Nou echipament rusesc pentru soldatul viitorului

Ratnik, un nou echipament rusesc pentru soldatul viitorului 

российская армия солдаты боевая экипировка Ратник военные учения полигон Алабино форма

Procesul de testare a echipamentelor militare ruseşti Ratnik este aproape de final. Acestea vor fi livrate soldaţilor începând cu anul 2014. Zeci de mii de complete de acest fel vor fi achiziţionate pentru Forţele terestre în cadrul programului de stat în domeniul apărării

 La elaborarea echipamentelor tip „soldatul viitorului” au participat zeci de companii în domeniul apărării şi centre de cerectare. Prin urmare, Ratnik este întruchiparea celor mai avansate idei ştiințifice şi tehnice.

 Testele militare au avut loc în decembrie 2012. Completul include arme de foc moderne, veste antiglonţ, aparatură de comunicaţii şi de navigaţie, în total aproape 10 subsisteme.

 O atenţie deosebită este acordată protecţiei soldatului pe câmpul de luptă, menţionează Mihail Hodarenok, redactor-şef al ziarului Curierul militar-industrial.

 „Ratnik este mai bun la toate capitolele în comparaţie cu echipamentele vechi şi depăşeşte chiar echivalentul francez Felin, propus iniţial ca model de bază. Ratnik oferă soldatului o protecţie mult mai bună împotriva armelor de calibru mic, schijelor proiectilelor sau minelor”.

 Casca multistrat rezistă chiar şi unui glonţ tras dintr-un pistol de la distanţa de 5-10 metri. Costumul va oferi protecţie împotriva schijelor de grenade şi de obuze, iar vesta antiglonţ – împotriva atacurilor cu arme de calibru mic.

 Greutatea echipamentului Ratnik este de 20 de kilograme, cu şase kilograme mai puţin decât Felin. Completul este adaptat pentru desfăşurarea de acţiuni în diferite condiții, în orice moment al zilei, subliniază Viktor Baranez, comentator militar al cotidianului Komsamolskaia pravda.

 „Echipamentul include şi o armă. Este vorba despre noul model AK-12. În prezent, au loc ultimele teste. Constructorii se ocupă de toate pretenţiile prezentate de soldaţi şi ofiţeri”.

 O atenție sporită se acordă mijloacelor de comunicare şi de navigaţie. Tocmai acestea lipseau din echipamentele militare ruseşti în timpul conflictului ruso-georgian din 2008, spune Mihail Hodarionok.

 „În timpul precedentelor conflicte armate, legătura de comunicaţie între militari era foarte dificilă. Astfel noul echipament a rezolvat problema”.

 Ratnik este echipat cu un sistem de control, care include mijloace de comunicare şi de identificare. Sistemul poate transmite informaţii despre locul în care se află soldatul la postul de comandă.

 Încheierea procesului de testare a noului echipament este programată pentru sfârşitul anului. Pentru trecerea completă a forţelor armate la noul echipament militar este nevoie de cinci ani.

SURSA

http://romanian.ruvr.ru/2013_07_17/Ratnik-un-nou-echipament-pentru-soldatul-viitorului-din-Rusia-6654/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s