Cum vor arata bancile in viitor

Sistemul bancar clasic, asa cum il cunoastem toti, ar putea deveni amintire in curand. Cu dezvoltarea rapida a tehnologiei, am putea asista la fenomenul ce poate fi denumit „Google Bank” sau „Apple Bank”.

Gadgeturile tot mai avansate ii vor face pe utilizatori sa inlocuiasca deja perimatele carduri bancare cu alte dispozitive mai usor de folosit, scrie Russia Today. Avertismentul ii apartine celebrei institutii germane Deutsche Bank.

Internetul ar putea domina sistemul bancar din viitor, tendinta urmand revolutia tehnologica la care asistam acum. Vor fi operate astfel platile, depozitele bancare si chiar creditele.

Cei de la Google si Apple vor avea un cuvant greu de spus pe viitoarea piata bancara. Bancile din prezent vor avea nevoie de investitii masive in tehnologie, daca vor dori sa tina pasul cu vremurile.

Increderea in banci, tot mai scazuta

Cei de la Amazon si PayPal vin, de asemenea, tare din urma. Platile efectuate prin ei sunt rapide si considerate de incredere. Baza de date a PayPal este deja comparabila cu a multor banci. Criza care inca nu s-a sfarsit a determinat deja pierderi masive in contul a numeroase banci.

In tari precum Spania, Italia, Germania si Marea Britanie, aproximativ 80% din oamenii chestionati au spus ca au devenit mai neincrezatori in banci, in anul 2012, conform unui studiu efectuat de Deutsche Bank.

Platile prin Internet sunt in continua crestere acum, cresterea fiind prevazuta si pentru anul 2013. Recent, Google chiar a anuntat ca intentioneaza sa introduca serviciul Google Wallet bazat pe carduri care sa permita platile online. Astfel, celebrul motor de cautare ar deveni si o uriasa banca

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s