Asexualitatea: nimic anormal

Asexualitatea este considerată a patra orientare sexuală și a  devenit o nouă modă în România și nu numai. Asexualii nu simt atracție sexuală  pentru alte persoane sau au un interes foarte scăzut pentru activitatea sexuală  și ai crede că sunt fie complexați, timizi și nu tocmai atrăgători. Realitatea  este total altfel.

 • Unele persoane asexuale au uneori relații intime din diferite motive (din dorința de a-și mulțumi partenerul sau pentru a avea copii, de exemplu)

Site-ul ro.stiri.yahoo.com prezintă povestea unor tineri asexuali, care  arată bine, sunt deschiși și recunosc relaxați faptul că nu simt nevoia de sex.

Alexandra Pițirigă este o tânăra roșcată, înaltă și suplă, pentru care totul  este foarte limpede: știe că este  asexuală, nu a făcut niciodată sex și nici nu  își dorește: „Nu am simțit  niciodată atracție fizică pentru nimeni. Sunt unele  persoane care  acceptă (sexul-n.r.) de dragul partenerului. Eu, aparent, nu mă  număr  printre ele”. Este fericită și în prezent trăiește ceea ce numește   „relația ideală”, fără presiuni pentru eventuale relații intime.

Însă lucrurile nu au fost mereu atât de clare: „Și eu am crezut foarte  mult  timp că dacă ești într-o relație cu cineva trebuie să ajungi să  faci sex. Toate  relațiile pe care le vedeam în jur exact așa se  desfășurau. Și la un moment dat  am avut o scurtă perioadă de timp în  care m-am întrebat dacă e ceva în neregulă  cu mine pentru că nu simțeam  nevoia de sex. Mi-am zis că o să vină atracția  fizică, până când mi-am  dat seama că nu vine”.
Își amintește că prima  dată s-a gândit la  asexualitate citind cărțile cu Sherlock Holmes. Pe măsură ce  citea,  înțelegea că excentricul detectiv britanic nu era interesat sexual sau   romantic de nimeni: „Mi-am zis în gând: ‘Da, Sherlock Holmes e  asexual’ ”. Dar  pentru că Holmes era și aromantic, nu s-a identificat cu  el deoarece ea își  dorea o relație de dragoste care să nu implice  contact sexual.

Prima relație a Alexandrei a început la 17 ani și s-a încheiat în primul an  de facultate: „Am fost trei ani de zile cu el, în care nu am făcut nimic fizic.  E adevărat că a fost cel mai răbdător om de pe pământ”. A crezut că se potrivesc  mai bine ca prieteni, din moment ce nu exista niciun strop de atracție, așa că  s-au despărțit.

Nu-i place nici sărutul

Situația s-a repetat anul trecut. Avea din nou un prieten la care ținea, dar  nu se simțea deloc atrasă sexual de el.
Curând a venit și despărțirea,  după ce într-o seară au încercat să fie mai apropiați: „Am încercat să explorăm,  dar eu mă plictiseam. Mintea mea se ducea spre alte chestii. Mă gândeam: „Ok,  când putem să terminăm asta și să vorbim din nou?” Eu eram foarte relaxată,  excitată deloc. I-am zis că nu merge. El știa de asexualitate și-i zisesem că  s-ar putea să fiu. Și în seara aia i-am zis să ne despărțim”.
Prietenul  său a înțeles-o. Însă nu toată lumea este dispusă să accepte asexualitatea. A  întâlnit oameni care i-au spus că nu se poate să fie asexuală, că de fapt nu a  întâlnit pe nimeni care să i se potrivească și că nu o să știe niciodată până nu  încearcă. Nu este de acord: „Mi s-a spus că mi-ar fi frică. Dar la mine nu este  interesul”.
A auzit și alte explicații bizare: că asexualii au fost  abuzați în copilărie sau că suferă de dereglări hormonale. Dar Alexandra spune  că toate analizele sale sunt normale și că a avut o „copilărie  sănătoasă”.
O prejudecată des întâlnită e că viața asexualilor este  plictisitoare. „E la fel de mare prejudecata și dacă am spune noi că sexul n-are  sens. E ca și cum ai spune în viață nu poți să te distrezi fără sex. Mă  deranjează că e așa de sexualizat totul încât lumea nu se mai oprește să ia în  calcul și alte alternative: că poți să ai sentimente romantice pentru cineva  fără să vrei să duci totul la un nivel fizic”, crede Alexandra.

 

sursa

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/asexualitatea-noua-moda-romania-citeste-povestile-unor-tineri-care-nu-simt-nevoia-faca-intretina-relatii-sexuale-tu-ai-putea-trai-fara-sex-441965.html

 

 

 

Reclame

6 responses to “Asexualitatea: nimic anormal

 1. MINUNEA DE LA BOTEZUL ORTODOX AL UNEI CATOLICE

 2. frate, nu cred ca-i ceva normal. din cate am mai citit pana si Parintii pustiei isi infranau gandurile sau fugeau de unele ispite trupesti. probabil este o carenta de hormoni..parerea mea, ca nu sunt specialist.

 3. e impotriva firii,fara suparare asa ceva,am mai auzit,dar porunca Domnului este ca sa ne inmultim,chiar daca nu iti place ,scopul este procrearea,ca asa ne-a lasat Dumnezeu
  poti sa nu postezi comentariu meu,daca vrei

  • Articolul nu este complet.Asexuali fac sex pentru a face copii sau ca o recunostinta pentru persoana iubita.In cazul asta ce sa le reprosam.Eu am fost curios sa aflu mai multe despre ei si am aflat toata treaba e sa cercetezi.

 4. kosk,una e sa te impotrivesti desfranarii,alta e neascultarea. Sfintii incercau sa se curete de pacate,prin trairea ascetica
  apoi,daca ne gandim bine,nu este benefic pentru trup a face sex de foarte multe ori,ca de dragoste aici nici macar nu poate fi vorba
  Parintele Arsenie Boca spunea ca a venit un om la el o data si spunea ca are dureri foarte mari ,mai ales la spate,iar Parintele Arsenie i-a spus sa nu mai intretina nicio relatie timp de 6 luni. Apoi a venit acel om si i-a multumit ca s-a vindecat. Dar,tot Parintele spune ca de fapt acel om s-a vindecat singur. E mai mult de discutat aici,dar daca vrei sa te informezi iti recomand sa citesti cartile Parintelui Arsenie Boca,sunt foarte interesante,si vei vedea de ce in ziua de astazi totul e atat de sexualizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s