CUM NE INCHINAM SI LA CINE?

Nu va mai inchinati satanei in Casa Domnului!

Cui ne inchinam cand facem semnul crucii? Este o intrebare simpla, aparent banala, si careia orice crestin ce macar o data a facut semnul crucii ii va raspunde pe nerasuflate: lui Dumnezeu (Sfintei Treimi). Ce simplu raspuns. Poate chiar da impresia ca este asa, desi, pentru prea multi crestini acest raspuns este cel putin gresit. Voi incerca mai jos sa combin semnul crucii, vorbele unor cuviosi si elemente de logica umana decazuta pentru a arata unor crestini ca nu doar fac gresit semnul crucii … ci chiar se inchina satanei. Nu ma credeti?

Crucea Ortodoxa

Multe lucrari pe internet despre Cruce ca si concept crestin. Dar eu aici voi vorbi despre alteceva, mai apropiat de noi, mai simplu de inteles, mai banal: DESPRE FORMA.

Cam aceasta este Crucea Ortodoxa. Sa luam in considerare doar verticala si cea mai lunga orizontala. Este usor din ce vedem sa deducem forma si proportiile. In desenele de mai jos voi utiliza exact aceasta cruce pentru a demonstra ceea ce am de demonstrat. Deci, tineti minte ceea ce vedeti pentru ca o vom folosi mai jos.

 Avem forma crucii intiparita in memorie si acum vom trece mai departe.

Despre Satanism

Nu voi intra aici in detalii dar voi explica a prima notiune. Satanistii sunt pe invers, si nu neaparat ca orientare sexuala. Ei zic Tatal Nostru invers, ei folosesc in ceremonii slujbe Ortodoxe inversate . Daca nu ma credeti dati click pe link-ul cu [click] si va veti delecta cu o astfel de slujba inversata intr-o productie pur satanica bazata pe ritualuri secrete, crime si perversiuni.

Si stiti ce le place cel mai mult la satanisti? Sa perverteasca semnul crucii. Indoita, rasturnata si chiar rasturnata si indoita. De exemplu semnul pacii: E o cruce inversata cu bratele rupte intr-un cerc vrajitoresc. Blasfemie la rang de arta!

Semnul Pacii

[2] Tinem minte crucea inversata, laitmotiv satanist. Magazin online de obiecte de cult demonic [avertizare: continut satanic explicit].

Acum sa punem cap la cap elementele

Pot fi oare mai explicit decat ce se vede mai jos? Cati ajungeti la buric si la (aproape de) umeri cu semnul crucii? Si cati utilizati modelul din dreapta (stanga ecranului) indiferent de ordine (nu e notat cu 1, 2, 3, 4 ca as legitima o anumita ordine ca valida)? Mergeti la oglinda si faceti o cruce, trageti concluzii si reveniti ca mai avem putin de discutat.

Crucea Pe Bust

De ce persista greseala?

Pentru ca suntem caldicei. Pentru ca facem totul la repezeala fara sa fim cu adevarat atenti. Pentru ca nici macar o minima logica nu folosim si dam gres in cel mai simplu si important semn Crestin Ortodox: Crucea. Este usor sa intelegi graba si greseala in lucruri ‘complicate’ ca rugaciunea, postul, trezvia, ispite si incercari … chiar si mersul la Biserica sau alte manifestari de credinta dar sa dam gres in ceva atat de simplu…

Si nici macar nu se cere un doctorat. Este o simpla logica elementara. Luam mental imaginea unei cruci si o pozitionam pe piept pastrand proportiile. Partea de sus in dreptul fruntii si … restul vine de la sine.

Mai rau este …

Mai rau este cand, pe langa crucile inversate vezi cruci contorsionate, rupte, oblice, diforme, ciungi (mergeam pe strada si am vazut un domn mai in varsta ‘batand’ o cruce fara un brat, ceva deosebit), circulare (nici nu pot sa explic cum se fac dar mana face o miscare circulara cu o viteza demna de un prestidigitatori). Mantuitorul Iisus Hristos nu a fost rastignit pe cruce cu capul in jos. Nu a avut nici defecte fizice si crucea sa fi avut un singur brat. Nu era nici macar o cruce cu bratele jumatate sau chiar mai mici din lungimea mainilor Lui pentru ca ar fi batut cuiele in aer. Nu era sigur un mare PLUS [+] sau un [X] sau cine stie ce alte forme geomtrice care trec drept cruce printre crestinii de astazi. Era o Cruce in adevaratul sens al cuvantului.

