Ridicarea Celui de-al III-lea Templu al evreilor

Moscheia Al-Aqsa, cel de-al treilea loc sfant al Islamului si ridicarea Celui de-al III-lea Templu al evreilor

Moscheea lui Omar se va darama dupa cum proorocirile spun tocmai pentru a  lasa drumul liber reconstructiei celui de-al treilea  templu. Proorocirile spun ca in acest templu va fi incoronat anticristul.  La  scurt timp dupa Revelionul 2010, o stire plecata din Israel facea  inconjurul lumii, generand un val de emotii si temeri, mai ales in  randul crestinilor si musulmanilor: este vorba despre ridicarea unui  jertfelnic iudaic in orasul Mitzpe Ierihon si rostirea, pentru prima  data dupa 2000 de ani, a unei binecuvantari specifice. Acest act se  adauga altora desfasurate in ultimile doua decenii, care urmaresc  ridicarea Celui de-al III-lea Templu al evreilor. Daca pentru multi  crestini evenimentul de la Mitz Ierihon si celelalte despre care vom  vorbi inseamna adeverirea apropierii implinirii profetiei din Apocalipsa  referitoare la venirea Antihristului, pentru musulmani toate acestea  trezesc temerea distrugerii Moscheei Al-Aqsa, cel de-al treilea loc  sfant al Islamului.

Stirea despre bulversantul eveniment petrecut la inceput de an in Israel  a fost transmisa de doua site-uri rusesti :newsru.com si sedmitsa.ru,  care citeaza NEWSru.Israel. Ce s-a intamplat de fapt? In mica asezare  evreiasca Mitzpe Ierihon, situata pe drumul ce leaga Ierusalimul de  anticul oras Ierihon, situat in teritoriile palestiniene, membrii  “Institutului Templului”, infiintat in urma cu doua decenii in scopul  ridicarii Celui de-al III-lea Templu al evreilor, au cladit un  jertfelnic cu o inaltime de 4 metri, cu o lungime si o latime de cate 6  metri. Jertfelnicul a fost realizat din pietre adunate din desertul  Iudeei, din locuri necalcate de om, conform prescriptiilor Iudaismului.  Pietrele au fost prelucrate fara a fi folosit fierul si au fost  incleiate cu un material special din nisip adus din craterul Ramon si un  bitum din acelasi desert al Iudeei. Acest “clei” este rezistent la  temperaturi ridicate, nu acumuleaza caldura, fapt ce permite mentinerea  unui foc constant. Crearea jertfelnicului a coincis cu ziua in care,  conform traditiei iudaice, a fost distrus primul Templu si Cel de-al  II-lea Templu al evreilor.

Pasi evidenti pe drumul ridicarii Templului

“Institutul  Templului” mentionat mai sus si colaboratorii sai au mai reconstituit  pana in prezent in jur de 70 de elemente care vor fi folosite in  viitorul Templu. Printre ele, harpa de aur a regelui David, cele doua  vase de aur care vor fi puse pe masa de aur din altarul Kodesh al  Templului, semisfesnicul cu trei brate din aur, jertfelnicul de aur  pentru arderea tamaiei, chiuveta de arama, masa de aur si hainele  marelui preot, iar de curand a inceput constructia pietrei de altar.  Cand aceasta va fi finalizata, va fi transportata pe Muntele Templului  din Ierusalim, urmand imediat reinoirea serviciului divin.

  Mai trebuie spus ca pentru ridicarea Celui de-al III-lea Templu au fost  colectate fonduri banesti importante, a inceput confectionarea a 120 de  costume pentru preotii selectati din randul familiilor descendentilor  vechilor preoti ai Templului, s-au strans meteriale de costructie in  Israel si SUA si, bineinteles se fac incercari pentru reorganizarea  Sinedriului, forul superior evreiesc in domeniul religios si legislativ,  format din 23 de mebrii, care a fost dizolvat in anul 358 d.Hr. La  toate acestea se adauga macheta la scara 1:60, replica a Templului lui  Solomon, cu un sistem hidraulic care permite ridicarea cladirii-sanctuar  plasata in mijlocul complexului muzeal Aish Ha Torah Yeshiva din  Ierusalim, chiar langa Muntele Templului, in care vizitatorii pot vedea  indeaproape replicile Menorei, Altarul Interior sau Chivotul Legii.

