Armata egipteana-generatii de ofiteri formati peste Atlantic

A spera sa-si faca auzita vocea in Egipt, prin intermediul relatiilor stranse dintre cele doua armate. Din 1979, Washingtonul a investit 68 mld dolari in militarii egipteni

Zeci de miliarde de dolari in contul ajutoarelor militare, generatii de ofiteri formati peste Atlantic: cu relatii apropiate de peste 30 de ani cu armata egipteana, Statele Unite spera astazi sa-si faca auzita vocea in Egipt, dupa caderea lui Mohammed Morsi, scrie AFP.
„Din 1979, Egiptul este cel mai mare beneficiar, dupa Israel, al ajutorului bilateral american”, reaminteste Serviciul de cercetari al Congresului (CRS) intr-un raport care cifreaza la peste 68 de miliarde de dolari sprijinul american.
Destinat sa ancoreze Egiptul in pacea cu Israelul si sa faca din Cairo un pivot al politicii arabe a Statelor Unite, garantand totodata dreptul de trecere pentru navele US Navy prin canalul strategic Suez, acest ajutor este in principal de natura militara: 1,3 miliarde dolari fata de 250 milioane ajutor economic in 2013.
Sprijinul american acopera aproape 80% din cheltuielile de echipament ale armatei egiptene si aproape o treime din bugetul sau, potrivit CRS.
Tancurile americane M1A1 Abrams sunt produse sub licenta in Egipt. Peste 220 de avioane de vanatoare F-16 au fost livrate Egiptului din 1980.
La fiecare doi ani, cele doua armate organizeaza un mare exercitiu bilateral denumit „Bright Star” si a carui editie din septembrie este in continuare pe agenda, potrivit Pentagonului.
O alta parghie folosita de Washington este formarea ofiterilor egipteni in scolile americane. Incepand cu omul forte din prezent, generalul Abdel Fattah al-Sissi, si seful statului major al armatei Sedki Sobhi, care au petrecut un an, in 2006 si, respectiv, in 2004, la US Army War College.
„Cei mai inalti doi responsabili militari din Egipt la acest moment au legaturi cu armata americana”, noteaz Stephen Gerras, care i-a fost profesor generalului al-Sissi.
Abdel Fattah al-Sissi „este o persoana foarte serioasa, foarte inteligenta, foarte pioasa si foarte prietenoasa”, a povestit acesta pentru AFP.
Generalul al-Sissi a redactat o lucrare de masterat privind democratia in Orientul Mijlociu chiar daca, spre deosebire de cvasi-majoritatea studentilor, nu a permis publicarea sa.
In timpul studiilor la War College, „relatiile se construiesc, ofiterii straini au ocazia sa traiasca intr-un mic orasel adormit din Pennsylvania denumit Carlisle, sa aiba o experienta a culturii americane si sa fie in contact cu modul de a gandi al militarilor americani”, explica Stephen Gerras.
Aproape o suta de ofiteri sunt trimisi in fiecare an in diverse scoli militare americane. Intre 2000 si 2009, peste 11.500 de militari, respectiv 2,5% din corpul ofiterilor egipteni, au studiat in SUA, afirma Gregory Aftandilan, intr-o lucrare a Institutului de Studii Strategice (SSI), de la War College.
In opinia acestuia, „dezvoltarea contactelor personale intre ofiterii egipteni si americani pe care o permite aceste scoli poate imbunatati cooperarea militara bilaterala, in special in cazuri de crize regionale”.
Pentagonul a tinut sa precizeze ca secretarul Apararii Chuck Hagel a discutat de cel putin patru ori cu generalul al-Sissi, de vineri pana duminica, purtand conversatii „lungi si foarte deschise”.
Dar, pentru Michele Dunne, de la Atlantic Council, in ciuda acestor legaturi stranse, politica egipteana a Washingtonului, prin asteptarea de care a dat dovada atat la caderea lui Hosni Moubarak cat si a lui Mohammed Morsi, este un dezastru.
„Responsabilii americani nu au vazut criza venind decat tarziu si sfaturile lor – majoritatea in intarziere in raport cu evenimentele – au fost ignorate de toate taberele”, scrie el, intr-un editorial publicat in Washington Post.
Cel mai inalt grad in armata americana, generalul Martin Dempsey, a recunoscut acest lucru la CNN: „Nu stiu exact ce vor face”.
de R.M.

Soldaţii egipteni au început să împuşte oameni în timp ce aceştia erau aplecaţi, efectuându-şi rugăciunile din zorii zilei, susţin mai mulţi reprezentanţi ai Fraţilor Musulmani, partidul înlăturat săpătmâna trecută de la putere, în urma protestelor la care au participat în jur de 30 de milioane de egipteni.

