Cardinalul Peter Turkson din Ghana, favorit la Scaunul Pontifical

The Guardian: Cardinalul Peter Turkson din Ghana, favorit la Scaunul Pontifical (case de pariuri)

Peter Kodwo Appiah Turkson, favorit în cursa pentru Scaunul Pontifical

O casă de pariuri din Marea Britanie a realizat un clasament al favoriţilor la Scaunul Pontifical, unde cardinalul Peter Turkson, din Ghana, este cotat cu şanse maxime să obţină misiunea de Papă: 9/4. Este urmat în clasament de cardinalul Marc Ouellet (Franţa) cu o cotă de 5/2 şi Francis Arinze, cu 7/2. Citiţi şi: Papa se retrage. Benedict al XVI-lea renunţă la Pontificat din 28 februarieCare este procedura de alegere a Suveranului PontifVatican. Documente secrete transmise de un cardinal
Dacă agenţii casei de pariuri vor avea dreptate, şi cardinalul Peter Turkson din Ghana este următorul Suveran Pontif, s-ar deschide era papilor de culoare, comentează The Guardian.
„Oamenii sunt liberi să speculeze și să facă propriile raționamente. Cred că, dacă se caută un lider, mai degrabă ar trebui să ne rugăm lui Dumnezeu, liderul acestei Biserici, să ne ofere un conducător apt să conducă acest grup în acest moment al istoriei”, a spus Turkson.
Papa se retrage. Benedict al XVI-lea renunţă la Pontificat din 28 februarie
Benedict al XVI-lea renunță la pontificat, după aproape opt ani. Ce urmează?
Reacții la retragerea papei
Care este procedura de alegere a Suveranului Pontif

Iată lista candidaţilor, în viziunea caselor de pariuri (cotă/candidat):
9/4 Cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson
5/2 Cardinalul Marc Ouellet
7/2 Cardinalul Francis Arinze
7/1 Arhiepiscopul Angelo Scola
10/1 Cardinalul Oscar Rodriguez Maradiaga
12/1 Cardinalul Tarcisio Bertone
14/1 Cardinalul Angelo Bagnasco
16/1 Cardinalul Jorge Mario Bergoglio
20/1 Cardinalul Leonardo Sandri
25/1 Cardinalul Raymond Burke
25/1 Cardinalul Cladio Hummes
25/1 Cardinalul Dionigi Tettamanzi
25/1 Cardinalul Christoph von Schonborn
33/1 Cardinalul Wilfrid Napier
33/1 Cardinalul William Levada
33/1 Cardinalul Camillo Ruini
33/1 Cardinalul Norberto Rivera Carrera
33/1 Cardinalul Francisco Javier Errazuriz Ossa
33/1 Cardinalul Renato Martino
33/1 Cardinalul Albert Malcolm Ranjith
33/1 Arhiepiscopul Piero Marini
33/1 Cardinalul Antonio Canizares Llovera
33/1 Cardinalul Keith O’Brien

sursa

http://www.digi24.ro/stire/The-Guardian-Cardinalul-Peter-Tuckson-din-Ghana-favorit-la-Scaunul-Pontifical-case-de-pariuri_79363

==================================

O profetie spune:

Biografia Sfântului Malachia

S-a născut în Armagh, Irlanda, în 1094, în familia O’Morgair, potrivit  Sfântului Bernard de Clairevaux. A fost botezat cu numele de Maelmhaedhoc (latinizat ca şi Malachia). A fost educat de Imhar O’Hagan şi apoi de Abbad Armagh. A fost hirotonisit ca preot de Sfântul Cellach (Celsus)  în 1119.

 După hirotonisirea sa, şi-a continuat studiile de liturghie şi teologie la Lismore, San Malchus. În 1132 a fost ales stareţ la Bangor şi un an mai târziu a fost consacrat episcop de Connor. În 1132, a fost ridicat la cel mai înalt rang la Armagh. Sf. Bernard ne spune că Sf. Malachia avea un mare zel pentru religie.
La moartea Sfântului Cellach (Celsus), Sfântul Malachia a fost numit arhiepiscop de Armagh în 1132, deşi în marea sa umilinţă i-a fost greu să accepte. Intrigile nu i-au permis să-şi ia în primire responsabilităţile timp de doi ani. După trei ani a restabilit disciplina ecleziastică în Armagh.
În 1139 a călătorit la Roma, iar în drumul sǎu l-a vizitat pe Sfântul Bernard în Clairvaux. În Roma a fost numit legat papal al Irlandei. Întorcându-se prin Clairvaux, a cooptat cinci călugări pentru a întemeia în Irlanda, şi astfel a luat naştere, abaţia din Mellifont , în 1142.
Într-o a doua călătorie spre Roma, Sfântul Malachia s-a îmbolnăvit de cum a  ajuns la Clairvaux şi a murit în braţele Sfântului Bernard în data de 2 noiembrie.
I se atribuie multe miracole, dar lucrul pentru care este cel mai mult amintit este darul său pentru profeţii. Între  acestea, cea mai renumitǎ este cea referitoare la Papi. A fost canonizat de Papa Clemente al III- lea, în 6 Iulie 1190. Este celebrat în data de 3 noiembrie.

