Masurile de austeritate nu pot aduce crestere economica

S-a trezit si UE

UE ar trebui sa puna un accent mai mare pe stimularea cresterii economcie pe termen scurt si mai putin pe reducerea cheltuielilor guvernamentale, politica de austeritate promovata de UE in ultimii ani nemaiavand sustinere, potrivit presedintelui CE, José Manuel Barroso.

Austeritatea implementata de tarile UE in ultimii ani nu mai are sustinerea politica si sociala necesara pentru a functiona, a declarat, intr-un discurs sustinut luni, presedintele CE, citat de Wall Street Journal.

Comentariile lui Barosso sunt ultimele dintr-o serie de declaratii ale unor oficiali, care sugereaza ca se produce o schimbare la nivelul politicii economice europene.

FMI a recomandat, saptamana trecuta, blocului comunitar sa relaxeze masurile de austeritate. Mai multe state din afara UE au transmis apeluri similare, sustinand ca reducerile de cheltuieli din Europa trag in jos economia mondiala.

„Cred ca aceasta politica este fundamental corecta, dar si-a atins limitele. Pentru a avea succes, o politica trebuie sa fie bine planificata, dar trebuie sa aiba si o minima sustinere politica si sociala”, a spus Barroso.

Mircea Doaga

sursa

http://www.finantistii.ro/international/s-a-trezit-si-ue-masurile-de-austeritate-nu-pot-aduce-crestere-economica-78059

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s