Rastignirea Domnului

Nu avem nevoie de inspiratie divina pentru a intelege cum sa facem o cruce corect ci de un pic de decenta si poate o jumatate de secunda in plus acordata miscarii. Nu este un concurs sa vedem care ‘bate’ trei cruci in cel mai scurt interval de timp cu premiul cel mare intrarea ‘gratuita’ in Rai. Nu trebuie sa miscam mana atat de repede incat sa pocim semnul iremediabil in incercarea de a face crucea fara ca cineva sa vada ca miscam mana. Mai bine nu o facem. Uneori cand vad pe unii ca fac semnul crucii imi duc mainile la urechi. Stresat astept, petrecand o eternitate intr-o clipa, stand cu teama si asteptand ca ei sa sparga bariera sunetului si sa produca un bum asurzitor.

Sa faci mereu semnul gresit este ca atunci cand cineva iti vorbeste dar de fiecare data iti poceste numele. Cat poti rabda?

Toate acestea sunt blasfemii

Sunt greseli acolo unde este prea simplu ca sa gresim. Sunt inchinari diavolului pentru ca lui si idolatorilor lui le plac crucile pe cat se poate de strambe si rasturnate, ofense Domnului. Nu ma credeti? Sa-l intrebam pe … papa (liderul papistasilor) care, prin arta lor bolnava contorsioneaza crucea Mantuitorului lasandu-L sa atarne fara nici un punct de sprijin in secta lor? Noi Il pictam drept, cu picioarele putin indoite la genunchi (m-am uitat la mai multe icoane, nu este o concluzie bazata pe o diploma pe care oricum nu o am) dar nu atarnand ca o carpa fiindca este Dumnezeu si nici moartea nu L-a invins (cum ar fi putut creatia sa invinga Creatorul?).

Sceptrul Papal | Crucea Indoita

Sa-l intrebam pe papa Ioan Paul al II-lea, cel ce sta pe scaun de hula si il substituie pe Mantuitorul Iisus in iertarea pacatelor? El a zis (in ’84): „Don’t go to God for forgiveness of sins: come to me.” adica „Nu mergeti la Dumnezeu pentru iertarea pacatelor, veniti la mine.”.

Papa | Scan de hula

Cineva ar putea spune ca pe spatele scaunului crucea este crucea lui Sf. Petru care a fost crucificat invers. Cine e la papistasi capul bisericii? Iisus Hristos sigur nu este (si e desenat mulatru in imaginea din spate sau mi se pare mie?). Este Sf. Petru sau este papa insusi? Eu stiam ceva de genul: ” Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. „si „Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.”. Nu zice nicaieri ca e papa sau Sf. Petru (care nu sunt mentionati nici macar in zona gatului).

Pentru cei sunt sau ce se cred papistasi, doar si in gesturi, ascultati asta (sau direct pe YouTube). Daca nu credeti ca sunt reale si stiti engleza, delectati-va.

Decideti cui va inchinati, lui satana, dumnezeului papistas [acelasi lucru] sau lui Dumnezeu! Decideti daca crucea vostra sta in picioare sau sta in cap, este dreapta sau este stramba, este intreaga sau este rupta. Decideti cine va este Dumnezeu si Mantuitor: Domnul Iisus sau … altcineva. Si, in functie de decizia voastra asumati-va Crucea (atat ca inchinare cat si ca traire crestina)

Parintele Cleopa spune ca vrajmasii rad de cei ce nu stiu sa-si faca semnul crucii. Nu orice gest ii sperie si arde ci CRUCEA si numele Mantuitorului. Razbointrucuvat au un post interesant despre pedepse ale celor care isi bat joc de Sfanta Cruce

 

De pe blogul Doamnei preotese Corina Negreanu, spre folosul tuturor:

 

“(…) “Să nu cumva vă bateți joc de Cruce, că va fi vai de capul vostru ce vi se întîmplă!” ne repeta deseori bunica. ,,Da` ce ni se întîmplă mami(așa îi spuneam eu dînsei)?” O întrebam îngrozită de gravitatea atitudinii ei. ,,Păi, uite ce-au pățit unii din sat care au batjocorit crucea…” și bunica începea povestea care nu era poveste ci devenea istoria unor fapte reale petrecute în satul în care locuiam. Înțelepciunea simplă și pățaniile** altora îmi deveneau prin bunica veritabili pedagogi.

