi au convenit asupra cooperării cu creştinii catolici, gest considerat de călugării de aici drept apostazie şi abatere de la credinţa ortodoxă. De la începutul anilor 70, pe meterezele mănăstirii flutură un steag negru cu înscrisul „Ortodoxie sau moarte!”.

VIDEO

http://www.evz.ro/detalii/stiri/revolta-pe-muntele-athos-calugarii-au-atacat-cu-sticle-incendiare-un-grup-de-executori-ju-1049772.html

 

De ce este revolta pe muntele Athos ?Pentru ca patriarhi ecumenici vor unirea cu Roma si cu papa iata ce aduce ecumenismul:

Marturii

Pr. Dumitru Staniloaie: “Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre”

Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: “Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru”

Pr. Arsenie Papacioc: “Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?”

Pr. Adrian Fageteanu: “Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX”

Pr. Ilie Cleopa: “Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!”

Pr. Iustin Parvu: “Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica”

Cuv. Paisie Aghioratul: “Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit.”

Sf. Efrem Sirul: “Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!”

Pr. Arsenie Boca:Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa. Fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!

Prof Ion Patrulescu: Băgaţi de seamă, când auziţi cuvântul „ecumenist”, spuneţi „egal apostazie”. Ştiţi ce înseamnă apostazie? În limba greacă înseamnă „lepădare de Hristos”. Şi spuneţi-le tuturor, că v-o spun cu autoritatea pe care o am, ca unul care ştie ce spune, spuneţi-le tuturor – că acum face ravagii ecumenismul, toată mass-media e cucerită, la nivelul ierarhiei se face acest compromis cu politica – că ecumenismul este proiecţia în Biserică a Noii Ordini Mondiale, globale. Adică este, hai s-o spunem până la capăt, este pregătirea venirii şi instalării lui Antihrist la guvernarea lumii şi a Bisericii. Cine se face părtaş la această poveste, eu vă spun de pe acuma, va da seama!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s