O ţară frumoasă cu munţi, ape şi codri fermecaţi

Ţara lui Andrei fără de ţară

Primăvara a adus ploi si topirea zăpezilor, cum e de când lumea. Numai că în România, ploile si zăpezile chiar moderate cantitativ, lovesc cu furie de fiecare dată. Inundații din te-miri-ce pârâu spală versanţii în jumătate de ceas, devenind fluviu şi liniştindu-se tocmai jos, în vale. Cu tot cu case, oameni, animale.

O fi încălzirea globala, bat-o vina? Poate, deşi nu este clară relaţia acesteia cu efectele violente din munţii patriei din ultimii 20 de ani.

Explicaţia ştiinţifică o constatăm cu ochiul liber: oriunde întorci privirea spre versanţi, dealuri, câmpii, lunci, vezi cioturi de copaci retezaţi de bănuiţii lor fraţi, românii!

Potrivit ministrului apelor şi pădurilor, Lucia Varga, în ultimii 20 de ani au fost tăiaţi ilegal şi furaţi 80 milioane metri cubi de lemn. Gândiţi-vă că de pe un hectar de pădure cu densitate medie, se pot recolta raţional cam 5-600 mc lemn. O exploatare neraţională înseamnă 1000 mc, iar tăiatul criminal fără speranţe de regenerare scoate 2000 mc. Aşadar, 40.000 ha de pădure s-au evaporat. Cât dublul suprafeţei Bucureştiului!  Fără acte, fără taxe, fără urme.

Cine e responsabil? Romsilva, desigur, cel mai mare stat in stat!

În calitate de administrator a circa 6 milioane hectare de pădure din fond public şi privat, Romsilva are obligaţia prin lege de a încheia contracte de pază cu proprietarii, precum şi alte lucrări de întreţinere, la cerere. Numai că, “profesionişti” fiind, silvicultorii chiar se bucură că nu toţi proprietarii ştiu că au obligaţia să dea pădurea în pază şi le-o “administrează” în câteva ore, pe clar de lună. De la paznic, inspector silvic, director de ocol, primar, poliţist sau procuror, firme neloiale si, mai ales, cetăţenii din zonă, toţi se fac că nu aud zgomotul nocturn al drujbelor şi vânzoleala rablelor…Felia din tortul defrişărilor ilegale, de 5 miliarde de euro – potrivit doamnei ministru, care rămâne la trepăduşii codrilor, este mică. Marele premiu pleacă, evident, “la șefi, la București” – partidele alese de fraţii codrului, românii!

Tăierile legale – adevărata miză de 20 mld. euro!

Ceea ce nu spune ministrul Varga, este cum se împart bonusurile de pe urma tăierilor legale. Dacă în medie se exploatează 15 mil. ha pe an, pe lângă astea 15 mil. mai cad pradă topoarelor încă cel puţin pe-atât! Asta pentru că, prin portiţe legale lăsate de partide, hoţul intră ziua, taie copacul legal pe care face aviz de transport ce e valabil 72 de ore, se întoarce noaptea şi mai taie un copac folosind, aţi ghicit, acelaşi aviz. Dacă nu e prea obosit, legea îi permite sa se întoarcă de câte ori poate în 72 ore!!!

Înseamnă minim 15 milioane mc pe an tăiaţi ilegal cu documente legale, adică 15 mil x 20 ani = 300 mil. mc lemn echivalent 20 MILIARDE EURO.

Total “bărbierit Romsilva” 25 MILIARDE EURO

– În ce ţară trăieşti tu, Andrei?

– O ţară frumoasă cu munţi, ape şi codri fermecaţi, domnule.

– Spune-le părinţilor tăi că trebuie să-ţi ia ţara înapoi!

BY 

sursa

http://capitalismpepaine.wordpress.com

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s