Buletine biometrice 666 din 2013

Buletine biometrice pentru romani, din 2013

In documentul digital vor fi incluse mai multe informatii, precum datele biometrice ale titularului, inclusiv amprentele acestuia, potrivit Digi 24.

Cartea electronica de identitate este de tip smart card si va contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnologie laser si in format electronic, precum si elemente de particularizare si de siguranta.

Potrivit unei Ordonante de Urgenta a Guvernului, actele de identitate eliberate persoanelor nascute dupa 1 ianuarie 1981 se preschimba intre 1 iulie 2013 si 30 iunie 2014, actele de identitate ale persoanelor nascute intre 1 ianuarie 1966 si 31 decembrie 1980 se preschimba intre 1 iulie 2014 si 30 iunie 2015.

Pentru cei nascuti intre 1 iulie 1946 si 31 decembrie 1965 se preschimba intre 1 iulie 2015 si 30 iunie 2016, in timp ce actele de identitate eliberate persoanelor nascute pana la data de 31 decembrie 1945 se preschimba in perioada 1 iulie 2016 – 31 decembrie 2016.

Ce presupune un buletin biometric

Cetatenii romanii pot opta pentru eliberarea unei carti de identitate, a unei carti electronice de identitate fara impresiuni digitale (dar care permite utilizarea semnaturii digitale) sau a unei carti electronice de identitate care contine toate facilitatile si datele, inclusiv impresiunile digitale.

Datele cu caracter personal care se introduc in formatul tiparit sunt numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa a titularului, fotografia titularului, C.N.P, domiciliul titularului.

In formatul electronic se vor gasi aceleasi date, dar vor fi incluse si prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

Datele biometrice se colecteaza numai cu acordul expres al solicitantului sau, in cazul minorilor si al incapabililor, numai cu acordul expres al unuia dintre parinti ori al reprezentantului legal, pentru a fi inscrise in CEI, in scopul verificarii autenticitatii acesteia si identitatii titularului.

Verificarea identitatii titularului CEI se va face prin compararea directa a datelor biometrice preluate de la acesta, cu ocazia verificarii, si a datelor inscrise in CEI.

Dupa personalizarea si transmiterea CEI la autoritatea competenta sa o elibereze, toate datele stocate in bazele de date de productie sa fie sterse prin procedura automata. Imaginile impresiunilor papilare colectate se sterg prin procedura automata imediat dupa personalizarea documentului

 

Anunțuri

2 responses to “Buletine biometrice 666 din 2013

  1. Frate Gerica ( Apostolescu G.),
    Felicitari pentru demersul cu asumarea identitatii.
    Dar nu o sa reuseasca.
    E mult mai usor sa-i critici pe altii din spatele mastii

    • Da am realizat asta dar si numele si pronumele pot sa fie fictive.Majoritatea agitatorilor sunt de pe blogul acela saccsiv pe bloc.Sunt tineri pusi pe batjocura.Unii nici nu sunt in tara comenteaza din strainatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s