Sute de greci s-au s-au călcat în picioare, la Atena, pentru alimente gratuite

Imaginile disperării: Cum se luptă grecii pentru legume și fructe gratuite

Sute de greci s-au s-au călcat în picioare, la Atena, pentru alimente gratuite, când dintr-un camion s-au aruncat pungi cu fructe și legume. 

Imaginile disperării: Cum se luptă grecii pentru legume și fructe gratuite“Aceste imagini mă scot din sărite. Sunt supărat pentru un popor mândru care nu are mâncare şi nu îşi poate permite să aibă căldură”, a declarat Kostas Barkas, un parlamentar al partidului de stânga Syriza, potrivit Mediafax. Alţi parlamentari au caracterizat pozele drept imaginea unor “oameni aflaţi pe culmile disperării” şi au deplâns “tristeţea unui popor mândru care a sfârşit în acest mod”.

“Este dificil. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge aici”, a declarat Panagiota Petropoulos (65 de ani), care se străduieşte să supravieţuiască cu o pensie de 530 de euro lunar, din care plăteşte 300 de euro chirie. “Nu îmi pot permite nimic, nici măcar fructe. Totul este scump, preţurile cresc la toate produsele, în timp ce veniturile noastre se reduc şi nu sunt slujbe”, a precizat acesta.

Nivelul de trai a scăzut considerabil în Grecia. 2013 este cel de-al şaselea an consecutiv în care ţara este în recesiune. Morgan Stanley estimează că nici în 2014 economia elenă nu va înregistra creştere. Şomajul a atins un nou nivel record în Grecia în luna octombrie, 26,8%, faţă de 26,2% în septembrie.

Nivelul şomajului din Grecia este de peste două ori mai ridicat decât media zonei euro, care s-a situat la 11,7% în octombrie, potrivit datelor biroului de statistică al UE, Eurostat.

One response to “Sute de greci s-au s-au călcat în picioare, la Atena, pentru alimente gratuite

  1. Oricat mi-ar fi mila de greci,nu pot uita cum prin 2006 parca,cand am facut un concediu acolo nu am vazut pe nimeni sa munceasca acolo,la propriu,cafenelele erau pline ochi,singurii care munceau in tara aia erau bulgarii,romanii,albanezii si chinezii,ei au avut prosperitate pe datorie,acum a venit nota de plata,asa ca nu pot empatiza cu ei decat pana la un punct

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s