 

Odată, trei surori cu vîrste apropiate (să fi avut în jurul a 20-22 de ani), dintr-o familie mîndră și mai înstărită în sat, în urma unei dispute cu familia diacului*** (așa se spune în satele din Ardeal), sau a cantorului de la biserică, ca să facă bășcălie pe seama acestuia, într-o noapte au mers la casa lui și cu excrementele lor au mîzgălit peretele casei sub formă de cruci. Toți oamenii de bună credință cînd au văzut dimineața ,,grozăvia” s-au tulburat foarte tare. Știau, fie și dintr-o pură intuiție a bunului simț, dar mai ales din frică față de Dumnezeu, că batjocura lor nu va rămîne nepedepsită și că după asemenea faptă, nu vor ,,ajunge” bine. Așa s-a și întîmplat mai apoi. Cele trei surori au sfîrșit fiecare într-un mod odios. Una a înnebunit, alta s-a îmbolnăvit de o boală cumplită cu o lungă perioadă de agonie, iar cea de-a treia a murit într-o închisoare din Ungaria, pierzîndu-și mințile și bîndu-și propria urină. Dar suferința n-a fost într-atît. Copiii fiecăreia dintre ele au avut la rîndul lor parte de zbucium și suferință în viață. Cînd au urmat nepoții, la fel: vieți distruse, boli grele, nebunie, sinucideri în condiții oribile. Neamul lor, treptat, aproape s-a stins. Gura satului și oamenii care cunoșteau istoria din tinerețea celor trei femei, știau cauza pentru care ,,trage” neamul lor.

 

În satul nostru populația a fost împărțită în două (așa a rămas pînă azi): jumătate unguri și jumătate români. În perioada hortistă, cînd armata ungară a invadat satul, o femeie româncă, ortodoxă, pentru a fi văzută ,,bine” și pentru a nu suferi, ca să-i impresioneze pe soldații ce treceau călare prin fața casei acesteia, s-a apucat să își renege credința și dădea cu pietre în crucea de pe casă rostind ostentativ (ca să fie auzită de soldați) în maghiară: ,,Dă-te jos de pe casă Jesus mic”. Gestul ei n-a avut obiectivul scontat, n-a cîștigat încrederea lor, din contră, trădarea i-a scîrbit pînă și pe soldații maghiari primiți cu urale, flori și osanale de populația maghiară. Aceștia, povestea bunica, cînd au ajuns în dreptul Bisericii ortodoxe, au aruncat în curtea bisericii brațele de flori primite. Mulți dintre ei erau catolici. Femeia cu întreaga sa familie urma să aibă o viață de coșmar. După ceva timp a înnebunit, apoi au găsit-o spînzurată.

 

În satul vecin, tot în perioada hortistă, un ungur bogat, pizmaș și rău cu românii, într-una din zile, a dat jos crucea din capătul satului, a călcat-o în picioare și și-a făcut excrementele pe ea. Mulți s-au îngrozit de fapta lui. Mai tîrziu, s-a căsătorit și a avut patru copii. Doi au rămas cu handicap grav de la naștere cu forcepsul, ceilalți au sfîrșit cumplit, de tineri, iar el, spre finalul vieții s-a spînzurat. (…)”

 

Cineva poate intreba…

Cine esti tu bah … nima’n poteca sa ne corectezi? De ce nu ne corecteaza preotii? Duhovnicii?

Voi raspunde la ambele intrebari. Da! Eu sunt un neica nimeni. Un pacatos, poate mult in urma ca experienta crestina fata de toti cei ce cititi aici dar sigur cu un avans considerabil din punct de vedere al pacatelor fata de aceeasi audienta. Dar, fiindca vin din intuneric, nu iau nimic de bun si invat. Am avut noroc sa stiu cum se face crucea bine de mic, dar, sigur era printre primele lucruri pe care le-as fi invatat / corectat chiar inainte de a citi despre Spovedanie.

A doua parte este o intrebare justa cu multiple variante din care se pot alege de la niciuna la toate. Smerenie, incercarea de a nu sminti credinciosul … poate fiindca cei ce necinstesc semnul crucii sunt in biserici acoperiti de cel putin un credincios care a inteles ‘cum se face’. Poate pentru ca atunci cand vad greseala (la impartasanie sau in timpul slujbei) pus si simplu nu se poate tine o lectie … sau Dumnezeu stie de ce. Nu am scris asta sa fac observatie preotilor ci sa ajut credinciosii cu ceea ce stiu chiar si eu, cel mai simplu si important gest al crestinului Ortodox: CRUCEA.

ARTICOL PRELUAT DE PE BLOGUL ”PUSTNICUL DIGITAL”

Am mai adaugat si eu ce am crezut de cuvinta.(crucea ortodoxa) aia care era nu am considerat-o elocventa

2 responses to “CUM NE INCHINAM SI LA CINE?

  1. crucea intoarsa invers este crucea lui Petru. Papa sustine ca sta pe scaunul lui Petru si de aici poate e legatura…(parerea mea)

  2. Sa ne dezobisnuim sa mai spunem :noroc:stim cu totii cine a fost
    in rest,Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s