Profeţiile Sfântului Malachia

Despre propria sa moarte

După cum ne relatează Sfântul Bernard, Sfântul Malachia a anunţat cu exactitate ziua morţii sale  (2 noiembrie) pe când era alături de el, la abaţia din Clairvaux.

Despre Irlanda

El prevedea că Irlanda, patria sa, va fi oprimată şi persecutată de Anglia, că i se vor aduce nenorociri timp de şapte secole, dar că va păstra fidelitatea faţă de Dumnezeu şi Biserica Sa în faţa tuturor probelor. La finalul acestei perioade va fi eliberată şi opresorii săi vor fi atunci pedepsiţi. Irlanda catolică va juca un rol esenţial în reîntoarcerea Angliei la credinţă. Se spune că această profeţie a fost copiată de Dom Mabillon dintr-un vechi manuscris de la Clairvaux.

Despre Papi

Cea mai faimoasă profeţie atribuită Sfântului Malachia este cea cu privire la Papi. Aceasta este compusă din nişte “motto-uri” pentru fiecare dintre cei 112 Papi, începând cu  Celestino al II- lea, ales în 1143, până la sfârşitul lumii.

Papa Urban VIIIAceste „motto-uri” care descriu Papii, pot face referire la un simbol al ţării sale de origine, la numele sǎu, la scutul sǎu de arme, la un talent al sǎu sau la orice alt lucru referitor la Papă. De exemplu, „motto-ul” atribuit  lui Urban al VIII- lea este Lilium et Rosa; el era din Florenţa, Italia, pe a cărui scut apărea floarea de crin.

Aceste profeţii au fost pierdute până în secolul al XVI- lea, când s-au publicat în cartea „LignumVitae ” a istoricului benedictin Arnold  Wion. Potrivit Abatelui Cucherat (1871), Sfântul Malachia a scris profeţia la Roma, între anii 1139 şi 1140, când era în vizită la Papa Inocenţiu al II- lea pentru a-i raporta problemele episcopiei sale. Atunci, a înmânat acest manuscris Papei pentru a-l consola în frǎmântǎrile sale. Papa păstră manuscrisul în arhivele romane, unde a rǎmas uitat până la descoperirea lui, în 1590 (Cucherat, „Profeţia succesiunii papilor„, ch. xv).

 Ultimii Papi.

•    #101: „Crux de Cruce” (Cruce a Crucii). Pius al IX- lea (1846-1878)
•    #102: „Lumen in caelo” (Lumină în cer). Leon al XIII- lea (1878-1903).
•    #103: „Ignis ardens” (Foc arzător). Pius al X-lea (1903-1914)
•    #104: „Religio Depopulata” (Religie devastată). Benedict al XV- lea (1914-1922).
•    #105: „Fides intrepida” (Credinţă temerarǎ). Pius al XI- lea (1922 –1939).
•    #106: „Pastor angelicus” (Păstor angelic). Pius al XII- lea (1939-1958).
Recunoscut ca un mare intelectual şi apărător al păcii.
•    #107: „Pastor y nauta” (Păstor şi  navigator). Ioan al XXIII- lea (1958-1963). Ioan al XXIII-lea a fost Cardinalul Veneţiei, oraş de navigatori. A condus Biserica la Conciliul Vatican II.
•    #108: „Flos florum” (Floarea florilor). Paul al VI- lea (1963-1978).
Pe scutul său apărea floarea de crin (Floarea florilor).
•    #109: „De medietate Lunae” (A semilunii). Ioan Paul I (1978-1978).
Numele său era “Albino Luciani” (lumină albă). S-a născut în Episcopia Belluno (din latinescul bella luna). A fost ales în 26 august 1978. În noaptea dintre 25 şi 26, luna era în ultimul pǎtrar( jumatate de lunǎ). A murit în data de 28 Septembrie 1978, după o eclipsă de lună. De asemenea, naşterea sa, hirotonisirea sa sacerdotală şi episcopală au avut loc în nopţi cu jumatate de lună.
•    #110: „De labore solis” (Munca soarelui). Ioan Paul al II- lea (1978-2005).
A făcut o muncă extraordinară şi vastă. În ziua sa  de naştere şi în ziua morţii sale au fost eclipse solare.
•    #111: „Gloria Olivae” (Gloria măslinului). Benedict al XVI- lea (2005).
Acesta ia numele de la Sfântul Benedict şi Benedict al  XV- lea. Benedictinii au avut o grupare denumită „Olivetanii”. Benedict al XV- lea s-a evidenţiat prin eforturile sale de pace în timpul Primului Război Mondial.

