România azi, sub puterea USL

 

Sute de angajati ai combinatului Oltchim protesteaza, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, fiind nemultumiti ca nu si-au primit salariile.

Potrivit Digi24, cativa reprezentanti ai companiei au mers la Bucuresti ca sa discute cu administratorul judiciar interimar, avocatul Gheorghe Piperea, pentru a discuta detaliile planului de reorganizare judiciara a combinatului impus de situatia de insolventa

PROTESTE VIOLENTE LA OLTCHIM

Manifestarile au inceput de marti, cand mai multi lucratori au intrat cu forta in cladirea de birouri.

De asemenea, aproximativ 300 de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat, tot marti, in fata unitatii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe decembrie si avansul pe ianuarie, ei temandu-se ca isi vor pierde locurile de munca, in conditiile in care combinatul Oltchim a intrat in insolventa.

Divizia Petrochimica Bradu apartine societatii Oltchim de peste trei ani, fiind preluata de la OMV PETROM

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.
Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de DIACONESCU DAN, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

–––––––––––––

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a decis declanşarea acţiunilor de protest la nivel naţional, conform unui comunicat remis redacţiei.
Astfel, sindicaliştii afiliaţi SLPR vor picheta mâine sediul Poştei Române din Bucureşti, iar în data de 12 februarie va avea loc un miting de protest în Piaţa Constituţiei.
„Printre motivele care au stat la baza deciziei sindicaliştilor de a ieşi în stradă se numără: incapacitatea şi reaua voinţă a aşazişilor mari experţi ai Poştei Române, nepăsarea şi reaua voinţă a responsabililor din cadrul CNPR, îngrijorarea faţă de prezentul, dar mai ales viitorul locului lor de muncă”, se menţionează în comunicat.

––––––––––––

Angajații Metrorex ar putea intra în grevă. Sindicaliştii ameninţă cu întreruperea temporară a activității la metroul bucureştean dacă autorităţile nu le respectă solicitările.

Angajaţii Metrorex sunt nemulțumiți de lipsa fondurilor pentru continuarea investiţiilor la Metrorex şi îngheţarea bugetului de salarii, informează Antena3.

De asemenea, sindicaliştii se mai plâng de faptul că Guvernul nu le-a dat un răspuns cu privire la instituţia în subordinea căreia va continua să funcţioneze metroul bucureştean, respectiv Ministerul Transporturilor sau Primăria Capitalei.

Sfârşitul lunii februarie este termenul limită oferit de sindicaliști pentru ca Executivul să rezolve solicitările, altfel vor declanșa greva.

–––––––––––––

Proteste la Arpechim Pitești

Aproximativ 300 de angajați ai Arpechim au întrerupt lucrul în dimineața aceasta și protestează în fața complexului.

Aceștia sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile la timp și spun că sunt îngrijorați de faptul că, în urma intrării în insolvență a Oltchim Râmnicu Vâlcea, ar putea rămâne pe drumuri și fără salariile compensatorii.

Angajații s-au declarat nemulțumiți de situația patrimoniului Arpechim, care va fi scos la vânzare, pentru datorii de aproape 60 de milioane de lei.

Muncitorii se plâng și de faptul că nu și-au primit salariile la timp.

Din cauza datoriei de 55 de milioane de lei pe care Oltchim o are pentru principalul furnizor de energie electrică, întreg patrimoniu al combinatului Arpechim din judeţul Argeş urmează să fie scos la licitaţie la sfârşitul lunii februarie 2013.

Este vorba de terenuri, instalaţii, clădiri, inclusiv ghereta portarului şi grupurile sanitare

http://www.evz.ro/detalii/stiri/proteste-la-arpechim-1022285.html#ixzz2KAMl6cYQ

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s