Bacteriile si virusi misteriosi fac ravagii si ameninta Omenirea

Un nou virus misterios face ravagii in Korea de sud si ameninta Omenirea

Un nou virus misterios face ravagii in Korea de sud si ameninta Omenirea

Oficialitatile medicale din Korea au declarat astazi al doilea deces cauzat de un virus neidentificat. Oficiali din domeniul sanatatii efectueaza teste ADN asupra virusului izolat de la pacienti pentru a identifica cauza infectiei.

Potrivit rapoartelor de stiri, opt pacienti din diferite parti ale tarii au fost internaţi in ultimele cateva luni cu simptome asemanatoare racelii comune sau gripei, inclusiv tuse si dificultati respiratorii. Din cei 8 pacienti, 7 au nascut sau urmeaza sa nasca. Prima victima era in a noua luna de sarcina, iar a doua urma de asemenea sa nasca inainte sa moara. Din fericire, medicii au reusit sa salveze ambii copii.

Pacientii au murit din cauza esuarii unor functii vitale ale organismului cauzate de deteriorarea tesuturilor si a ingrosarii severe a tesutului pulmonar.

Centrul de Control si Prevenire a Bolilor din Korea (CDCP) a declarat ca pacientii sunt internati in capitala, la Seoul, fiind atent monitorizati cu cele mai noi si mai performante echipamente. Doi dintre pacienti au fost externati dupa efectuarea unui transplant de plamani.

Analizele a doi dintre pacienti au aratat ca prezinta si gripa comuna, dar expertii sunt de parere ca gripa nu este responsabila pentru simptomele grave ale infectiei

Castraveţi cu bacteria E.coli

În Germania, numărul celor care au murit din cauza infecţiei cu E.coli, bacterie care se găseşte în castraveţi contaminaţi, a ajuns la zece, relatează BBC, potrivit NewsInCastraveţii ar fi fost importaţi din Spania şi sute de persoane s-au îmbolnăvit.

Oficialii din Cehia au spus că este posibil ca ţara să fi importat castraveţi contaminaţi, ca şi Austria, Ungaria şi Luxemburg. Praga a subliniat că sistemul UE de avertizare rapidă a informat-o despre un import de castraveţi contaminaţi în Cehia.

Forma agresivă de E.coli poate duce la cedarea rinichilor şi afectează sistemul nervos central.

Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în zona Hamburg.

Cazuri au fos raportate şi în Suedia, Danemarca, Olanda şi la britanici care au călătorit în Germania.

Un expert de la Universitatea Munster a avertizat că problema este departe de a se fi finalizat. „Este posibil să apară infecţii secundare. Ele pot fi evitate însă, de aceea trebuie să facem tot ce putem pentru o igienă personală mai bună”, a explicat

In prezent, laboratoarele din toata lumea analizeaza agentul patogen neidentificat, Korea de sud avand potentialul de a fi epicentrul unei epidemii continentale.

Germania: bacteria E.coli enterohemoragica face o noua victima, prima in vestul tarii

O nonagenara contaminata cu bacteria E.coli enterohemoragica a decedat in vestul Germaniei, au anuntat luni autoritatile locale, citate de AFP. Pana in prezent, 11 oameni au decedat in urma infectiei cu aceasta bacterie.Batrana a murit la Paderborn, fiind astfel prima victima semnalata in afara nordului tarii, unde se afla principalul focar de infectie.

Pana in prezent, toate decesele au fost concentrate in nord, in special la Hamburg si Schleswig-Holstein.

Femeia de 91 de ani a decedat duminica, dupa ce a dezvoltat tulburari renale severe, denumite Sindromul hemolitic si uremic (SHU), provocat de aceasta bacterie.

Institutul Robert Koch, insarcinat cu controlul sanitar si cu lupta impotriva infectiilor, a precizat luni ca 319 pacienti au dezvoltat astfel de tulburari renale severe, dar a atribuit in mod direct doar trei decese infectiei cu aceasta bacterie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s