Potrivit Fraţilor Musulmani, cel puţin 50 de persoane au fost ucise în timp ce militari şi poliţişti au tras „cu gloanţe reale” asupra unor manifestanţi care se rugau luni dimineaţa.
Fraţii Musulmani egipteni au făcut apel, luni, la „revoltă”, după ce armata a lansat tiruri în timpul unei manifestaţii de susţinere a preşedintelui înlăturat de la putere Mohamed Morsi, provocând moartea a cel puţin 51 de persoane şi rănirea altor 435, potrivit unui oficial al serviciilor de urgenţă, transmite AFP.
Partidul Justiţiei şi Libertăţii (PLJ), organismul politic al Fraţilor Musulmani, face apel într-o declaraţie scrisă la „revolta marelui popor al Egiptului faţă de cei care încearcă să-i fure revoluţia cu tancurile”.
Imagini video surprinse de un martor şi obţinute de publicaţia britanică „The Telegraph” arată cum un soldat aflat pe acoperişul unei clădiri împuşcă susţinători ai preşedintelui demis Mohamed Morsi.
Statele Unite au cerut luni armatei egiptene să aibă o atitudine de „maximă reţinere”, după moartea a 51 de simpatizanţi ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi în timpul unui miting.
„Îndemnăm armata să dea dovadă de maximă reţinere”, a declarat Jennifer Psaki, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.
„În joc sunt stabilitatea şi situaţia democratică din Egipt”, a adăugat oficialul american.
La rândul său, Casa Albă a condamnat apelurile la violenţă lansate de mişcarea islamistă Fraţii Musulmani.
sursa
comentariul meu
H. Kissinger, intr-un interviu cu Charlie Rose “numeste haosul global adus de criza financiara si raspandirea terorismului ca oportunitate de a sustine noua ordine mondiala.Nelinistea civila – fie din motive economice, politice sau sociale – trebuie sa fie folosita pentru a integra natiunile in mult-doritul “sistem international”Intr-o foarte recenta interventie in cadrul Scolii Ford, fostul secretar de stat Henry Kissinger a comentat situatia din Siria, exprimandu-si preferinta pentru o Siria destramata si “balcanizata” care sa inlocuiasca regimul Assad.Kissinger si prietenii sau supranationalisti, aratand, in esenta, ca sunt foarte constienti ca o simpla propunere a unui stat mondial nu va reusi – ba chiar va starni opozitie daca e propusa prea direct – si ca acelasi scop ar putea fi atins mai bine prin fragmentarea si balcanizarea statelor natiune, fie in Est, fie in Vest, pentru a integra aceste fragmente intr-un construct global, descris de regula sub termenul de noua ordine mondiala.
================================
Evenimentele prevestite în Apocalipsă sunt acum în desfăşurare în lume.Vor începe războaie care implică Iranul, Israelul, Egiptul şi Siria. Toate vor deveni interconectate. Italia va suferi distrugeri, pentru că este implicată în ridicarea  profetului fals(papa) şi a partenerului său Antihristul.Aţi observat câte războaie încep peste tot, în multe ţări? Aceasta este opera Antihristului, care aşteaptă cu răbdare momentul lui de glorie pe pământ. Atunci când naţiunile vor fi îngenunchiate, El, Antihristul, va urmări şi va crea o pace falsă, în stilul său viclean.Aceasta va fi masca înşelăciuniiExistă un plan pus la cale de către Antihrist, prin care acesta urmăreşte să supună şi să controleze aceste națiuni, care posedă resurse naturale bogate. Odată ce vor controla aceste ţări, vor deveni foarte puternici.Pe măsură ce aceste războaie se vor înmulți şi vor deveni tot mai intense şi de uzură, în acel moment  Anticrhistul se va face el însuşi cunoscut ca negociatorul pentru pace.  Puţini dintre voi cunosc adevărul, din cauza controlului pe care  Antihristul şi organizaţiile sale îldeţin în lumea comunicaţiilor.
Pedeapsa  se va dezlănţui asupra naţiunilor care iau parte la această mare amăgire, făcută pentru a controla lumea, prin acapararea națiunilor Această grupare a răului, alcătuită dintre cei mai puternici şi influenți oameni din lume, săvârşesc cea mai mare înşelătorie, complotând deliberat pentru a prelua controlul asupra ţărilor din Orientul Mijlociu, Europa şi Statele Unite ale Americii. Planul lor se dezvăluie în faţa ochilor voştri. Nu vedeţi? A durat decenii pentru a-l dezvolta. Fiecare trebuie să fie în alertă tot timpul.
