Greva foamei la Uzinele Sodice Govora in timp ce sunt bugetari cu 10000 euro salariu

Numărul salariaţilor aflaţi în greva foamei la Uzinele Sodice Govora a ajuns la 47, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri în fabrică aflându-se o echipă de control de la Ministerul Muncii, care va discuta cu salariaţii şi angajaţii uzinelor.

Greva foamei la Uzinele Sodice Govora: Numărul salariaţilor care protestează a ajuns la 47 (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 13:21 – Unul dintre greviştii foamei de la Uzinele Sodice Govora, dus cu ambulanţa la spital

Unul dintre angajaţii Uzinelor Sodice Govora care se află în greva foamei a fost transportat, miercuri, cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar după ce a primit îngrijiri medicale s-a întors la locul protestului.

„Bărbatul avea tensiune mare şi glicemie mică. Nu putea să mai rămână printre noi pentru că îi este pusă în pericol viaţa. El a fost trimis cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde a primit îngrijiri medicale. Acum se simte mai bine şi s-a întors la locul protestului”, a declarat liderul sindicatului „Sodistul”, Adrian Gheorghe Mugioiu.

sursa

http://www.mediafax.ro/social/greva-foamei-la-uzinele-sodice-govora-numarul-salariatilor-care-protesteaza-a-ajuns-la-47-un-barbat-a-fost-dus-cu-ambulanta-la-spital-10790504

 

PSD: Nu poţi avea la stat salarii de 10.000 de euro. Trebuie regândit tot sistemul de salarizare

de Liviu Dadacus

Catalin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

„Trebuie regândit tot sistemul de salarizare din domeniul bugetar. După cum aţi văzut, premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor de resort să găsească soluţii pentru a reduce decalajele. E şi obligaţia noastră, în urma a ceea ce am spus în campanie, că decalejele trebuie reduse”, a spus Ivan.

El a arătat că nu poţi avea la stat salarii de 10.000 de euro pentru unii angajaţi, în timp ce alţi angajaţi în acelaşi sistem muncesc pe 500 de euro sau pe mai puţin.

„Avem în vedere reducerea decalajelor. E important ca acest sistem să fie echitabil şi corect, să răspundă responsabilităţii pe care fiecare o are. Nu se justifică declaje atât de mari, indiferent ce face cel care lucrează la stat şi în ce funcţie ar fi”, a mai spus Ivan

http://www.mediafax.ro/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s