RĂMÂNE DOAR UNUL PE LISTĂ:

•    #112: „Petrus Romanus” (Petru Romanul).
Care va fi ultimul Papă, pentru că în timpul domniei sale va veni sfârşitul:

În timpul persecuţiei finale a Sfintei Biserici Romane va domni Petrus Romanus (Petru Romanul), care-şi  va hrăni credincioşii  în mijlocul multor suferinţe. După aceea, cetatea celor şapte coline va fi distrusă şi temutul judecător va judeca poporul său. Sfârşitul. 

sursa articol

http://www.vopus.org/ro/gnoza-gnosticism/profetii-2012/sfantul-malachia-si-profetiile-sale.html

Arhiepiscopii de Budapesta și Milano, favoriți la succesiunea lui Benedict al XVI-lea

Publicatia elvetiana Le Temps i-a cerut istoricului si specialistului in religii Odon Vallet cateva opinii despre demisia papei Benedict al XVI-lea, dar si previziunile sale despre cine ar putea fi noul papa.

Cardinalul Péter Erdő este Arhiepiscop de Esztergom-Budapesta si Primat al Ungariei. Are 60 de ani si este presedintele Consiliului Conferintelor Episcopale din Europa. Odon Vallet il include pe lista favoritilor apropiatului Conclav papal.

Ati fost surprins de anuntul demisiei papei?
Nu am fost. Nu pot sa-mi aduc aminte exact ziua, dar am vazut un papa foarte obosit. Iar el insusi a vazut ceeace inseamna un papa foarte bolnav, pentru ca a stat langa predecesorul sau Ioan Paul al II-leain ultimele sale zile. Va fi fost papa timp de opt ani. Este o medie buna. Mult mai putin decat pontificatele lui Leon al XIII-lea, Pius al X-lea sau Ioan Paul al II-lea, care a fost pontiv 27 de ani. Dar octava sa pontificala este mult mai mare, pe de alta parte, decat cele trei saptamani ale papei Ioan Paul I sau cei cinci ani ai papei Ioan al XXIII-lea.

Le Temps: Ce bilant are pontificatul lui?

Odon Vallet: Toti papii de dupa Sfantul Petru, si au fost 164, au avut de a face cu problemele epocii lor. El a fost curajos pentru ca a tratat problema preotilor pedofili, probabil mai bine si mai mult decat Ioan Paul al II-lea. Benedict al XVI-lea nu a avut insa succes in problemele financiare, cum ar fi transparenta conturilor. Sa nu uitam ca Vaticanul este un stat care a interzis terminalele pentru plata electronica la cererea Bancii centrale italiene…Aceasta dezordine nu poate dura, este o munca imensa de facut in materie financiara. Inainte de a pleca in Benin, in 2011, papa a cerut demisia a doi episcopi din aceasta tara, unul dintre ei fiind aproape un Bernard Madoff. Acum ar fi nevoie de un papa expert contabil! Insa nu este niciunul printre cardinali.

Care va fi succesorul sau?

El a fost un om al traditiei. Ma indoiesc ca ar fi urmat in curand schimbari in ce priveste celibatul preotilor sau al ordinarii femeilor-chiar daca Sfantul Duh este imprevizibil…Cred ca succesorul sau va lasa ca timpul sa rezolve problemele. Nu vor fi decizii rapide. Pentru cine va vota conclavul? Cred ca mai degraba vor alege un program, nu o persoana. Pronosticuri? Ma gandesc la cardinalii de la Budapesta, Milano sau Viena si Paris. Monseniorul Vingt Trois de la Paris a luptat fara greseala impotriva casatoriei intre persoane de acelasi sex. Numai ca exista vorba ca cel care intra in conclav ca sigur viitor papa iese tot cardinal. Trebuie analizate ultimele numiri de cardinali pentru a fi siguri…

Cotidianul El Pais publica si el o lista cu favoritii a succesiunea actualului papa. In fruntea listei se afla arhiepiscopul de Milano, Angelo Scola, si cardinalul ghanez Peter Turkson. Sanse are si cardinalul din Honduras, Oscar Rodriguez Maradiaga (arhiepiscop de Tegucigalpa) si cel nigerianul Francis Arinze.

La casele de pariuri, sansele cele mai mari le au cardinalul nigerian si cel din Ghana, urmati de arhiepiscopul de Milano. Tot la casele de pariuri numele dat cel mai probabil pentru viitorul papa este Petru, un nume papal care nu a fost luat decat de cativa antipapi. Suveranii pontifi s-au ferit sa-si ia numele Sfantului Petru, primul episcop al Romei.

SURSA

http://www.cotidianul.ro/arhiepiscopii-de-budapesta-si-milano-favoriti-la-succesiunea-lui-benedict-al-xvi-lea-206509/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s