Nu le permiteţi să vă acapareze ţările. Luptaţi pentru ele. Banul este arma cu care amăgesc. Colapsul sistemului  bancar a fost premeditate . Minciuni teribile sunt răspândite în lume de către cultele satanice şi învăţăturile curentului New Age.Niciuna dintre aceste credinţe metafizice nu reprezintă adevărul.  Orice doctrină care învaţă de a te pune pe tine însuţi inainte de toţi şi de toate, provine de la satana.Orice alţi zei vin de la satana, indiferent sub ce mască atractivă s-ar ascunde. Nu vă irosiţi viaţa veşnică, crezând în acele credinţe care onorează practicile new age, incluzând aici Reiki, Yoga, meditaţii new age, cărţi de tarot, clarvăzători, lecturi metafizice, slăvirea îngerilor asociaţi cu maeştri iluminaţi.Conform planurilor elitei oculte, în Anglia au început deja să interzică rugăciunea publică către Dumnezeu Tatăl şi Fiul Său Preaiubit, Iisus Hristos. Acesta este doar începutul. Foarte curând se va aplica şi în şcoli şi în alte locuri publice, până când se vor interzice rugăciunile şi în bisericile sfinţite.Ei domnesc sub stăpânirea puterilor globale care sunt  Marea Britanie, SUA, UE, China şi Rusia.Aceşti oameni haini  vor să ne ia posibilitatea de a ne hrăni, bea şi   îmbrăca, şi de a frecventa Bisericile Creştine Cu timpul ne vor restricţiona hrana şi accesul la apă potabilă iar un alt plan al lor este diminuare populatiei..Vor schimba constitutiile.Planurile lor haine includ şi o nouă vaccinare globală, care va duce la îmbolnăvire peste tot în lume și va provoca suferinţă într-o măsură nemaiîntâlnită până acum. Evitaţi orice vaccinare globală anunţată brusc, pentru că vă va ucide.Dragonul Roşu (China)  şi-a ridicat capul cu precauție, dar cu intenţia nimicitoare de a devora creştinii din toată lumea.Europa va fi prima ţintă, iar după aceea Statele Unite ale Americii.
Cele două ţări aliate, China şi Rusia, îşi vor uni forţele. Asta se va întâmpla când bestia cu zece coarne se va ridica să domine poporul lor nevinovat şi îndelung răbdător. Bestia cu zece coarne este Uniunea Europeană.Comunismul va fi introdus şi vai de aceia care se vor opune domniei Dragonului Roşu.Al Treilea Război Mondial este pe cale să se manifeste în lume.Acesta va începe în Europa. Sistemul bancar va fi cauza, şi Germania, încă odată, va fi implicată în această tragedie, precum a fost şi în ultimele două cazuri.
Când va începe, economia nu se mai putea salva, şi catastrofa va afecta Grecia, cu multe repercusiuni asupra Franţei.Orientul Mijlociu va fi de asemenea implicat în război cu Israel şi Iran, iar Siria va juca un rol important în căderea Egiptului.Efectul acestui război va fi că  biserica Catolică de pe pământ va fi înglobată într-o biserică mondială, în numele unificării.
Această unificare, sau pace falsă, va deveni realitate după ce va apărea antihristul să creeze pacea falsă pentru un aşa-zis sfârşit al războiului.
Acest pact de pace va implica lumea occidentală, până când China şi Rusia devin implicate în problemele mondiale.  Vor ameninţa ” Fiara cu zece coarne”, Europa, şi o vor birui ca să introducă comunismul.”Dragonul Roşu”, China, câştigă deja o poziţie puternică în lume, deoarece controlează finanţele mondiale.  Ele sunt conduse de antihrist, care provine din est şi care se ascunde în spatele uşilor închise.Dintr-o dată vor cere tuturor să accepte Semnul de Supunere față de ordinea mondială unică, Pecetea Loialității. O lume unită, din care
trebuie să facă parte toţi oamenii.Vă vor controla banii, accesul la alimente şi modul în care trăiţi.Regulile, multe dintre ele, vor arăta că veţi deveni prizonieri. Cheia celulei, care vă va ţine sub controlul lor, va fi Semnul Fiarei.666 va fi integrat ca un număr ascuns într-un cip, pe care veţi fi obligaţi să-l acceptaţi, la fel ca pe orice altă vaccinare.
Odată integrat vă va otrăvi nu numai mintea şi sufletul, ci şi trupul vostru. Deoarece va provoca o epidemie concepută să șteargă o mare parte din populația lumii de pe pământ.Trebuie să ne rugam pentru a opri genocidul pe care l-au pus la cale, mai rău decât cel pe care l-a făcut Hitler în al Doilea Război Mondial. Această grupare oculta, care are acum cei mai mulţi adepţi de la formarea ei în Evul Mediu, este armata Satanei. Vor fi conduşi de antihrist.  Plănuiesc deja de zeci de ani să pună băncile sub controlul lor. Deja de cincisprezece ani, ei fac planuri să introducă Semnul Fiarei, un cip care să fie implantat
obligatoriu în corpul fiecărui bărbat şi al fiecărei femei, pentru a avea acces la hrană si apa.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s