Temeri, apostazie, dileme smerenie si rugaciuni   Temerile crestinilor referitoare la ridicarea Celui de-al III-lea Templu  au fost exprimate de Cuviosul Paisie Aghioritul, unul dintre cei mai  iubiti parinti athoniti, trecut la Domnul in anul 1994, care inaintea  chemarii la ceruri spunea: “Situatia este infricosatoare!…S-a inceput  apostazia, a ramas doar sa vina fiul pierzarii…Crestinii vor indura o  mare prigoana…Este evident ca oamenii nu inteleg ca acum traim semnele  vremurilor de pe urma si ca peceatea Antihristului devine o realitate.

Semnul  ca se apropie implinirea proorocirilor va fi daramarea Moscheei  lui Omar din Ierusalim”. Cuvintele parintelui sunt reluate astazi si  reproduse pe toate site-urile pe care se comenteaza problema Celui de-al  III-lea Templu. Teama distrugerii Moscheei Al-Aqsa este impartasita si  de Sheikh Raad Salah, liderul aripii de nord a Miscarii Islamice din  Israel, care crede ca prim-ministrul in functie al Israelului, Binyamin  Netanyahu, ar incerca sa reconstruiasca Templul pe ruinele moscheei  amintite: “Netanyahu este pe cale sa construiasca falsul  Templu…Pericolul asupra Ierusalimului si Moscheei Al-Aqsa este  tangibil si imediat. Ne asteptam la surprize mortale care pot rani  Ierusalimul si Moscheea Al-Aqsa in principal”, declara de curad acesta.  Iata o situatie tulburatoare: religia evreilor le cere acestora sa  reconstruiasca Templul, ca parte din planul divin pentru salvarea  poporului evreu si a intregii lumii, crestinii se tem de sosirea vremii  Antihristului, iar musulmanii plang deja posibila distrugere a celui  de-al treilea lor loc sfant. Traim cu adevarat ceasurile de pe urma ?

Cine si cum va rezolva problema ? Pana la raspunsul pe care il asteptam  sa ne rugam cu smerenie la Domnul, Singurul care stie mersul vremii si  al vremurilor. Amin.

Sursa articol: http://adevarul2012.blogspot.ro/2013/06/moscheia-al-aqsa-cel-de-al-treilea-loc.html

Reclame

3 responses to “Ridicarea Celui de-al III-lea Templu al evreilor

  1. Am auzit ca coroana antihristului e terminata, am vazut-o intr-un videoclip. Intr-adevar, astea sunt vremurile de pe urma si cred ca o sa le prindem si noi.

  2. O mică dar, importantă întrebare : De ce și pentru ce, popoarele țărilor ortodoxe, sunt bântuite de nevoi și nedreptăți ? Nu cumva, din cauza păgânelor lor autorități religioase ??? Să nu uitați „prea prea fericiților” și „prea prea drepților” să-mi cenzurați intervenția, pentru ca prea prea bătuții voștrii de Dumnezeu adepți, să n-o acceseze.

    • Raspuns la intrebare foarte buna:Voi fiind eretici satana si legiunile lui nu se mai „obosesc” cu voi avand sufletele voastre in gheare.Cu noi insa au de luptat demonii pentru ca nu L-am tradat pe Domnul nostru Iisus Hristos si marturism cel putin credinta dreapta avand speranta ca pana la iesirea sufletului ne vom indrepta si pacatele ,iar cu mila Lui prin spovedanie si impartasire ne vom mantui sufletele noastre.Amin!Iar de esti evreu o ramasita se vor mantui si dintre voi aceia care vor vedea ca mesia ala care-l asteptati este defapt antihristul iar cel pe care l-ati rastingnit era Fiul lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s