Libertate pentru Becali!

g2_21_79f7b50419

Vestea condamnării la trei ani de puşcărie cu executare a lui Gigi Becali, patronul Stelei, europarlamentar şi deputat, a căzut ca un trăznet. Întâmplarea a făcut să fiu, seara în care am aflat la televizor despre încarcerarea lui Gigi Becali , în casa unor prieteni, foşti membrii PNG. Toată lumea invitată era tristă. Toţi îşi spuneau întrebarea firească: dacă Becali  care a făcut atât bine oamenilor săraci şi a donat milioane de euro la biserici şi mănăstiri este arestat însemnă că în ţara aceasta nu mai există dreptate. Hoţii stau în fruntea ţării şi fură în continuare, infracţionalitatea este înfricoşătoare pe stradă, dar ţap ispăşitor este luat creştinul, donatorul şi patronul simbolului naţional Steaua Bucureşti. Văzându-l pe Becali în parlament vorbind la o conferinţă de presă ad-hoc despre Dumnezeu, sacrificiu, familie, mama sa şi sora care a leşinat la aflarea veştii m-a cuprins tristeţea. Parcă ieri eram în bucătăria sa din vila din Pipera mâncând caş făcut de el în garajul de lângă ML. Ascultam muzică religioasă la radio şi vorbeam despre o Românie creştină viitoare. Numai prin mâna mea au trecut zeci de mii de la Becali donaţi la biserici şi mănăstiri din judeţul Cluj. Nu zic nu… o fi făcând multe greşeli Gigi Becali şi câteodată a căzut în păcatul trufiei, dar acest om nu merită să facă puşcărie. Atât bine a făcut la viaţa lui fiind un exemplu enervant pentru politicienii milionari, care numai au furat şi nu au donat niciodată nimic. Becali merge la puşcărie ca tatăl şi bunicul său închişi de comunişti 15 ani că erau legionari. Azi urmaşii comuniştilor şi securiştilor din magistratură, servicii şi politică îl trimit pe fiul şi nepotul martirilor anticomunişti din nou la puşcărie. Parcă nimic nu s-a schimbat, parcă nu a avut loc revoluţia din Decembrie 1989. Cred că cheia arestării sale o dă chiar Gigi Becali în declaraţiile din conferinţa de presă. Întrebat dacă regretă că a intrat în politică, Becali a spus: “Normal. Tot ce am făcut regret acum. De ce? Nu eram în politică, nu aveam problemele care le aveam. Păi mai eram condamnat acuma? Că ei l-au condamnat pe europarlamentarul şi deputatul Becali. Schengen, MCV şi cutare şi nu ştiu ce”. Întrebat dacă se consideră a fi monedă de schimb pentru intrarea României în Schengen , Becali a spus: “Ce contează la ei? Ce, au ei vreun Dumnezeu? Ce, dacă e bine, lasă să sacrificăm. Schengen, MCV…n-au Dumnezeu”. El a arătat că se simte trădat de statul român, respectiv de instituţiile acestuia, reprezentate de procurori şi judecători. El a spus că sora sa a leşinat când auzit vestea legată de condamnarea sa. Becali a spus că regretă că nu mai este europarlamentar. “Asta e ţara lui Satan (…) Asta nu e ţară de stat”, a spus Becali.

Statul român a devenit azi „statul lui Satan”, care face orice să prigonească patrioţii şi creştinii. Nu trebuie să ne mai mirăm că România se destructurează devenind ultima ţară din Europa. O ţară fără conştiinţă naţională şi solidaritate în faţa răului şi cu un stat confiscat de o mână de urzupatori neo-comunişlti aliaţi cu Bruxelles nu are niciun viitor în UE. Libertate pentru Becali!

Ionuţ Ţene

http://www.napocanews.ro/2013/05/libertate-pentru-becali.html

Becali a făcut de două ori un bine tâlharilor arestați de-a stânga și de-a dreapta sa: Babiuc și Cioflină. Întâi că nu i-a denunțat, așa cum fac astăzi 99% dintre afaceriștii pe care DNA îi bate pe umăr. Dacă ar fi colaborat cu procurorii, primea doar jumătate din pedeapsă (articolul 19).

