Părinții greci își trimit copiii la orfelinate ca să nu moară de foame

TULBURĂTOR: Părinții greci își trimit copiii la orfelinate ca să nu moară de  foame

Sute de copii care provin din familiile din clasa de mijloc din Grecia au  ajuns la orfelinate, după ce părinții lor au rămas fără slujbe din cauza crizei  economice.

Alexandros, Olga și doi dintre cei cinci copii ai lor            

Alexandros, Olga și doi dintre cei cinci copii ai lor /  FOTO: Daily Mail

Site-ul Daily Mail a publicat un reportaj cutremurător despre copiii greci care ajung în orfelinate pentru că părinții lor nu își mai pot permite să le asigure hrana zilnică necesară.

În urma crizei economice, o treime dintre adulții din Grecia sunt șomeri, cea  mai mare rată a șomajului din Europa. Economia țării scade cu cinci procente în  fiecare an, iar salariile din sectorul privat au scăzut cu 30% în ultimii patru  ani.

Zece la sută dintre copii greci sunt în pragul foamei, iar unii profesori  propun eliminarea lecțiilor de educație fizică pentru că mulți copii nu sunt  hrăniți cum trebuie.

Jurnaliștii britanici prezintă cazul unui cuplu de greci, Alexandros și Olga,  ce au ales să-și ducă la orfelinat cei mai mari trei copii. Ambii părinți și-au  pierdut slujbele cu doi ani în urmă: el livra pizza, ea lucra într-un magazin de  sandwich-uri.

Cei trei copii stau în orfelinat de luni până vineri, iar în weekend părinții  vin și îi iau acasă. Este dureros, dar Alexandros și Olga spun că măcar așa  micuții capătă trei mese pe zi. Au în total cinci copii și se chinuie să  supraviețuiască cu ajutoare sociale de 400 de euro, la care se adaugă unele  venituri din slujbe pe care le prind, când și când, la negru. Ar vrea slujbe  adevărate, însă piața muncii este la pământ.

Cei doi greci mărturisesc că decizia de a-și trimite copiii la orfelinat a  fost cumplită. „A fost dificil, extrem de dificil, mai ales la început. De-abia  am putut suporta ideea”, povestește Olga.

De asemenea, jurnaliștii britanici prezintă cazul unei fetițe în vârstă de 11  ani care le-a povestit cât de mult așteaptă să vină fiecare zi de vineri, pentru  a o vedea pe mama sa. Tatăl ei a murit, iar mama ei este șomeră și nu își  permite să o întrețină. Locuiește la orfelinat de doi ani.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/parin-ii-greci-i-i-trimit-copiii-la-orfelinate-ca-sa-nu-moara-de-foame_1210608.html#ixzz2X6KvdfFy

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s