Dupa SOPA si PIPA vine CISPA.

Dupa SOPA si PIPA vine CISPA. Anonymous propune „inchiderea Internetului” in semn de protest

Anonymous

Protv Ad    

Vineri, Anonymous a facut un apel la o „greva a Internetului”, in semn de protest fata de CISPA, legea care ar urma sa le permita site-urilor web sa transmita Guvernului SUA informatiile personale ale userilor.

Grupul de hackeri a cerut un protest la nivel mondial pe data de 22 aprilie.

„Intram in bezna luni, 22 aprilie, la 6 dimineata (9, ora Romaniei), pentru 24 de ore pentru a protesta impotriva proiectului terorist pe care Camera Reprezentatilor nu a reusit sa-l opreasca. Vom lua astfel noi insine masuri. Domnul DronObama a promis ca-si va folosi puterea de VETO pentru a opri aceasta lege in Senat. Un singur lucru e cert – nimeni nu poate controla internetul” se arata intr-un comunicat al hackerilor.

Planul nu presupune insa inchiderea sau atacarea internetului ci doar o rugaminte catre toate site-urile de a protesta timp de 24 de ore.

Pe 18 ianuarie, 2012, peste 7.000 de site-uri, inclusiv Wikipedia, Reddit si Google au protestat impotriva SOPA si PIPA, doua proiecte ce erau acuzate de asemenea de incercarea de a elimina confidentialitatea de pe internet. Cateva zile mai tarziu, ambele au fost abandonate.

 

sursa

http://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/dupa-sopa-si-pipa-vine-cispa-anonymous-propune-inchiderea-internetului-in-semn-de-protest.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s