Evident, procesul mergea mult mai repede și se termina înaintea celorlalte două dosare care i s-au croșetat pe parcurs. Cu puțin efort, ”lua cu suspendare”.  În cel mai rău caz stătea șase luni în pușcărie, față de minimum doi ani, în varianta actuală.

Acest scenariu pleacă de la ipoteza că procurorii doreau cu adevărat să-i înhațe pe Babiuc și pe Cioflină, nu doar să-l hărțuiască pe guralivul patron al Stelei, în funcție de diverse conjuncturi politice. Și de la premiza că Babiuc, stâlp al PDL în trei-patru guverne, nu era protejat de partid. Ce-ar fi fost ca Becali să alerge după procurori cu denunțul, iar ăia să-i spună, las-o așa, taci dracului din gură!

În al doilea rând, arestarea a captat atenția mass media, astfel încât publicul nu a fost atent la cei aflați în dubă de-a stânga și de-a dreapta sa. Babiuc și Cioflină au peste 70 de ani, deci pedepsele li se reduc la jumătate, din start. Facem pariu că, spre deosebire de cazul Năstase, procurorii nu vor înainta recurs la cărțile celor doi, așa că peste șase-șapte luni vor fi liberi ca taxiul?

Cam puțin, pentru doi exponenți de frunte ai generației Marele Jaf din anii 90.

Babiuc a fost, pe rând, ministru de Interne, al Apărării și Justiției. Cioflină, brațul înarmat al Puterii pe care o reprezenta Babiuc. Presa vremii are destule scandaluri în care sunt implicați aceștia.

Cei doi, mi se pare mie, s-au folosit de Becali ca să dea terenul, pe o sacoșă cu bani, nu Becali de ei. Dacă nu era Becali, găseau alți zece în loc. Așa mergeau lucrurile în anii 90.  Analizând cu creionul în mână, mare prejudiciu nu a pătimit statul, dimpotrivă. Ferma Roșia stătea degeaba, Armata trebuia să-i plătească pază etc. Corect ar fi fost ca terenul să fie scos la licitație. Se încasau niște bani, iar terenul începea să producă: taxe, locuri de muncă, tva din construcții.

Din păcate, modelul anilor 90 a fost altul: combinații dubioase, la limita legii sau prin încălcarea grosolană a acesteia, astfel ca miniștrii, generalii, primarii sau consilierii locali să-și ia banul. De unde să-l ia? De la privat. Care îl lua de la stat, prin combinațiile descrise mai sus.

După schimbarea de sistem din 1989, cineva trebuia să adune capital, să-și dezvolte afacerile, să repornească economia, să edifice capitalismul autohton, până vin multinaționalele să ne ia banii legal, frumos, cu acte.

Noii capitaliști se puteau îmbogăți prin două mecanisme: o privatizare accelerată, dar corectă, însă pe bani puțini –că atâta exista pe piață; o lălăială întinsă pe un deceniu, cu firme căpușă din care să-și tragă banii și miniștrii și patronii, care, ulterior, să poată cumpăra fabricile cu ceva mai mulți bani decât în prima variantă. Cum fabricile au dat ajuns fier vechi, le-au luat până la urmă pe mai nimic.

De acest sistem au beneficiat, în primul rând, funcționarii statului, babiucii și cioflinele care au păzit averea acestuia. Nu-i vorbă, publicul lui ”Nu ne vindem țara!” a primit ce-a vrut: țara nu a mai fost vândută, ci dată gratis, străinilor, după faliment. Să fie mulțumiți și cei care nu suportă succesul vecinului din bloc. Mai bine la Mittal, decât la Copos, zgârcitul naibii!

http://www.dcnews.ro/2013/05/becali-nevinovat-intre-adevaratii-talhari/

GALERIE FOTO:   Sătenii din Vadu Roşca au protestat împotriva arestării lui Becali

