Episcopul român Longhin de Bănceni, tatăl celor 400 copii

 „Am ajuns de i-am intrecut si pe diavoli. Crestinii nostri i-au intrecut pe diavoli, cu trairea lor, cu viclenia lor, cu vrajmasia lor si cu toata rautatea. Nici diavolii nu mai au ce face azi pe pamant. Asta e cea mai mare durere, ca oamenii au inlocuit pe Satana. Tot ce facea Satana, ce ii indemna pe oameni Satana, astazi, oamenii fac singuri. Degeaba, poate multi, il invinuiesc pe el: „Satana m-a indemnat, el m-a pus.” Nu-i de vina el cu nimic, sa stiti. Vinovatul suntem noi, ca asa am ajuns la o stare de viclenie, la o stare de tradare, la o stare de vanzare, la o stare de rautate si atatea ne vin in cap si atatea rele facem, ca nu stiu pana cand ne va mai rabda Dumnezeu. Au toate un capat. Dar pentru noi, crestinii, este ziua despre care spune Domnul: „Eu voi veni cu slava mare!”

Episcopul Longhin a devenit un model de viaţă pentru iniţiativa de a întemeia pe lângă mănăstirea din Bănceni, un aşezământ unde are grijă de 400 copii. Mai multe de jumătate dintre aceştia sunt copii cu grave dizabilităţi sau SIDA.

Testeaza-ti abilitatile de broker, realizeaza un profit de 40% si castiga un iPad mini!

Prelatul bucovinean, declarat erou al Ucrainei, vine în vizită la Constanţa, unde va susţine o conferinţă publică pe tema „Copiii, calea spre Hristos“.

Episcopul Longhin a devenit un model de viaţă pentru iniţiativa de a întemeia pe lângă mănăstirea din Bănceni, un aşezământ unde are grijă de 400 copii. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt copii abandonaţi, cu grave dizabilităţi sau SIDA.

Vizita la Constanţa

Episcopul Loghin de Bănceni este oaspetele Arhiepiscopiei Tomisului. El a fost invitat să slujească Sfânta Liturghie în ziua de duminică, 10 februarie, la biserica Sf. Haralambie de pe Bulevardul Tomis nr. 301.

Aici vor fi aduse spre închinare moaştele Sfântului Serafim de Sarov, ale Sf. Longhin şi ale Sf. Haralambie.

În aceeaşi zi, de la ora 17.00, episcopul Longhin va susţine conferinţa „Copiii, calea spre Hristos“,  la Casa de Cultură din Constanţa. Intrarea este liberă.

Povestea impresionantă a părintelui Mihail Jar, devenit episcopul Longhin de Bănceni

Longhin este numele de episcop al părintelui Mihail Jar, preot ortodox român din Ucraina. El a întemeiat o mănăstire la Bănceni, un sat românesc cu 900 suflete, aflat la 7 kilometri de graniţă cu România şi la 20 de kilometri de Cernăuţi.

Site-ul crestinortodox.ro are detalii despre sufletul comunităţii de români din Bănceni. În 1994, pe când slujea ca preot de mir, părintele Jar a început zidirea mănăstirii ajutat numai de români de ambele părţi ale graniţei. În acelaşi timp, soţia sa a început ridicarea unei mănăstiri de maici, la Boian.

În anul 2002, părintele Jar – care a fost la rândul lui copil orfan – a început a zidi şi case pentru copiii abandonaţi, precum şi pentru cei bolnavi. Ei trăiesc în casele mănăstirii în satul Molniţa, foarte aproape de Mănăstirea Bănceni (circa doi kilometri). Locaşul de cult întreţine astfel un adevărat „sat al copiilor“, fiind „o mănăstire a copiilor“. Minunea de la Bănceni a fost relatată şi de Realitatea TV.

Călugării de la Bănceni se declară români şi vorbesc numai româneşte, limbă în care săvârşesc şi Sfânta Liturghie. Într-un mic paraclis din incinta mănăstirii, Psaltirea se citeşte neîncetat.

„Aici nu era nimic. Acum există toate lucrurile acestea minunate pe care Dumnezeu Însuşi le-a făcut. S-a început cu câţiva fraţi în mânăstire. Credincioşii noştri, de-aici, din Bucovina, românii noştri cu inimă mare, au avut toată dragostea să se facă acest lucru minunat, această mânăstire, pentru românii de-aici şi pentru toată lumea care vine. Şi aşa, repede, s-au făcut toate, că prin minune. Când nu avem, Dumnezeu ne trimite“

SANZIANA iONESCU

 SURSA


A vindecat copii bolnavi de sida, cancer, oameni paralizati si a rezolvat diferite probleme ale oamenilor. Vorbeste impotriva cipurilor si a ecumenismului. Este vorba despre episcopul roman Longhin (episcop de Banceni), fostul preot Mihail Jar care are in grija peste 400 de copii orfani. Episcopul roman Longhin este din BUCOVINA DE NORD, care a apartinut Romaniei pana la al doilea razboi mondial si acum apartine de Ucraina. P.S. Longhin se roaga pentru Romania, iar cand se duc romani in Ucraina, in tinutul Herta, unde se afla manastirea Banceni, spune la romani ca ei au venit acasa, in Romania. Duminica, 10 februarie 2013 a slujit in Constanta alaturi de multi ierarhi romani la biserica Sf. Haralambie (bd. Tomis, nr. 301), de la ora 8.00. Au fost aduse spre închinare moaștele Sfântului Serafim de Sarov, ale Sf. Longhin și ale Sf. Haralambie. Ieri de la ora 17.00, P.S. episcop roman Longhin a sustinut o conferință la Casa de Cultură din Constanța. Tema conferinței  Copiii, calea spre Hristos.

Anunțuri

One response to “Episcopul român Longhin de Bănceni, tatăl celor 400 copii

  1. Paraclis in care se citeste neincetat Psaltirea… credinta mare e aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s