Protestele din Valea Jiului

Alertă la Cotroceni privind protestele din Valea Jiului

 

 

Luni seara, în jurul orelor 21,30, Traian Băsescu a avut o discuţie, la telefon, cu Virgil Măgureanu, de circa 45 de minute. Evident. prin telefonul secretizat, adus de Sebastian Lăzăroiu la Vila Lac 2. Cei doi au evaluat potenţialul social exploziv al protestelor minerilor din Valea Jiului  evenimente relatate, deocamdată fugitiv sau ignorate de televiziuni,  cu exceptia Romania TV.
Începînd de luni dimineaţă, peste 600 de mineri refuză să mai intre în mină şi protestează în faţa sediului Regiei Naţionale a Huilei, pentru neplata, în acest an, a unor sporuri salariale promise prin contractul colectiv de muncă. 
Băsescu este literalmente panicat de spaimă ca nu cumva minerii să se organizeze, să vină în Bucureşti şi să se coalizeze cu alte categorii de protestatari, cerînd demisia lui. Mai ales că lozinca lor principală (inclusiv la marşul de ieri) este Jos Băsescu!“. În acest context, el a apelat la “Şarpele cu Ochelari” pentru a evalua şi linişti situaţia, întrucît o mare parte a liderilor de sindicat sînt controlaţi de acesta, prin prisma colaborărilor avute de ei cu SRI-ul în anii 90.
 Revenind la discuţia telefonică, sursele noastre spun că Măgureanu l-a sfătuit pe Băsescu să facă demersurile necesare pentru a li se plăti, de urgenţă, minerilor sporurile revendicate. Şarpele consideră că situaţia este una periculoasă, pentru că minerii nu mai cred nici în liderii sindicali, pe care îi consideră corupţi şi vînduţi. În pofida apelurilor la calm ale şefilor de sindicat, situaţia poate degenera într-un marş spre Bucureşti, existînd pericolul reeditării  tulburărilor grave din  anii 90.
Fostul director al SRI i-a spus lui  Băsescu că are deja informaţii privind existenţa în rîndul protestatarilor a unor lideri  improvizaţi (informali) care incită la organizarea unui marş de protest în Capitală şi există riscul să li se alăture şi alţi ortaci, de la alte exploatări din ţară. Sursele noastre spun că şi rapoartele oficiale, ale Serviciilor Secrete, înaintate către Preşedinţie luni seara  mai ales către Florian Coldea – concordă cu informaţiile lui Virgil Măgureanu.
 

Sursa: Surse.org Un Proiect Open Source

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s