 Mai mulţi săteni din satul Vadu Roşca, comuna Vulturu, care au fost ajutaţi de Gigi Becali şi au primit case în urma inundaţiilor din anul 2005, au protestat ieri, nemulţumiţi de faptul că acesta a ajuns după gratii. „Înarmaţi“ cu fotografii care îl reprezentau pe Becali, dar şi cu mesaje de susţinere pentru acesta, oamenii au strigat în cor că locul latifundiarului din Pipera nu este în închisoare. „Când Becali s-a hotărât să ne facă nouă case nu a judecat cu capul, ci a judecat cu inima. De ce acel judecător care l-a condamnat nu a făcut la fel? Becali a fost bun să construiască case după inundaţii sau să deszăpezească oamenii, iarna trecută. Protestăm pentru cât bine ne-a făcut. Nimeni nu ne-a ajutat aşa cum ne-a ajutat el. Noi locuim acum aici pentru că el ne-a ajutat”, ne-a declarat Nicoleta Cristea.     Femeia, împreună cu mai multe consătence, a lipit pe un gard mai multe afişe de susţinere pentru Gigi Becali. Oamenii spuneau ieri că intenţionează să îi facă o vizită acestuia la puşcărie. „Noi am fost la Bucureşti şi data trecută când a fost arestat şi vrem să mergem şi acum la el”, spunea Claudia Cecman. Oamenii povesteau că în anul 2005 când au fost inundaţii, pe lângă faptul că el a dat bani pentru construcţia caselor şi a bisericii din sat, i-a susţinut şi cu pachete de alimente pe toată perioada. „Ne dădea mâncare, şi ce mâncare bună ne aducea. Aducea pentru muncitori şi mâncam şi noi pe lângă ei. De Paşte a venit cu miei la noi, când noi eram vai şi amar de noi. Cerem lui Băsescu să-l graţieze”, spunea Constanţa Arcan.
Campanie de susţinere pe Facebook
Susţinătoarele lui Gigi Becali au iniţiat o campanie şi pe reţeaua de socializare Facebook. „Fotografiile pe care le avem aici le-am pus şi pe Facebook. Vreau să le distribuie tot satul şi să îl ajutăm cu toţii”, a spus Nicoleta Cristea. Prietena ei Claudia Cecman s-a alăturat şi on line campaniei de susţinere. „Să ia toată lumea poze de pe Facebook-ul meu şi să le distribuie”, spune aceasta. Demersul oamenilor a fost susţinut şi de preotul din sat. Oamenii spun că pe lângă case au fost ajutaţi şi cu diferite bunuri, cum ar fi sobe, televizoare, mobilă. În urma inundaţiilor din anul 2005, în satul Vadu Roşca, Gigi Becali a finanţat construcţia a 188 de case pe care apoi le-a donat localnicilor.
De Anca Zaharia
comentariul meu
Dar adevarul il stie numai Dumnezeu,eu ca om cred ca este un om bun.
Anunțuri

5 responses to “Libertate pentru Becali!

 1. Off topic FOARTE IMPORTANT.

  O semnătură pentru viaţă.

  http://ortodoxia.md/stiri/14-stiri/7326-o-semntur-pentru-via

  • Lastune nu mai comentez pe SACCSIV m-au pus la spam fara nici un motiv intemeiat.Eu nu am pus la spam pe nimeni afara daca injura si jigneste alti crestini.

   • Imi pare rau ca te-a pus la spam! Si eu am comentat azi si vad ca am comentariul tot in asteptare. Nu prea are discernamant administratorul asta.
    Deja am pus ceva articole pe blogul meu. Daca vrei, te poti uita…

   • AM FOST PUS LA SPAM FARA UN MOTIV INTEMEIAT.DAR POT SA TRAIESC FOARTE BINE SI FARA SA COMENTEZ PE SACCSIV CHIAR NU MA MAI INTERESEAZA SA LASE PE CINE VOR EI.

 2. Si eu sunt de parere ca Becali nu trebuia inchis. Dar poate asa vrea Dumnezeu, sa nu se piarda binele pe care l-a facut, il curata si de celelalte pacate pe care le are. Poate vrea sa-l mai smereasca…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s